eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Huomenna taas pelataan, Vantaalla vastassa VJS


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: ke 19.6. klo 18.30 VJS-MP Myyrmäen Stadion, Vantaa

Huomenna keskiviikkona MP pelaa taas, kun bussi suunnataan Vantaalle, missä Myyrmäen Stadion muovilla vastaan asettuu sarjanousija VJS. Joukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet kaudella 2012, jolloin MP voitti PK-35/VJS:n yhdistelmäjoukkueen kaikissa kolmessa ottelussa.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kymmenen. Vantaalaiset ovat keränneet pelaamissaan kahdeksassa ottelussa 6 pistettä (voitto, 3 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 12-17), kun taas MP:llä on 16 pistettä (4 voittoa ja 4 tasapeliä, maaliero 14-5).

VJS on vahva kasvattajaseura ja yksi Suomen suurimmista jalkapalloseuroista. Seura nousi parissa kaudessa Nelosesta Kakkoseen ja viime kaudella vantaalaiset voittivat Suomen Regions’ Cupin, jonka johdosta he pääsivät mukaan Suomen Cupin neljännesvälierään, jossa tuore liigajoukkue KPV oli maalein 0-3 parempi. Vantaalaisten ehdoton ykköstähti on keskikenttäpelaaja Marko Kolsi, joka on pelannut Suomen lisäksi ammattilaisena Hollannissa sekä Sloveniassa. Ville Vepsäläisen valmentaman VJS:n avainpelaajiin kuuluu myös vikkelä laituri Vili Lankinen, Veikkausliigassakin pelannut toppari Ahmed Said Ahmed sekä tällä kaudella jo viisi maalia iskenyt Liridon Islami.

Vantaalaiset aloittivat sarjan hyvin, kun avauskierroksella kaatui Klubi 04 vieraissa 3-5 ja sen jälkeen pelattiin tasan JIPPO:a ja Reipasta vastaan. Seuraavat viisi ottelua on sitten mennyt mollivoittoisimmissa tunnelmissa. Ainoastaan toissa kierroksella he nousivat loppuhetkillä vajaalla tasoihin kotiottelussa Pallo-Kissoja vastaan. Toissa päivänä sunnuntaina Viikingit iski neljästi ja piti kaikki sarjapisteet Vuosaaressa 4-0 -lukemin. Nyt sarjanousija lähtee varmasti kääntämään kurssiaan kotiyleisön edessä ja MP saa olla tarkkana.

MP:n tappioton putki sai sunnuntaina jatkoa, kun Urskissa pisteet jaettiin JäPS:n kanssa 2-2 -lukemin. Tasapeli oli jo kolmas peräkkäinen kotiotteluissa. Edellisessä vierasottelussa Reipas kaatui 1-3 ja silloin MP:n esitys oli huomattavasti parempi kuin kotiotteluissa. MP on ollut vierasotteluissa lohkon eliittiä ja tätä trendiä lähdetään jatkamaan myös huomenna Vantaalla. Takin napit pitää kuitenkin pysyä tiukasti kiinni, oma peli pitää saada taas pyörimään ja maalipaikoissa pitää olla terävänä. MP on tehnyt tähän mennessä neljätoista maalia ja maalinteossa on onnistunut kaikkiaan seitsemän pelaajaa. Lucas on viimeistellyt kuudesti, Denis kolmesti ja muut viisi ovat maalin miehiä.

MP:n kokoonpano on hyvin pitkälti sama kuin mikä on ollut aikaisemmissakin otteluissa. Sunnuntain ottelussa kolhuja saanut Denis sekä kapteeni Jiri Haikonen ovat sivussa.

Vielä tässä ottelussa päävalmentaja Janne Wilkmania tuuraava Ozeias Graciano odottaa omiltaan tason nostoa sunnuntaisesta JäPS -ottelusta.

– Onneksi päästään jo huomenna pelaamaan ja näyttämään, mitä me oikeasti osaamme. JäPS -peli oli meiltä heikko. Pitkässä sarjassa tulee välillä tällaisia ohi pelejä, mutta nyt meillä on taas loistava mahdollisuus palata voittojen tielle.

– Syöttöpeliin ja viimeisiin ratkaisuihin meidän pitää saada parannusta sekä maalipaikoissa meidän pitää olla terävämpiä.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 1510 VJS-MP 3,70 – 4,10 – 1,65 ja Vakio Grand Prix 2:ssä kohde 9.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
12. Matti Kohonen
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
22. Olli Kilpeläinen
23. Joona Mäenpää
24. Miika Töyräs (mv)
25. Juuso Tarvainen
29. Samuli Kaasalainen
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell