eroakiireesta.fi -RAPORTTI: MP ansaittuun viime hetken voittoon Vuosaaressa


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP ja FC Viikingit pelasivat kosteissa olosuhteissa Vuosaaressa.

11.5.2019 FC Viikingit - MP 1 - 2(0-1)

Maalit:
26. Denis Lima de Assis (Samuli Kaasalainen) 0-1
66. Max Ehrnrooth 1-1
90+1. Lucas dos Santos (Joona Mäenpää) 1-2

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen (84. varoitus), Vincent Bikana, Lucas dos Santos, Filipe Mello, Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Joonas Nissinen, Janne Kuhmonen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Joona Mäenpää, Samuli Kaasalainen

Vaihdot:
16. Janne Kuhmonen <-> Samuli Kaasalainen
64. Denis Lima de Assis <-> Juuso Liukkonen
70. Joonas Nissinen <-> Joona Mäenpää

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
MP pelasi Kakkosen A-lohkon toisen kierroksen ottelun Vuosaaressa, missä ensi kertaa tällä kaudella päästiin pelaamaan luonnon nurmelle. Todella kosteissa olosuhteissa pelattu ottelu meni pääsääntöisesti vieraiden komennossa, mutta voittomaali jäi lisäajalle. Sarjapisteet matkasivat ansaitusti Mikkeliin 1-2(0-1) -lukemin.

Ottelun alla vettä tuli taivaan täydeltä ja ajankohtaan nähden hyvässä kunnossa ollut nurmikenttä oli todella liukas, mutta pallo liikkui kivasti. MP jatkoi siitä, mihin sarja-avauksessa jäi ja oli hallitsevampi osapuoli. Kotijoukkue oli puolustuskannalla, mutta MP ei meinannut päästä kunnon maalipaikoille. Vartin kohdalla MP joutui suorittamaan vaihdon, kun Janne Kuhmonen sai polveensa osumaa ja Samuli Kaasalainen tuli energisesti sisään. Ottelun avausmaali nähtiin 26. peliminuutilla, kun MP hyökkäsi nopeasti vastaan. Samuli Kaasalainen pelasi Deniksen läpiajoon, Denis kiersi vastaan tulleen maalivahti Sam Jammehin ja ajautui päätyrajalle, josta kantapäällään nikkasi pallon hienosti verkkoon, 0-1. MP ja Denis saivat lisää virtaa maalista ja pelin painopiste oli vieläkin selvemmin vuosaarelaisten maalilla. Kotijoukkueen ainoat vaaralliset tilanteet tulivat erikoistilanteista, mutta Sammy Ndjock ei joutunut kunnolla torjumaan kertaakaan ennen taukoa. Vielä ennen taukoa MP:llä oli mahtava paikka siirtyä kahden maalin johtoon, mutta Jammeh torjui kerran jo tolppaan laukoneen Lucaksen yrityksen kulmapotkuksi. Tauon viettoon lämmittelemään mentiin 0-1 -lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui MP:n komennossa ja alkua kuvastaa hyvin Viikinkien päävalmentaja Alexander Baranovin huuto kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen: ”Yritetään päästä edes yli puolen kentän!” Vaikka peli oli MP:n kontrollissa, kunnon maalipaikoille ei kuitenkaan päästy. Niinhän siinä kuitenkin kävi, että seuraavaksi onnistui Viikingit. Hyökkäys tuli oikeasta laidasta ja Reetu Räsänen pääsi ensimmäisenä palloon, mutta purku osui epäonnisesti Max Ehrnroothia jalkaan, josta pallo kimposi etunurkkaan, 1-1. Kotijoukkue sai hetkellisesti lisää virtaa tasoituksesta, mutta sivuvapareita lukuun ottamatta he eivät pystyneet luomaan maalipaikkoja. Deniksen tilalle viimeiseksi puolituntiseksi tullut Juuso Liukkonen pääsi loistomaalipaikkaan Antti-Ville Räisäsen tarjoilusta, mutta tämän laukauksen Jammeh torjui jalallaan kulmapotkuksi, josta Liukkonen pääsi heti perään uudestaan yrittämään maalintekoa, mutta ohjaus meni hiuksen hienosti ohi maalin. MP jatkoi kärsivällisesti johtomaalin hakua ja lopulta lisäajalla tässä onnistuttiin. Reetu Räsänen pelasi pallon hienosti vasempaan laitaan Joona Mäenpäälle, joka jatkoi sen Lucakselle. Lucas kuljetti pallon keskemmälle ja laukoi kohti etukulmaa. Liukas kenttä teki pienet tepposet ja pallo pyörähti Jammehin käsien kautta verkkoon, 1-2. Tämän jälkeen kotijoukkueella oli vielä yksi mahdollisuus tulla tasoihin, mutta sivuvapaapotkun jälkitilanteesta Sammy Ndjock torjui kotijoukkueen yrityksen, joka lopulta oli vielä paitsio. Kolmen minuutin lisäajan pelaamisen jälkeen soi päätös vihellys ja MP otti ansaitun voiton Vuosaaresta.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli todella tyytyväinen mies taistelun tauottua.

- Kyllä oli tänään jännitystä ihan loppuun asti! Saatiin hieno ja ansaittu palkinto koko joukkueen kovasta työstä. Viikinkien tasoitusosuma oli todella harmittava, mutta onneksi lopussa noustiin vielä voittoon.

- Kyllähän tuo yhden maalin ero on liian pieni ja koko ajan on mahdollisuus siihen, että kaveri pääsee tasoihin.

- Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pelasimme todella hyvin; pallo ja miehet liikkuivat mukavasti. Toisella puoliajalla saimme taas luotua parempia maalipaikkoja.

- Oli taas ilo nähdä, kun koko joukkue tekee kovasti töitä, taistelee ja laittaa itseään likoon joukkueen eteen. Tästä on hyvä jatkaa!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä, päävalmentaja Alexander Baranovin kommentit täältä sejä Arto Alhon pelikuvia täältä.

MP jatkaa otteluitaan viikon päästä sunnuntaina, kun pääsemme taas oikealle kotikentällemme Urskiin, missä vastaan asettuu Kiffen.

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi

Ottelun maalit löytyvät tästä: