eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Loistavasti sujunut kausi päättyy huomenna Urpolassa


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: lauantai 26.10. klo 14.00 MP-JIPPO, Joensuu Urpolassa
otteluisäntä: Rakennusliike Ola Oy
ottelupallot: Verkkoverstas

MP:n loistavasti sujunut kausi alkoi toukokuun alussa Urpolassa ja huomenna se päättyy myös Urpolassa, kun Kakkosen nousukarsintasarjan viimeisessä ottelussa vastaan asettuu runkosarjan kakkonen JIPPO Joensuusta. Tähän mennessä molemmat keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet maalittomiin tasapeleihin. Joko huomenna nähdään maaleja? Huomiseen kauden päätösotteluun on vapaa pääsy, joten tervetuloa Urpolaan kannustamaan MP voittoon!

Lohkovoiton ja nousun Ykköseen jo useampi viikko sitten varmistanut MP on lohkon piikkipaikalla 54 sarjapisteellä (15 voittoa ja 9 tasapeliä, maaliero 46-21), kun taas toisena olevilla joensuulaisilla sarjapisteitä on 40 (9 voittoa, 13 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 36-17).

JIPPO hengitti pitkään MP:n niskassa, mutta syyskuussa heidän pelinsä alkoi yskähdellä ja he pelasivat neljä peliä putkeen ilman voittoa (2 tasapeliä ja 2 tappiota). Tällöin MP voitti omat ottelunsa ja karkasi tavoittamattomiin. Syyskuun puoleen väliin asti JIPPO oli MP:n lailla ilman tappiota, mutta sitten NJS haki pisteet Joensuusta ja runkosarjan päätöskierroksella FC Viikingit oli parempi Vuosaaressa. Runkosarjan kakkonen JIPPO avasi nousukarsintasarjan 8-1 -murskavoitolla varamiehisestä JäPS:istä ja edellisellä kierroksella pisteet tasattiin FC Viikinkien kanssa 1-1 -lukemin. Joensuulaiset tulevat varmasti voitto mielessä Mikkeliin ja MP:llä on tiukka paikka jatkaa tappiotonta menoaan.

Joensuulaisista maalinteossa on onnistunut kaikkiaan yhdeksän pelaajaa. Heidän maalipörssin kärjen muodostavat seitsemän maalin miehet Aleksi Nissinen ja Santeri Saarenkunnas. Seuraavina tilastossa ovat Miko Mäkirinne (5), Tommi Taino (4) sekä Miika Vainikainen (4).

MP pelasi edellisellä kierroksella toisen peräkkäisen tasapelin, kun Järvenpäässä ottelua JäPS:iä vastaan päättyi 1-1- tasalukemiin. MP pelasi reilut puoli tuntia vajaalla, kun Matti Kohonen lensi ulos suoralla punaisella ottelun 57. peliminuutilla. MP nousi kuitenkin vajaalla tasoihin, kun Joonas Kimari teki ansaitun tasoitusmaalin ottelun 82. peliminuutilla. Muutamassa edellisessä pelissä MP:llä on ollut aika lailla poissaoloja, mutta vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat ovat saaneet arvokasta peliaikaa sekä -kokemusta ja täyttäneet ruutunsa hyvin. Ainoastaan maalinteossa on ollut pieniä haasteita; maalipaikkoja on kyllä pystytty luomaan, mutta viimeistely on jättänyt toivomisen varaa. MP on nyt pelannut kaksikymmentäneljä ottelua ilman tappiota ja tämä tappioton putki on tarkoitus kestää kauden loppuun saakka. Hyvä tavoite huomiseen kauden päätöskamppailuun onkin pysyä voittamattona. Edellisen kerran Kakkosessa joukkue on pelannut kauden ilman tappioita kahdeksan vuotta sitten, kun BK-46 ja SJK onnistuivat tässä (BK-46 hävisi sitten Ykkösen nousukarsinnassa SJK:lle, joka nousi Ykköseen). Maalinteossa MP on onnistunut 46 kertaa, ja kaikkiaan kolmetoista pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. Denis on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa, Lucas kahdeksasti, Janne Kuhmonen, Juuso Liukkonen ja Joonas Nissinen viidesti sekä Vincent Bikana neljästi. Lisäksi löytyy kolme kahden maalin sekä neljä maalin miestä.

MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia edelliseen JäPS -otteluun verrattuna. Tähän mennessä kaikki ottelut alusta loppuun pelannut Matti Kohonen sai edellisessä ottelussa punaisen kortin, joten hän huilaa kauden päätöksen sekä ensi kauden avauksen. MP:n paras maalintekijä Denis matkusti viikolla jo kotimaahansa, joten hänkään ei ole käytettävissä, kuten ei myöskään jalkavaivaiset Lucas dos Santos ja Tuomo Hiltunen. Edellisen ottelun pelikiellon takia huilannut Filipe Mello on taas joukkueessa mukana kuten Jiri Haikonen ja Joona Mäenpää, jotka huilasivat flunssan takia edellisen kamppailun.

Päävalmentaja Janne Wilkman haluaa, että kausi päättyy voittoon ja kausi mennään ilman tappiota.

– Pitkän kauden huipentuma on edessä. Olemme pelanneet huikeat 24 ottelua ilman tappiota, joten se on varmaa, että viimeiseen peliin ladataan vielä kaikki peliin ja pyritään esittämään kauden parastamme. Viikon harjoituksissa on huokunut, että jokainen pelaajamme haluaa voittaa tämän ottelun.

– JIPPO on ollut meille omalla tavallaan haastava vastustaja kahdessa edellisessä ottelussa ja onnistunut pitämään meidät niissä nollilla. Tällä viikolla olemmekin työskennelleet hyökkäyspeliämme kanssa ja pyrkineet löytämään monipuolisempia keinoja murtaa JIPPO:n tiivis blokki.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 3388 MP-JIPPO 1,60 – 4,00 – 4,00

Mikäli et pääse paikalle Urpolaan, niin ottelu on katsottavissa selostettuna Länsi-Savon verkkosivuilla lehden tilaajille.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
8. Filipe Mello
9. Topi Keskinen
11. Aatu Manninen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
15. Miikka Oinonen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
22. Olli Kilpeläinen
23. Joona Mäenpää
24. Veikka Stålhand (mv)
25. Juuso Tarvainen
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell