eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP haki tärkeät sarjapisteet Nurmijärveltä


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP haki tärkeät sarjapisteet 1-4 -lukemin Nurmijärven Jalkapalloseuralta.

21.9.2019 NJS – MP 1 – 4(0-2)

Maalit:
10. Joonas Nissinen (Janne Kuhmonen) 0-1
15. Jiri Haikonen (Filipe Mello) 0-2
74. Tony Lehtimäki 1-2
79. Juuso Liukkonen 1-3
89. Denis Lima de Assis (Haikonen) 1-4

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Janne Kuhmonen (76. varoitus), Joonas Nissinen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Aatu Manninen, Olli Kilpeläinen, Joona Mäenpää, Juuso Tarvainen

Vaihdot:
66. Lucas dos Santos <-> Juuso Liukkonen
68. Filipe Mello <-> Juuso Tarvainen
89. Denis <-> Aatu Manninen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP matkusti runkosarjan toiseksi viimeiseen vierasotteluun Nurmijärvelle, missä Klaukkalan nurmella vastaan asettui viime aikoina pirteitä otteita esittänyt NJS. Viime kaudella nurmijärveläiset olivat MP:lle todella hankala vastus, sillä MP hävisi molemmat keskinäiset ottelut. Tänään MP:n esitys ei ollut mikään häikäisevin, mutta mikä tärkeintä sarjapisteet matkasi Mikkeliin 1-4(0-2) -lukemin ja näin MP vei NJS:ltä pisteet tällä kaudella 6-0.

Alkuminuuttien jälkeen MP sai hallinnan ottelusta ja pelin painopiste oli selvästi kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Ensimmäinen maalipaikka osui pelikiellosta vapautuneelle Lucakselle, mutta nurmijärveläiset blokkasivat tämän laukauksen kulmapotkuksi. Tämän jälkeen Antti-Ville Räisänen pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti, mutta Tuukka Niemelä kotijoukkueen maalilla torjui A-V:n ensimmäisen yrityksen ja toinen meni niukasti takatolpasta ohi. 10. peliminuutilla MP iski ottelun avausosuman, kun MP hyökkäsi nopeasti kotijoukkueen kulmapotkun jälkeen vastaan. Janne Kuhmonen vapautti Joonas Nissisen, joka viimeisteli varmasti 0-1 -maalin. Viisi minuuttia myöhemmin peli oli jo 0-2, kun Filipe Mello vapautti Jiri Haikosen vauhtiin oikeasta laidasta ja kapteeni laukoi kovasta vauhdista tarkasti pallon takanurkkaan. Kahden maalin johdossa vieraiden ajatus hieman karkasi ja peli ei ollut sellaista, mitä MP on kauden aikana esittänyt. Kotijoukkueella oli muutama hässäkkä Sammy Ndjockin vartioimalla maalilla erikoistilanteiden jälkeen, mutta kokovalkoisissa pelanneiden vieraiden puolustus hoiti nämä tilanteet taidolla ja onnella. Tauon viettoon mentiin 0-2 -lukemissa.

Kotijoukkue aloitti toisen puoliajan huomattavasti pirteämmin kuin vieraat. Kymmenen minuutin kohdilla nurmijärveläisillä oli pari puolittaista maalipaikkaa, mutta Miro Salminen laukoi ohi ja Reetu Räsänen hoiti hienosti yksin kotijoukkueen ylivoimahyökkäyksen. Vieraiden parhaat paikat oli Janne Kuhmosella ja vaihdosta tulleella Juuso Liukkosella. Kuhmosen syöttö karkasi hieman liikaa takaviistoon ja Liukkonen puski kulmapotkusta niukasti yli. Varttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue tuli maalin päähän, kun MP pelasi löysästi oman maalin edessä ja Tony Lehtimäki pääsi siirtämään pallon maaliin, 1-2. Kotijoukkue ei ehtinyt saamaan kunnon kiriä tämän kavennusosuman jälkeen, kun Juuso Liukkonen käytti Yassin Daoussin harhasyötön hyväkseen ja laukoi vasurillaan pallon voimalla maalin kattoon, 1-3. Tämä Liukkosen kauden viides maali hyydytti NJS:n kovimman yrityksen ja loppu aikalailla pelailtiin. Kotijoukkueella oli mahdollisuus vielä kavennusosumaan, mutta Ndjock syöksyi pallon Miro Salmisen jaloista. Juuri ennen täyttä aikaa MP iski vielä kerran. Jiri Haikonen lähetti millin tarkan keskityksen maalille, jossa Denis nousi omiin korkeuksiinsa ja puski loppulukemiksi 1-4. Näin MP otti kauden 13. voittonsa ja jatkaa A-lohkon piikkipaikalla selvässä johdossa, kun kaksi kierrosta runkosarjaa on vielä pelaamatta.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen voittoon ja kolmeen sarjapisteeseen, mutta peliesityksessä oli paljon parannettavaa.

– Ottelu alkoi meiltä hyvin ja ensimmäinen vartti oli vahva. Saimme tehtyä nopeasti kaksi maalia, mutta niiden jälkeen meillä oli välillä heikkoja hetkiä, kun luulimme pelin hoituvan helposti.

– Toisella jaksolla peli oli hyvin saman tyyppinen ja maalipaikoilla ei tänään mässäilty, mutta me olimme niissä harvoissa tehokkaita.

– Kaikki kunnia kotijoukkueelle, joka oli hyvin organisoitu joukkue ja sen takia ajoittain pelaamisemme oli haastavaa.

– Tämä oli kuitenkin tärkeä vierasvoitto ja tästä on hyvä jatkaa!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP pelaa runkosarja viimeisen kotiottelun viikon päästä lauantaina, kun sarjapaikkansa puolesta taisteleva VJS saapuu vieraaksi Urskiin.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi