eroakiireesta.fi -RAPORTTI: Mikkeli on edelleen sininen!!

Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

#7 Lucas on juuri laukonut pallon Jonne Urosen torjuman rankkarin jälkeen maaliin. (Kuva: Mikko Rahikainen)

5.10.2019 MiPK – MP 0 – 1(0-0)

Maali:
59. Lucas dos Santos 0-1

MP:n kokoonpano:
Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos (52. varoitus), Filipe Mello (71. varoitus), Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Jiri Haikonen, Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Aatu Manninen, Miikka Oinonen, Joona Mäenpää, Niila Forsell

Otteluraportti:
Kakkosen A-lohkon runkosarja päättyi MP:n osalta Mikkelin derbyyn, jossa vastaan asettui rakas kilpakumppani Pallo-Kissat. Vaihtelevassa säässä pelattu paikalliskamppailu ei noussut miksikään klassikoksi muuten kuin Pallo-Kissojen Rafaelin uran päätöksen osalta, mutta mikä tärkeintä, niin Mikkeli on edelleen sininen, kun MP voitti 0-1(0-0).

Ottelu alkoi aika verkkaisesti ja kummallakaan joukkueella ei ollut mitään älytöntä intoa hyökätä, kun edellisellä kierroksella oli varmistunut sekä MP:n nousu Ykköseen että Pallo-Kissojen Kakkosen sarjapaikka. Ottelun ensimmäinen maalipaikka osui Denikselle, mutta hänen laukaus meni ottelun 7. peliminuutilla ohi. Juhlakalu Rafael pääsi kokeilemaan noin 20 metristä laukaustaan, mutta Sammy Ndjock torjui näyttävästi kokeneen brassihyökkääjän laukauksen kulmapotkuksi. Muutama minuutti myöhemmin Ndjock oli nyrkkeineen ensimmäisenä Ville Kirvesojan kulmapotkussa. Janne Kuhmonen pääsi puolen tunnin kohdilla hyvää maalipaikkaan, mutta pallo meni sivuverkkoon, tällä kertaa väärälle puolelle tolppaa. Pallo-Kissoilla oli lukuisia kulmapotkuja, mutta MP puolusti ne hyvin, vaikka kertaalleen Antti-Pekka Kesonen pääsi laukomaan, mutta tämä laukaus meni reilusti ohi. MP sai pari kertaa pitkän pallonhallinta jakson jälkeen puolittaisia maalipaikkoja, mutta ratkaisuhetkillä tehtiin huonoja valintoja ja tilanteet kuivuivat kokoon. Viitisen minuuttia ennen puoliaikaa MP sai vapaapotkun vajaasta 30 metristä, mutta tämän Lucaksen laukoman vaparin Jonne Uronen Kissojen maalilla torjui ilman suurempia ongelmia. Tauon viettoon ja lämmittelemään mentiin kiikarilukemissa.

Tauolla MP teki yhden pelaajavaihdon, kun Aatu Manninen korvasi Antti-Ville Räisäsen MP:n keskikentällä. Manninen tulikin hyvin sisään ja piristi huomattavasti vieraiden peliä. MP:n alakerralle sattui harvinainen virhe ja Antti Voutilainen pääsi yksin Sammy Ndjockia vastaan 49. peliminuutilla, mutta MP:n maalilla varmoja otteita läpi kauden esittänyt kamerunilainen koppasi hienosti Voutilaisen chipin. Muutama minuutti tästä MP:llä oli parikin mahdollisuutta tehdä ottelun avausmaali; ensin Jonne Uronen torjui Lucaksen yrityksen ja Denis laukoi paluupallosta ohi ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Joonas Nissisen pääsi yrittämään ottelun avausmaalia, mutta Uronen torjui tämänkin laukauksen nyrkeillään. 58. peliminuutilla MP pelasi hienon hyökkäykseen, jossa lopulta Lucas vapautti Aatu Mannisen maalipaikkaan, mutta vastaan tullut Jonne Uronen kaatoi Mannisen ja ottelun erotuomari Niko Hänninen epäröimättä tuomitsi tilanteesta rankkarin. Lucas asettui ampumaan rankkaria. Jonne Uronen Pallo-Kissojen maalilla kuitenkin torjui tämän laukauksen, mutta Lucas oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi Urosen alta pallon verkkoon, 0-1. Pari minuuttia tästä Keito Tonami blokkasi Janne Kuhmosen laukauksen ja kapteeni Jiri Haikonen laukoi paluupallosta yli. Kotijoukkueellakin oli pari maukasta maalipaikkaa, mutta nuori Sasu Löytty laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta reilusti yli ja Ville Kirvesojan sivuvapari osui takatolppaan. Näiden tilanteiden välissä nähtiin suomalaista jalkapallohistoriaa, kun kahdesti Veikkausliigan maalipörssin voittanut Rafael vaihdettiin pois ja hänen hieno pelaajaura tuli näin päätöspisteeseen yleisön (jota Urskissa ei kyllä ollut yli 1200, vaan ehkä noin 700-800) osoittaessaan suosiotaan tälle hienolle pelimiehelle. MP:llä ei ottelun lopussa enää ollut oikein muuta vaarallista kuin Aatu Mannisen laukaus, joka meni ohi. Yritteliäästi pelanneella kotijoukkueella oli muutama puolittainen maalipaikka, mutta Sammy Ndjock liimasi Nelson Appiahin yrityksen ja nyrkkeili Kirvesojan kulmapotkun. Lisäksi pari minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkue sai vapaapotkun loistavasta paikasta noin 17 metristä, mutta tämä Kirvesojan yritys jäi MP:n muuriin. Lopulta tämä toinenkin tämän kauden derby päättyi MP:n 1-0 -voittoon ja MP jatkaa kaupungin ykkösenä kohti Ykköstä 16 pisteen sarjajohdossa, kun on vielä pelaamatta nousukarsintasarjan kolme ottelua. Pallo-Kissat viettivät jo kauden päätöstään Rafaelin muistamisten jälkeen.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli tietenkin tyytyväinen derbyvoittoon ja tappiottoman putken jatkoon, vaikka pelaaminen ei ollutkaan edes lähellä omaa tasoa.

– Totta kai voitto paikallispelistä maistuu, vaikka peliesityksemme ei tänään kovasti kehuja ansaitsekaan. Lähtökohdat otteluun oli haasteelliset, kun tavoiteltu nousu ratkesi edellisellä kierroksella.

– Puolustuspelaamisemme oli tänään muutamaa tilannetta lukuun ottamatta hyvällä tasolla ja pidimme Kissat poissa maalipaikoilta.

– Toisella jaksolla Aatu Manninen piristi peliämme ja rakenteellisesti pelasimme parempaa hyökkäyspeliä. Teimme voittoon tarvittavan maalin ja pidimme taas kerran oman maalimme puhtaana.

– Tästä on hyvä jatkaa nousukarsintasarjan otteluihin ja tavoittelemaan tappiotonta kautta!

Kotijoukkueen näkemys ottelusta löytyy täältä ja Rahikaisen Mikon hienoja kuvia ottelusta täältä.

Nyt Kakkosen A-lohkon runkosarja on pelattu ja MP jatkaa ylivoimaisena ykkösenä nousukarsintasarjaan. MP kohtaa vielä kotona FC Viikingit ja JIPPO:n sekä vieraissa JäPS:n. Otteluohjelma selviää tässä lähipäivinä, mutta näillä näkymin ensi lauantaina FC Viikingit saapuu Mikkeliin.