eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Runkosarjan päätöskierroksella huomenna pelataan kaupungin herruudesta


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: la 5.10. klo 14.00 MiPK-MP Urski

Huomenna lauantaina saadaan Kakkosen A-lohkon runkosarja päätökseen, kun Pallo-Kissat isännöi Urskissa kauden toista Mikkelin derbyä. Ottelun panoksena on ainoastaan kaupungin herruus, sillä edellisellä kierroksella ratkesi sekä MP:n nousu Ykköseen että Kissojen Kakkosen sarjapaikka. Nämä paikalliskamppailut ovat tuoneet mukavasti piristystä viime kausiin, mutta ainakaan ensi kaudella näitä ei virallisten ottelun merkeissä pelata. Tilastot kolmen viime kauden aikana näistä derbyissä on tasaiset, sillä kumpikin on voittanut kahdesti sekä kerran on pelattu tasan ja maaliero on Pallo-Kissoille 6-5. Kevätkierroksen ottelun MP vei 1-0 Deniksen loppuhetkien maalilla.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja yhdeksän. Pallo-Kissat on kerännyt pelaamissaan 21 ottelussa 24 pistettä (6 voittoa, 6 tasapeliä ja 9 tappiota, maaliero 34-31), kun taas lohkovoiton varmistaneella MP:llä on pisteitä 49 (14 voittoa ja 7 tasapeliä, maaliero 44-11).

Viime aikoina vieraissa Pallo-Kissoilla on ollut vaikeaa, mutta kotoisessa Urskissa pelit on kuitenkin sujuneet: neljästä viimeisestä kotiottelusta on tullut kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 11-5. Viime kierroksen 0-0 -vierastasapeli JIPPO:n vieraana varmisti Kissojen sarjapaikan, joten he voivat lähteä paikalliskamppailuun ilman paineita, joten huomenna on varmasti edessä tiukka kamppailu Urskin kosteissa olosuhteissa.

Pallo-Kissojen paras maalintekijä on ollut yhdeksän maalia tehnyt Aleksis Lehtonen. Seuraavina maalintekotilastosta löytyvät neljän maalin miehet: Samuli Kaasalainen, Antti Voutilainen sekä uransa viimeisen ottelun huomenna pelaava brassilegenda Rafael.

Edellisellä kierroksella MP otti kolmannen peräkkäisen voiton, kun VJS kaatui Urskissa 3-0(1-0) -lukemin ja kun muut ottelut menivät MP:n kannalta suotuisasti, niin joukkue pääsi juhlimaan sarjanousua Ykköseen jo neljä sarjakierrosta ennen kauden loppua. MP on pelannut tähän mennessä kaksikymmentäyksi ottelua ilman tappiota ja tätä tappiotonta putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Hyvä tavoite loppukauden neljään peliin onkin pysyä voittamattona. Edellisen kerran Kakkosessa joukkue on pelannut kauden ilman tappioita kahdeksan vuotta sitten, kun BK-46 ja SJK onnistuivat tässä (BK-46 hävisi sitten Ykkösen nousukarsinnassa SJK:lle, joka nousi Ykköseen). Maalinteossa MP on onnistunut 44 kertaa, mikä on eniten koko A-lohkossa, ja kaikkiaan kaksitoista pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. Denis on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa, Lucas seitsemästi, Janne Kuhmonen, Juuso Liukkonen ja Joonas Nissinen viidesti sekä Vincent Bikana neljästi. Lisäksi löytyy kolme sekä kahden maalin että maalin miestä.

Näillä näkymin MP lähtee derbyyn samalla joukkueella, mikä oli edellisessä VJS -voitossa. Joonas Nissisen jalkavamma on taakse jäänyttä elämää ja hän on taas täydessä pelikunnossa. Muutama pelaaja on ollut vähän flunssassa ja heidän lopullinen pelaamisensa ratkeaa vasta pelipäivänä.

Päävalmentaja Janne Wilkman haluaa, että kausi pelataan täysillä loppuun asti, vaikka tavoitteena ollut nousu Ykköseen on jo saavutettu.

– Paikallisottelut ovat olleet parilla viime kaudella tämän sarjan suola. Pelaajille nämä ovat hienoja ja hieman erilaisia pelejä. Toivotaan, että yleisö löytää vielä paikalle syksyisestä kelistä huolimatta.

– Olemme valmistatuneet tähän otteluun, kuten kaikkiin muihinkin. Tämä on meille tärkeä ottelu ajatellen jatkopelejä, vaikka sarjanousu onkin jo ratkennut.

Punaisen leirin ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 7174 MiPK-MP 4,75 – 4,50 – 1,45.

Mikäli et pääse paikalle Urskiin katsomaan derbyä, niin ei hätää, sillä ottelu on katsottavissa selostettuna Länsi-Savon verkkosivuilla.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
15. Miikka Oinonen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
23. Joona Mäenpää
25. Juuso Tarvainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen