eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Pienen tauon jälkeen ottelut jatkuvat huomenna, kun PEPO saapuu vieraaksi Urskiin


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: torstai 12.9. klo 18.30 MP-PEPO, Lappeenranta Urskissa
otteluisäntä: OP Suur-Savo
ottelupallot: OW-Yhtiöt Oy

Reilu puolen toista viikon ottelutauko on ohi ja huomenna Urskissa MP saa vastaansa PEPO:n Lappeenrannasta. Kevätkierroksella MP haki pisteet Kimpiseltä tylyin 0-4 (0-1) -lukemin, mutta viime vuosina lappeenrantalaiset ovat olleet todella haastava vastustaja MP:lle.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoita yksi ja kuusi. Kovin tavoittein sarjaan lähteneiden lappeenrantalaisten pistepussi on kasvanut 18 pelatussa ottelussa 24 verran (7 voittoa, 3 tasapeliä ja 8 tappiota, maaliero 30-24), kun taas A-lohkon piikkipaikalla olevalla MP:llä on 40 pistettä (11 voittoa ja 7 tasapeliä, maaliero 34-9).

Lappeenrantalaisille tämä kausi on ollut iso pettymys. Joukkue oli ennen kauden alkua lohkon ehkä suurin nousijasuosikki, mutta pelit ovat menneet mollivoittoisesti ja PEPO saattaa jäädä neljän parhaan nousukarsintasarjan ulkopuolelle. Edellisessä ottelussa PEPO voitti rästipelissä VJS:n 4-2 ja sitä ennen tuli pari peräkkäistä tappiota, kun he hävisivät kotonaan JIPPO:lle 1-3 ja vieraissa FC Kiffenille 1-0. Vaikka PEPO on pelannut reilusti alle odotusten, niin ajoittain joukkue on näyttänyt osaamistaan ja elokuussa sekä Klubi 04 että FC Viikingit kaatuivat peräkkäisissä kotiotteluissa 4-0. Huomenna MP:llä on edessä iso haaste, sillä lappeenrantalaisten riveistä todella laadukkaita pelimiehiä ja parhaimmillaan joukkue pelaa Kakkosen tasolle loistavaa peliä. Lisämausteen otteluun tuo tieto, että neljä kautta lappeenrantalaisten päävalmentajana toiminut Mika Heino jättää joukkueen kuluvan kauden jälkeen.

Osan PEPO:n tämän kauden heikoista tuloksista selittää useat loukkaantumiset. Kokenut maalivahti Craig Hill ja toppari Alieu Ceesay ovat vammojensa vuoksi sivussa loppukauden, mutta heidän lisäksi sivussa on ollut lukuisia aloituskokoonpanon pelaajia ja välillä vaihtopenkiltä ei ole oikein löytynyt pelimiehiä. Tässä viime viikkoina lappeenrantaisten ryhmä on kasvanut kahdella keskikenttäpelaajalla, kun Calvin N´Sombo sekä Oskari Kekkonen ovat tehneet PEPO:n kanssa sopimukset sekä aikaisemmin joukkueen riveihin liittyi Ilveksen organisaatiosta hyökkääjä Jesse Huhtala. Lappeenrantalaisten paras maalintekijä on ollut viime kaudella Kakkosen C-lohkon maalintekijätilaston voittanut Paul Obi, joka on tällä kaudella osunut jo kymmenen kertaa. Seuraavina listalta löytyvät neljän maalin Jesse Huhtala sekä kolmen maalin miehet Alieu Ceesay ja Jens Harju.

MP:n kolmen ottelun voittoputki katkesi edellisellä kierroksella, kun lohkon kovin kotijoukkue JäPS nousi kahdesti tasoihin ja sarjapisteet Järvenpäässä tasattiin 2-2 -lukemin. Vieraspeleissä MP on ollut lohkon paras joukkue, mutta kotona on tullut liikaa tasapelejä (4 voittoa ja 5 tasapeliä, maaliero 14-4). Sarjajohdossa oleva MP on pelannut tähän mennessä kahdeksantoista ottelua ilman tappiota ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Maalinteossa MP on onnistunut 34 kertaa ja kaikkiaan yksitoista pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. Lucas ja Denis ovat onnistuneet maalinteossa seitsemän kertaa, Joonas Nissinen ja Juuso Liukkonen neljästi sekä Janne Kuhmonen kolmesti. Lisäksi löytyy kolme kahden maalin sekä maalin miestä.

Edelliseen Järvenpäässä pelattuun otteluun verrattuna kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Lucas on vielä huomisen ottelun pelikiellossa. Olli Kilpeläinen on palannut lainalta Vaajakoskelta ja on taas mukana kokoonpanossa. Benno Hanslian on taas loukkaantumisen takia sivussa.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa tiukkaa kamppailua sarjapisteistä Urskin iltavaloissa.

– PEPO on ollut meille viime vuosina kova vastustaja ja se on saanut vielä loppukauden taistoihin pari hyvää vahvistusta. Uskon, että nytkin on tulossa laadukas ja tasainen ottelu.

– Omaan tekemisen lähdetään taas keskittymään. Olemme saaneet JäPS -pelin jälkeen hyvin aikaa harjoitella tiettyjä asioita kuntoon sekä parannella pieniä vaivoja.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 5809 MP-PEPO 1,50 – 4,20 – 4,60.

Mikäli et pääse paikalle Urskiin, niin ottelu on katsottavissa selostettuna Länsi-Savon verkkosivuilla.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
15. Miikka Oinonen
17. Veeti Seppänen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
23. Olli Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen