eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Tappiottomat MP ja JIPPO kohtaavat huomenna Urskissa


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: sunnuntai 4.8. klo 18.30 MP-JIPPO, Joensuu Urskissa
otteluisäntä: Osuuskauppa Suur-Savo
ottelupallot: Sioma

Huomenna sunnuntaina Urskissa on nähtävillä todellinen herkkupala, kun Kakkosen A-lohkon ainoat tappiottomat joukkueet MP ja JIPPO kohtaavat kärkikamppailussa. Kevätkierroksella Joensuussa pisteet tasattiin maalittoman tasapelin jälkeen. Otteluisännän Osuuskauppa Suur-Savon S-Etukortilla on otteluun vapaa pääsy.

Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla yksi ja kolme. Joensuulaiset ovat keränneet 13 pelaamassaan ottelussa 23 pistettä (5 voittoa ja 8 tasapeliä, maaliero 17-8). Lohkon piikkipaikalla olevalla MP:llä pisteitä on 29 (8 voittoa ja 5 tasapeliä, maaliero 24-7).

Joensuulaisten peli perustuu todella tiiviiseen puolustuspelaamiseen. Jirko Sorsa maalilla ja kapteeni Antti Åken johtama puolustus on laskenut 13 pelaamassaan ottelussa vain kahdeksan maalia, mikä on toiseksi häviten koko lohkossa heti MP:n seitsemän päästetyn maalin jälkeen. Huomenna Urskissa on tuskin nähtävillä mitään maali-iloittelua, mutta taistelua sitäkin enemmän. Joensuulaisten 19 tehtyä maalia on jakautunut yhdeksän pelimiehen kesken ja heidän maalintekijätilaston kärjessä ovat: Santeri Saarenkunnas (4), Miko Mäkirinne (3) sekä Toni Tahvanainen (3). JIPPO on ollut todellinen tasapelikone, sillä reilusti yli puolet (61,5%) heidän otteluistaan on päättynyt tasan.

MP palasi pienen tauon jälkeen voittajana, kun FC Kiffen kaatui tiistaina vieraissa 1-3 -lukemin Joonas Nissisen kahdella ja Mellon yhdellä maalilla. Lähtökohdat huomiseen kärkikamppailuun ovat hyvät ja kilpailutilanne pelipaikoista kovaa. MP on pelannut tähän mennessä kolmetoista ottelua ilman tappiota; tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin ja aiheuttaa JIPPO:lle kauden ensimmäinen tappio. Maalinteossa MP on onnistunut 24 kertaa ja kaikkiaan yhdeksän pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. A-lohkon maalipörssin jaetulla toisella sijalla oleva Lucas on viimeistellyt kuudesti, Denis viidesti, Joonas Nissinen neljästi, kahden maalin miehiä ovat Vincent Bikana, Janne Kuhmonen sekä Filipe Mello. Lisäksi löytyy kolme maalin miestä.

MP:n kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, kun tiistaina Kiffen -voitossa vaihdosta kentälle tulleet Niila Forsell ja Veeti Seppänen ovat huomenna A-junioreiden riveissä. Joonas Kimari ja Juuso Tarvainen palaavat pienien vaivojen jälkeen joukkueeseen, mutta Joona Mäenpää jatkaa edelleen sivussa.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa tiukkaa taistelua sarjapisteistä.

– Edellisestä ottelusta JIPPO:a vastaan Joensuussa meillä jäi paljon petrattavaa ja nyt on mahdollisuus tehdä korjausliike keskinäisissä otteluissa. JIPPO:lla on hyvin organisoitu ja yhtenäinen joukkue ja se tulee asettamaan meille taas kovan haasteen.

Joensuulaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 7613 MP-JIPPO 1,65 – 3,80 – 4,00 ja Vakio Grand Prix 2:ssa kohde 16..

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
25. Juuso Tarvainen
29. Benno Hanslian
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen