eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP ja FC Viikingit maalittomaan tasapeliin


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP ja FC Viikingit jäivät ilman maaleja, vaikka varsinkin kotijoukkueella oli paljon maalipaikkoja. (Kuva: Pietu´s Photo)

12.10.2019 MP – FC Viikingit 0 – 0

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock (90+2. varoitus), Iiro Äijö, Vincent Bikana (41. varoitus), Filipe Mello (88. varoitus), Denis Lima de Assis, Aatu Manninen, Matti Kohonen, Jiri Haikonen (90+3. varoitus), Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Juuso Tarvainen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Reetu Räsänen, Lucas dos Santos, Joonas Kimari, Joona Mäenpää, Antti-Ville Räisänen, Niila Forsell

Vaihdot:
46. Aatu Manninen <-> Niila Forsell
66. Joonas Nissinen <-> Lucas dos Santos
86. Janne Kuhmonen <-> Joonas Kimari

MP:n paras pelaaja: (palkitaan Dagens Restaurant Cornerin lahjakortilla)
Matti Kohonen

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Niila Forsell
FC Viikingit: Bob Diasonama

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP aloitti tänään Kakkosen nousukarsintasarjan ottelut, kun Urskiin saapui vieraaksi kolmanneksi runkosarjassa tullut FC Viikingit Helsingistä. Todella kosteissa olosuhteissa pelattu ottelu kulki kotijoukkueen komennossa, varsinkin toisella jaksolla, mutta tänään ei maaleja Urskissa nähty ja sarjapisteet tasattiin 0-0 -kiikarilukemin.

Ottelu alkoi reilun vartin myöhässä, kun toinen avustava loukkasi selkänsä alkuverryttelyssä ja paikalle hälytettiin paikallinen Jussi Haikonen, joka hoiti tehtävänsä moitteetta. Alku oli aikamoista tunnustelua, koska joukkueet odottivat verryttelyn jälkeen pukukopeissa normaalia huomattavasti pidempään. Kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen MP sai ottelun ensimmäiset maalipaikat, mutta sekä Jiri Haikonen että Joonas Nissinen laukoivat ohi. MP:llä oli useampi puolittainen maalipaikka, mutta 17. peliminuutilla Denis pääsi loistavaan maalipaikkaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta brassin laukaus noin viidestä metristä meni tällä kertaa niukasti yli. Vieraat eivät oikein kunnon maalipaikkoja pystyneet luomaan, mutta muutaman kerran pallo pyöri lähellä Sammy Ndjockin vartioimaan MP -maalia. Ilmari Pohjanvirta puski yli ja Bob Diasonaman laukaus oli helppo torjuttava kamerunilaismaalivahdille. Puolen tunnin kohdilla Janne Kuhmonen pääsi parikin kertaa yrittämään maalintekoa, mutta ensimmäiseen vieraiden maalivahti Sam Jammeh sai vähän sormiaan väliin ja toinen yritys meni vähän ohi. Vieraiden paras maalipaikka oli 42. peliminuutilla, kun Lauri Karjalainen pääsi laukomaan vapaapotkua noin 18 metristä, mutta tämä laukaus meni niukasti yli ja kaiken lisäksi Ndjock oli hyvin laukauksessa mukana. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla MP sai loistavan paikan tehdä ottelun avausmaali, mutta Jammeh venyi loistavaan torjuntaan, kun Denis laukoi avopaikasta. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

MP teki tauolla yhden vaihdon, kun Niila Forsell tuli keskikentälle Aatu Mannisen tilalle. Nuorukainen tulikin pirteästi peliin ja järjesti heti toisen puoliajan alkuun useamman maalipaikan. Sam Jammeh vieraiden maalilla oli kuitenkin mies paikallaan ja hän piti vieraat pelissä mukana torjumalla mm. Matti Kohosen, Deniksen sekä Jiri Haikosen yritykset ja kertaalleen pallo osui vieraiden ylärimaan. Oikeastaan vieraiden ainut edes puolittainen maalipaikka tuli 59. peliminuutilla, kun vuosaareliasten paras maalintekijä Cheikh Toure puski yli. Kotijoukkue järjesti rumputulta kohti Hänskin päätyä, mutta tänään ei ollut onnea eikä riittävää taitoa maalipaikoissa, joita oli lukuisia. Viikinkien alakerta pelasi uhrautuvasti ja useamman kerran he blokkasivat kotijoukkueen yritykset. MP sai ottelussa 14 kulmapotkuakin, mutta näistä ei tänään oikein saatu mitään vaarallista aikaan, kun isokokoiset vieraat olivat todella hyvin ykköspalloissa. Kovasta yrityksestä huolimatta MP ei tänään onnistunut maalinteossa ja taas kotiottelussa Viikinkien kanssa pisteet tasattiin, kuten tapahtui myös heinäkuun puolessa välissä. Näin MP jatkoi tappiotonta menoa, kun kautta on vielä jäljellä kaksi ottelua (JäPS vieraissa ja JIPPO kotona). MP:n sarjajohto kutistui 14 pisteeseen, kun JIPPO tänään innostui tekemään maaleja oikein urakalla järvenpääläisiä vastaan.

Päävalmentaja Janne Wilkman harmitteli, kun tänään ei oltu tehokkaita ja teräviä maalipaikoissa.

– Ensimmäisellä jaksolla yritimme vähän liian vaikeita juttuja ja emme oikein päässeet paikoilla. Lisäksi tempo oli huono ja peli meni välillä ihan kävelyksi.

– Toinen jakso oli meiltä huomattavasti parempaa tekemistä ja loimme useita kunnon maalipaikkoja, mutta tänään ei vaan uponnut. Nyt täytyy kuitenkin kehua vastustajan maalivahtia Sam Jammehia, joka pelasi tänään todella loistavan pelin ja piti maalinsa puhtaana torjuen lukuisia meidän yrityksiä.

– Forsellin Niila tuli tänään todella hyvin tauolta peliin ja häneltä oli ennakkoluuloton esitys. Niila pääsi itse muutamaan maalipaikkaan ja hänen murtavista syötöistä saimme useamman maalipaikan.

– Kautta on vielä pari peliä jäljellä ja kyllä me halutaan voittaa ne molemmat pelit. Saamme tässä arvokkaita peliminuutteja ja muutenkin kokemuksia tulevaa varten.

Pietu´s Photon kuvia ottelusta löytyy täältä ja vieraiden näkemys ottelusta täältä.

Viikon päästä MP:llä on edessä kauden viimeinen vierasottelu, kun joukkue matkaa tänään Joensuussa 8-1 -rökäletappion kärsineen JäPS:n vieraaksi Järvenpäähän.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi