eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Vielä ennen taukoa huomenna kärkikamppailussa vastassa FC Viikingit


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: lauantai 13.7. klo 17.00 MP-FC Viikingit, Helsinki Urskissa
otteluisäntä: EST Vartiointi
ottelupallot: Näköpalvelu

MP pelaa vielä kerran ennen pientä taukoa, kun huomenna syyskierroksen ensimmäiseen otteluun Urskiin saapuu vastustajaksi FC Viikingit. Toukokuun alkupuolella Vuosaaressa MP haki pisteet Lucaksen viime hetken maalilla 1-2(0-1) -lukemin.

Huomenna Urskissa pelataan todellinen kärkikamppailu, sillä sarjataulukossa joukkueet ovat ensimmäinen ja kolmas, kun yhden ottelun enemmän pelannut JIPPO ohitti eilen Kiffen -voiton ansiosta pisteellä vuosaarelaiset. FC Viikingeillä on 11 pelatun ottelun jälkeen 21 pistettä (6 voittoa, 3 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 19-16), kun taas MP:llä on 25 pistettä (7 voittoa ja 4 tasapeliä, maaliero 20-5).

Vuosaarelaiset  aloittivat kauden nihkeästi, kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa tuli tappiot (toinen näistä MP:lle). Näiden tappioiden ja yhden tasapelin jälkeen FC Viikingit voitti viisi ottelua putkeen. Voittoputki katkesi toissa kierroksella 2-2 -kotitasapeliin FC Kiffeniä vastaan. Viime viikonloppuna Joensuussa pisteet jaettiin myös, kun ottelu JIPPO:a vastaan päättyi 1-1 kotijoukkueen ollessa hallitsevampi osapuoli.

Viikinkien maalintekijätilastoa johtaa kolme maalia viimeistellyt hyökkääjä Cheikh Toure, mutta MP:n alakerta joutuu myös varomaan alkukauden loukkaantumisista kärsinyttä Joel Paatelaista. Kaksi maalia vuosaarelaisten riveissä on onnistunut tekemään Nemanja Biga, Jan Eklund sekä Lauri Karjalainen. Näiden edellä mainittujen pelaajien lisäksi Viikinkien riveistä löytyy useita Kakkosen tasolle loistavia pelimiehiä, kuten keskikenttäpelaaja Simon Thurling, kokenut puolustaja Teemu Honkaniemi ja maalivahti Sam Jammeh. Joukkueen päävalmentajana toimii jo 90- luvulla joukkuetta ensin kerran valmentanut Alexander Baranov.

MP:n lähtökohdat otteluun ovat loistavat, sillä alla on kolme peräkkäistä voittoa ilman päästettyä maaliakaan. Edellisellä kierroksella peliesitys ei ollut paras mahdollinen, mutta siitäkin huolimatta rakas paikallisvastustaja Pallo-Kissat kaatui Deniksen maalilla 1-0. Huomisen ottelun vielä kun joukkue jaksaa ahertaa, niin sitten edessä on pieni loma ja joukkue saa vetää hieman henkeä ja ladata akkuja loppukautta varten. MP:ssä on hyvä kilpailutilanne pelipaikoista ja vaihtopenkiltä löytyi nälkäisiä pelimiehiä. MP on pelannut tähän mennessä yksitoista ottelua ilman tappiota ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä kaksikymmentä kertaa ja kaikkiaan yhdeksän pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. A-lohkon maalipörssin toisella sijalla oleva Lucas on viimeistellyt kuudesti, Denis neljästi, kahden maalin miehiä ovat Vincent Bikana, Janne Kuhmonen sekä Joonas Nissinen. Lisäksi löytyy neljä maalin miestä.

MP lähtee huomiseen otteluun aika pitkälti samalla kokoonpanolla kuin aikaisempiinkin otteluihin. Derbyssä jalkansa loukannut Joona Mäenpää on useamman viikon sivussa. Aikaisemmin tällä viikolla loppukautta koskevan sopimuksen MP:n kanssa tehnyt Benno Hanslian on mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Janne Wilkman uskoo, että joukkueensa jaksaa vielä huomenna ennen ansaittua huilitaukoa taistella täysillä tärkeistä sarjapisteistä.

– Olemme olleet hyvällä energialla tällä viikolla treeneissä ja päässeet valmistautumaan huolella tulevaa otteluun. Viikingit ovat pelanneet kahden ensimmäisen ottelun jälkeen tappiotta, joten tiukkaa taistelua sarjapisteistä on varmasti jälleen luvassa.

– Jiri Haikonen palasi viime ottelussa kentälle ensi kertaa loukkaantumisen jälkeen, mutta Joona Mäenpää loukkasi jalkansa harmittavasti uudelleen ja on varmuudella kuukauden päivät poissa kuvioista. Muuten joukkue on terveenä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 7840 MP-FC Viikingit 1,50 – 4,20 – 4,60 ja Vakio 1:ssä kohde 7.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
12. Matti Kohonen
13. Jiro Haikonen
14. Joonas Kimari
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
25. Juuso Tarvainen
29. Benno Hanslian
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell