eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Tauko on ohi ja huomenna matkataan FC Kiffenin vieraaksi


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: ti 30.7. klo 19.00 FC Kiffen-MP Pallokenttä, Helsinki

Nyt on tauko peleistä vietetty ja MP pelaa huomenna tiistaina syyskierroksen ensimmäisen vierasottelun, jossa Töölön Pallokentällä vastaan asettuu perinteikäs FC Kiffen. Kevätkierroksella Urskissa MP otti helsinkiläisiltä sarjapisteet selvin 0-4(0-0) -lukemin, mutta ottelu ei missään nimessä ollut noin selvä kuin numerot ja Mustilla Hurmureilla oli myös omat paikkansa.

Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla yksi ja kymmenen. 12 sarjakierroksen jälkeen Kiffenillä on 12 sarjapistettä (3 voittoa, 3 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 8-21), kun Kakkosen A-lohkon kärkipaikalla olevalla MP:llä on 26 pistettä (7 voittoa ja 5 tasapeliä, maaliero 21-6).

Perinteinen FC Kiffen aloitti sarjan kehnosti, mutta sitten otteet parantuivat ja pisteitä kertyi. Viime kierroksilla Marko Tukiaisen valmentama joukkue on hävinnyt selvin numeroin JIPPO:lle sekä Klubi 04:lle, mutta sitä ennen Kiffen taisteli tasapelipisteen FC Viikinkien vieraana, joten takin napit MP:llä on huomenna syytä pitää tiukasti kiinni ja keskittyä omaan tekemiseen, jotta tärkeät sarjapisteet matkaavat mukana Mikkeliin. Varsinkin maalinteko on tuottanut haasteita helsinkiläisille, kun 12 ottelussa vastustajan maaliverkko on heilunut vain kahdeksan kertaa. Kiffenin paras maalintekijä tähän mennessä on Mikkelissä rangaistuspotkussa epäonnistunut Shaggy Kimuenimeso, joka tehnyt kaksi maalia. Lisäksi kuusi pelimiestä on onnistunut kertaalleen maalinteossa.

MP pelasi edellisen kerran reilu kaksi viikkoa sitten, kun lohkon kärkikamppailussa FC Viikinkejä vastaan Urskissa pisteet tasattiin 1-1(0-0). Sen jälkeen joukkue piti viikon päivät taukoa yhteisharjoituksista, mutta nyt on jo toista viikkoa menty harjoituksissa lujaa, joten lähtökohdat huomiseen otteluun ovat hyvät ja kilpailutilanne pelipaikoista kovaa. MP on pelannut tähän mennessä kaksitoista ottelua ilman tappiota ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Maalinteossa MP on onnistunut kaksikymmentäyksi kertaa ja kaikkiaan yhdeksän pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. A-lohkon maalipörssin jaetulla toisella sijalla oleva Lucas on viimeistellyt kuudesti, Denis viidesti, kahden maalin miehiä ovat Vincent Bikana, Janne Kuhmonen sekä Joonas Nissinen. Lisäksi löytyy neljä maalin miestä.

MP lähtee otteluun hyvin pitkälti samalla kokoonpanolla kuin otteluihin ennen taukoakin. Joona Mäenpää ja Juuso Tarvainen ovat sivussa loukkaantumisten takia ja nuori Olli Kilpeläinen on lainalla Kakkosen C-lohkossa pelaavan FC Vaajakosken riveissä.

Päävalmentaja Janne Wilkman uskoo, että joukkueensa on täynnä virtaa tauon jälkeen.

– Pitkä tauko otteluista on antanut meille mahdollisuuden harjoitella hieman kovempaa ja kehittää omaa pelitapaamme, mutta kaikki ovat odottaneet, että päästään taas pelaamaan pisteistä.

– Joukkueen terveystilanne on suhteellisen hyvä, sillä vain Joona Mäenpää ja Juuso Tarvainen ovat loukkaantuneena.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 1169 FC Kiffen-MP 5,75 – 4,25 – 1,40.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
17. Veeti Seppänen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
29. Benno Hanslian
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell