eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Huomenna Urskissa vastassa Kiffen


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: sunnuntai 19.5. klo 18.30 MP-Kiffen, Helsinki Urskissa
otteluisäntä: MOAS ja Mikalo Oy
ottelupallot: Betonointityö Nurminen Oy

Huomenna sunnuntaina MP pelaa Kakkosen A-lohkon kolmannen kierroksen ottelunsa ja se päästään pelaamaan jo oikealla kotikentällä Urskissa, joka on ajankohtaan nähden huippukunnossa. (Kiitos Mikkelin kaupungin Liikuntapalvelut!) Vastustajaksi tähän otteluun saapuu Kiffen Helsingistä. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2017, jolloin MP voitti kotipelinsä ja Helsingissä päädyttiin tasapeliin.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kaksi ja kymmenen. Kiffenillä on kasassa piste (tasapeli ja tappio, maaliero 0-4), kun taas MP:llä on täydet kuusi pistettä (2 voittoa, maaliero 4-1).

Viime kaudeksi Mustien Hurmureiden kokoonpano vaihtui paljon ja sarjapaikka varmistui vasta päätöskierroksen voitolla. Joukkueen puolustus piti erinomaisesti (26 päästettyä maalia 22 ottelussa), mutta maalinteko tuotti suuria vaikeuksia, sillä Kiffen onnistui maalinteossa vain 17 kertaa. Tähän kauteen helsinkiläiset lähtevät uudessa komennossa, kun NJS:n päävalmentajan tehtävästä kesken viime kauden vapautettu Marko Tukiainen toimii päävalmentajana. Kiffenin pelaajisto on melko nuori ja joukkuetta on povattu alempaan kolmannekseen kovatasoisessa A-lohkossa. Joukkueen peli rakentuu hyvään maalivahtipeliin, sillä talvella RoPS:n testissä käynyt 20 -vuotias Besart Mustafa on luotettava maalivahti. Vaikka Kiffen sijoittui viime kaudella B-lohkon häntäpäähän, Mustafa päästi pelaamassaan 20 ottelussaan vain 19 maalia. Maalinteko on tälläkin kaudella ollut Kiffenille vaikeaa, sillä kahden kierroksen jälkeen heidän tehtyjen maalien sarake näyttää vielä nollaa. Sarja-avauksessa Pallo-Kissat oli tyly vieras ja haki Bollikselta pisteet 0-4(0-0) -lukemin. Toisessa pelissään Kiffen avasi pistetilinsä, kun pisteet tasattiin JIPPO:n kanssa maalittomin lukemin. Nyt helsinkiläiset suuntaavat kauden ensimmäisen vieraspeliin hakemaan avausmaalia sekä jatkamaan pisteputkeaan.

MP on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan ajoittain pelannut todella hyvää ja vauhdikasta peliä. Maalinteko on kuitenkin jättänyt toivomisen varaa, mutta onneksi riittävä määrä maaleja on saatu tehtyä, että molemmista otteluista on saatu täydet sarjapisteet. Viime lauantaina Vuosaaressa peli näytti jo päättyvän tasan, mutta lisäajalla Lucas dos Santosin kaukolaukaus toi täydet pisteet Mikkeliin. Huomenna on edessä varmasti kova taistelu sarjapisteistä ja takit napit on syytä pitää kiinni, sillä mitään ei tulla samaan ilmaiseksi ja sarjapisteiden eteen pitää tehdä kovasti töitä. Viikolla harjoituksissa on taas hiottu kuvioita ja yritetty kehittää omaa tekemistä. Toivottavasti tämän näkyy huomenna Urskin viheriöllä.

MP lähtee kaatamaan Kiffeniä täydellä 18 pelaajan ryhmällä. Edellisessä voitokkaassa Viikingit -ottelussa pelin kesken jättänyt Janne Kuhmonen on taas pelikunnossa, samoin kuin viikolla harjoituksissa kolhuja saaneet. Juuso Tarvainen on kuntoutunut jalkavaivastaan ja on ensi kertaa mukana joukkueessa. Juniori-ikäiset ovat pelaamassa Ykköstä Jokelassa.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa innolla, että päästään taas Urskiin pelaamaan.

– Hienoa päästä pelaamaan Urheilupuistoon jo tässä vaiheessa kautta ja kenttä vaikuttaa olevan todella hyvässä kunnossa.

– Saamme vastaamme hieman eri tyyppisen vastustajan, mitä kahdessa edellisessä ottelussa ja sitä silmällä pitäen olemme valmistautuneet tämän viikon.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 8134 MP-Kiffen 1,11 – 7,00 – 12,50.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
23. Joona Mäenpää
25. Juuso Tarvainen
29. Samuli Kaasalainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen

Haluaisitko muuttaa Mikkelin seudulle? Lue lisää www.eroakiireesta.fi