eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP ei suostu häviämään, vaan Järvenpäässä noustiin vajaalla tasoihin


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

#14 Joonas Kimarin tasoitusmaali on syntymässä Järvenpään Monitoimihallissa.

19.10.2019 JäPS – MP  1 – 1(1-0)

Maalit:
14. Akseli Pohjantähti 1-0
82. Joonas Kimari (Janne Kuhmonen) 1-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Iiro Äijö (84. varoitus), Denis Lima de Assis, Matti Kohonen (57. ulosajo), Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Olli Kilpeläinen, Juuso Tarvainen (54. varoitus), Antti-Ville Räisänen, Niila Forsell

Vaihtopelaajat:
Veikka Stålhand, Tuomo Hiltunen, Vincent Bikana, Topi Keskinen, Aatu Manninen, Joonas Kimari, Miikka Oinonen

Vaihdot:
60. Denis Lima de Assis <-> Miikka Oinonen (65. varoitus)
63. Niila Forsell <-> Joonas Kimari
71. Joonas Nissinen <-> Topi Keskinen (90+1. varoitus)

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi tänään kauden 2019 viimeisen vierasottelun, kun joukkue matkasi JäPS:n vieraaksi Järvenpäähän. Kakkosen nousukarsintasarja toiseksi viimeinen ottelu pelattiin Järvenpään Monitoimihallin sisätiloissa. Ottelu oli vauhdikas ja lopulta siinä päädyttiin 1-1(1-0) -tasapeliin. Myös kahdessa edellisessäkin kauden keskinäisessä ottelussa päädyttiin pistejakoihin.

MP aloitti kauden viimeisen vierasottelun loistavissa halliolosuhteissa pirteästi ja pelin painopiste oli kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Maalintekoa pääsi yrittämään Janne Kuhmonen kahdesti, Antti-Ville Räisänen sekä Denis, mutta palloa ei saatu epävarmasti pelanneen kotijoukkueen maalivahti Altti Mäkisen selän taakse. Hyvän vieraiden alun jälkeen kotijoukkue iski 14. minuutilla hienosti vasemmasta laidasta ja Hedi Khayat pelasi pallon takaviistoon maalille, missä pallo meni miesmuurin läpi onnekkaasti Akseli Pohjantähdelle, joka viimeisteli varmasti ottelun avausmaalin, 1-0. Järvenpääläiset saivat intoa johtomaalistaan ja Sammy Ndjock joutui muutaman kerran esittämään torjuntataitojaan ja ne on tunnetusti hyvät. Sekä Herkko Kuosa, Tuure Nummi että Hedi Khayat joutuivat kaikki pettymään, kun kamerunilainen torjui heidän maalintekoyritykset vuoren varmasti. Myös Altti Mäkinen oli muutaman kerran mies paikallaan, kun hän torjui mm. Deniksen noston läpiajosta, Niila Forsellin laukauksen sekä Antti-Ville Räisäsen yritykset. Lisäksi kotijoukkueen puolustus sai blokattua Matti Kohosen maalintekoyrityksen. Tauon viettoon mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Kokovalkoisissa pelannut MP aloitti toisen puoliajan todella vahvasti. Denis laukoi toisella peliminuutilla ylärimaan ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Altti Mäkinen torjui Niila Forsell yrityksen. Heti näiden yritysten jälkeen avausmaalin tehneellä Akseli Pohjantähdellä oli loistava tilaisuus siirtää kotijoukkue jo kahden maalin johtoon, mutta Ndjock torjui hienosti läpiajon. 57. peliminuutilla ottelu sai uuden käänteen, kun ottelun todella linjattomasti tuominnut Jesse Salo ajoi MP:n Matti Kohosen ulos pallon tavoittelutilanteessa noin 18 metrissä. Miesylivoima ei kuitenkaan kentällä pahemmin näkynyt, vaan MP ei halunnut vieläkään hävitä ja vieraat taistelivat upeasti joukkueena. Kummallakin joukkueella oli lukuisia puolittaisia maalipaikkoja, mutta palloa ei meinattu saada millään maaliin asti. Kotijoukkueen Nummi ja Pohjantähti pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta heidän yrityksensä menivät ohi. Deniksen korvannut Miikka Oinonen pääsi useamman kerran yrittämään maalintekoa, mutta Mäkinen torjui kahdesti ja kerran Oinon yritys meni niukasti yli. Lopulta 82. peliminuutilla MP:n kova työnteko toi palkinnon, kun debyytin Kakkosessa tehnyt B-juniori Topi Keskinen ja Janne Kuhmonen pelasivat hienosti yhteen vasemmassa laidassa. Kuhmonen syötti pallon takaviistoon ja vaihtomies Joonas Kimari laukoi pallon pompulla verkkoon ja peli oli tasan. Kumpikaan joukkue ei tyytynyt tähän tasatulokseen, vaan viimeisellä reilulla kymmen minuuttisella molemmat haki raivoisasti johto-osumaa. Vieraiden parhaat paikat olivat 16 -vuotiaalla Topi Keskisellä, joka pääsi parikin kertaa yrittämään maalintekoa, mutta vielä debyytissä maalinteko ei onnistunut. Myös kotijoukkueella oli pari makoisaa paikkaa, mutta sekä Tuomas Kyytsönen että Jesse Paananen eivät hyvistäkään paikoista osuneet edes tolppien väliin. Ottelu päättyi näihin 1-1 -lukemiin ja Kakkosen nousukarsintasarjan piikkipaikalla oleva MP ei suostunut vieläkään häviämään tällä kaudella.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tyytyväinen joukkueensa nousuun tasapeliin vajaalla.

– Ottelun alku oli meiltä hyvää pelaamista, mutta JäPS:n maalin jälkeen pelimme hiukan sekosi ja kotijoukkue sai intoa maalistaan.

– Pelin kuva muuttui Kohosen ulosajoon, mutta tänään joka jätkä tuolla kentällä teki valtavasti töitä ja loimme vajaallakin lukuisia maalipaikkoja. Sammy maalilla teki myös tänään muutaman tärkeän torjunnan.

– Hieno homma, että noustiin vajaalla tasoihin ja varsinkin, kun osa pelaajista joutui tänään pelaamaan vierailla pelipaikoilla.

– Kyllähän 24 tappiotonta peliä sarjassa on hieno lukema ja tarkoitus on pelata koko kausi ilman tappiota! Vielä on yksi kamppailu jäljellä.

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä.

MP pelaa kauden viimeisen ottelunsa viikon päästä lauantaina, kun Urpolaan vieraaksi saapuu runkosarjan kakkonen JIPPO Joensuusta.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi