eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Kauden viimeinen vieraspeli suuntautuu Järvenpäähän


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: la 19.10. klo 14.00 JäPS-MP Järvenpään Monitoimihalli

Huomenna on edessä kuluvan kauden viimeinen vierasottelu, kun MP matkaa Kakkosen A-lohkon nousukarsintasarjan otteluun Järvenpäähän, missä Monitoimihallin uumenissa vastaan asettuu aina vaarallinen JäPS. Runkosarjan molemmat keskinäiset ottelut ovat olleet viihdyttäviä ja ne ovat päättyneet 2-2 -tasalukemiin.

MP  on kerännyt tähän mennessä 23 pelatussa ottelussa 53 sarjapistettä (15 voittoa ja 8 tasapeliä, maaliero 45-11), kun taas nousukarsintasarjan neljännellä sijalla olevilla järvenpääläisillä sarjapisteitä on 34 (9 voittoa, 7 tasapeliä ja 7 tappiota, maaliero 43-41).

Kun JäPS sai alkuvaikeuksien jälkeen koneensa käyntiin, niin he pelasivat 14 ottelua putkeen ilman tappiota, mutta nyt tämä putki on mennyt tylysti poikki ja alla on kolme tappiota (Klubi 04, PEPO ja JIPPO). Nousukarsintasarjan avaus oli järvenpääläisille todella musta, sillä JIPPO järjesti Joensuussa todellisen selkäsaunan ja voitti JäPS:n peräti 8-1. Joensuulaisten peliä helpotti 60. peliminuutilla JäPS:n Mosawer Ahadin saama punainen kortti jälkipelistä ja tämän jälkeen kotijoukkue iski viisi maalia. Huomenna MP:llä on vastassa varmasti sisuuntunut kotijoukkue, joka haluaa kauden viimeisessä kotiottelussaan jättää hyvän maun kaudesta kannattajilleen.

JäPS:n paras maalintekijä on ollut 12 maalin Kron Rexhepi, joka on kuitenkin vielä huomenna pelikiellossa. Jaetulla toisella sijalla heidän maalipörssistä löytyvät viiden maalin miehet Hedi Khayat ja Tuure Nummi. Neljästi ovat osuneet jo Jenkkeihin palannut Justus Kauppinen sekä toppari Olli Valto.

Ykköseen nousun jo varmistaneen MP:n neljän ottelun voittoputki katkesi nousukarsintasarjan avauskierroksella FC Viikinkejä vastaan, kun lukuisista maalipaikoista huolimatta Urskissa jäätiin 0-0 -lukemiin. Parissa edellisessä ottelussa MP ei ole ollut parhaimmillaan, mutta oma pää on pysynyt puhtaana, kun puolustuspeli on ollut uomissaan. Huomenna pitää taas puolustuspelin onnistua, sillä järvenpääläiset ovat tehneet yli kolmanneksen MP:n päästetyistä maaleista. MP on nyt pelannut kaksikymmentäkolme ottelua ilman tappiota ja tätä tappiotonta putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Hyvä tavoite näihin nousukarsintasarjan kahteen viimeiseen otteluun onkin pysyä voittamattona. Edellisen kerran Kakkosessa joukkue on pelannut kauden ilman tappioita kahdeksan vuotta sitten, kun BK-46 ja SJK onnistuivat tässä (BK-46 hävisi sitten Ykkösen nousukarsinnassa SJK:lle, joka nousi Ykköseen). Maalinteossa MP on onnistunut 45 kertaa, ja kaikkiaan kaksitoista pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. Denis on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa, Lucas kahdeksasti, Janne Kuhmonen, Juuso Liukkonen ja Joonas Nissinen viidesti sekä Vincent Bikana neljästi. Lisäksi löytyy kolme sekä kahden maalin että maalin miestä.

MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia edelliseen FC Viikingit otteluun verrattuna. Filipe Mello sai Viikinkejä vastaan kauden seitsemännen varoituksen ja hän huilaa huomisen ottelun pelikiellon takia. Jiri Haikonen ja Joona Mäenpää joutuvat jättämään ottelun väliin flunssan sekä Lucas jalkavaivan takia. Ensiesiintymisen kokoonpanossa tekee B-juniori-ikäinen Topi Keskinen.

Päävalmentaja Janne Wilkman haluaa maksimaalisen suorituksen näistä kahdesta jäljellä olevasta ottelusta.

– Vieraspelit ovat kulkeneet tällä kaudella erinomaisesti ja tavoitteena on tietenkin päättää tämän kauden vieraskiertue voittoon.

– Omaan tekemiseen lähdetään keskittymään ja luulen, että hallipeli ei ainakaan heikennä mahdollisuuksiamme tässä ottelussa, kun miettii vahvuuksiamme.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 5420 JäPS-MP 2,65 – 3,85 – 2,05.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
9. Topi Keskinen
10. Denis Lima de Assis
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
14. Joonas Kimari
15. Miikka Oinonen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
22. Olli Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell