eroakiireesta.fi -RAPORTTI: Kärkikamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin


Otteluraportin tarjoaa: eroakiireesta.fi

Klubi 04:n maalivahti Tuomas Pöyhönen poimii keskityksen (Kuva: Mikko Rahikainen)

30.5.2019 MP – Klubi 04 0 – 0

MP:n kokoonpano:
Miika Töyräs, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas dos Santos (45. varoitus), Filipe Mello (90+2. varoitus), Denis Lima de Assis, Matti Kohonen, Janne Kuhmonen, Joonas Nissinen, Joona Mäenpää (31. varoitus), Antti-Ville Räisänen

Vaihtopelaajat:
Tuomo Hiltunen, Iiro Äijö, Juuso Liukkonen, Tomi Janhunen, Joonas Kimari, Juuso Tarvainen, Samuli Kaasalainen

Vaihdot:

MP:n paras pelaaja: (palkitaan Dagens Restaurant Cornerin lahjakortilla)
Vincent Bikana

Ottelun nälkäisimmät pelaajat: (palkitaan ABC-liikennemyymälöiden lahjakortilla)
MP: Filipe Mello
Klubi 04: Santeri Väänänen

Ottelupöytäkirja:
Klikkaa tästä

Otteluraportti:
Helatorstaina Urskin loistavissa olosuhteissa pelattiin Kakkosen A-lohkon kärkikamppailu, missä MP sai vastaansa HJK:n farmijoukkue Klubi 04:n. Ottelu oli samalla perinteinen lasten peli ja paikalla oli Kakkosen tämän kauden ennätysyleisö, 2314 katsojaa. Suurilukuinen yleisö näki vauhdikkaan pelin, mutta maaleja ei ikävä kyllä kotijoukkue hyvistäkään paikoista huolimatta pystynyt kotiyleisölleen tarjoamaan ja näin sarjapisteet jaettiin 0-0 -lukemin.

MP aloitti ottelun todella pirteästi ja peli pyöri vieraiden kenttäpuoliskolla. Ensimmäiseen varttiin MP:llä oli useampikin puolittainen maalipaikka, mutta Lucas ja Joonas Nissinen laukoivat niukasti Tuomas Pöyhösen vartioiman maalin ohi ja Janne Kuhmosen laukauksen vieraiden alakerta blokkasi. Vierailta Julius Tauriainen oli ainut pelaaja, joka vähän aiheutti sydämen tykytyksiä kotijoukkueen kannattajille, mutta Miika Töyräksen vartioimaa maalia kohti hänkään ei saanut lauottua. Kotijoukkueen paras maalipaikka oli Denikselle, joka pääsi 22. peliminuutilla puolittain läpi vieraiden harhasyötön jälkeen, mutta Deniksen yritys meni takatolppaa nuolien ohi. Mitä lähemmäksi puoliaikaa peli eteni, niin vieraatkin pääsivät paremmin peliin mukaan, mutta mitään kovin vaarallista he eivät saaneet aikaan Työräksen vartioimalle MP -maalille. MP:kään ei päässyt parhaille maalintekosektoreille ja Klubin alakerta blokkasi Lucaksen sekä Janne Kuhmosen laukaukset. Tauon viettoon mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen puoliajan alku oli tasaista vääntöä ja kumpikaan joukkue ei päässyt maalipaikkoihin. Vartin pelin jälkeen kotijoukkueella oli pari puolittaista paikkaa, mutta Lucas laukoi ohi ja vieraiden alakerta siivosi pallon maalin edessä Janne Kuhmosen yrityksen jälkeen. Vaihdosta tullut vieraiden maalitykki Olli Tynkkynen ei ihan ylettänyt keskitykseen ja Miika Töyräs kotijoukkueen maalilla sai edelleen olla aika rauhassa. Viimeisellä vartilla molemmilla oli muutama puolittainen mahdollisuus maalintekoon, mutta maaleja ei tänään Urskissa nähty. Tuomas Pöyhönen vieraiden maalilla torjui Lucaksen tulisen laukauksen kulmapotkuksi sekä saman miehen vapaapotkun. Lisäksi Kuhmonen laukoi yli ja vieraiden alakerta blokkasi Lucaksen laukauksen. Vieraiden Santeri Väänänen laukoi kerran suoraan Töyräksen syliin, yhdestä hässäkästä Töyräs taisteli pallon itselleen ja Samuel Tammivuori laukoi kertaalleen pallon sivuverkkoon. Vielä ottelun viimeisillä hetkillä kotijoukkueella oli parikin paikkaa, mutta Denis laukoi pallon riiston jälkeen vähän yli ja ihan viimeisessä vastahyökkäyksessä vieraiden alakerta kaatoi vauhdissa olleen Joonas Nissisen, mutta tästä ei jostain kumman syystä vihelletty vapaapotkua. Näin MP pelasi toisen perättäisen maalittoman tasapelin, mutta MP on edelleen lohkon kärjessä tasapistein yhden ottelun enemmän pelanneen Klubin kanssa, mutta lohkon kärki on tasainen ja taas olisi päästävä voittojen makuun, jotta kärkipaikka pysyy MP:n hallussa.

Päävalmentaja Janne Wilkman oli todella tyytyväinen ensimmäiseen reiluun pariin kymmeneen minuuttiin, sillä vain maalit jäivät alusta puuttumaan.

– Aloitimme tänään todella vahvasti ja pelasimme kauden parasta peliämme. Siitä jäi vaan palkinto maalien muodossa puuttumaan. Sen jälkeen peli tasoittui, mutta ei vieraat mihinkään kunnon maalipaikkoihin päässeet.

– Tänään oli todella taitava joukkue vastassa, mutta puolustimme hyvin koko joukkueena ja pidimme heidän poissa maalipaikoilta.

– Itsekään ei tänään pystytty luomaan montaa kunnon maalipaikkaa, kun viimeiset syötöt olivat heikkoja tai sitten Klubin topparit blokkasivat hyvin meidän laukauksia. Läheltä ei tänään oikein päästy maalintekoa yrittämään, mutta kauempaa tuli useampia laukauksia.

– Koko joukkue puolusti tänäänkin hyvin, mutta erityisesti meidän keskikentän keskustassa Mello ja Räisänen olivat hyviä.

– Nyt käydään tämä peli läpi videolta ja sitten suunnataan ajatukset jo tiistain Sudet -kamppailuun, joka on varmasti ihan eri tyyppinen ottelu kuin tämä.

Rahikaisen Mikon kuvia ottleusta löytyy täältä.

MP jatkaa otteluitaan tulevana tiistaina, kun Urskiin saapuu vastustajaksi Sudet Kouvolasta.