eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Huomenna pelataan Urskissa kaupungin herruudesta


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

Ennakko: torstai 4.7. klo 18.30 MP-MiPK, Mikkeli Urskissa
otteluisäntä: Tilipalvelu Toivonen Ky
ottelupallot: Betonointityö Nurminen Oy

Kakkosen A-lohkon kevätkierros päättyy MP:n osalta huomenna, kun Urskissa pelataan kaupungin herruudesta Pallo-Kissoja vastaan. Viime kaudella Kissat vei sarjapeleissä pisteet 4-1 ja ennen kauden alkua viimeinen harjoitusottelu päättyi 2-2 -tasatulokseen. Paikalliskamppailuun on odotettavissa paljon katsojia, joten Urskin porteille tulee varmasti jonoja. Liput kannattaakin ostaa ennakkoon MP:n toimistolta, Sokoksen miesten osaston kassalta 2. kerroksesta tai nettilippu.fi:stä. Derbyssä voit ostaa myös liput elokuussa järjestettävään MP:n juhlavuoden torijuhlaan.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kuusi. Pallo-Kissoilla on kymmenen pelatun ottelun jälkeen 12 pistettä (3 voittoa, 3 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 17-13) ja MP:llä on pisteitä 22 (6 voittoa ja 4 tasapeliä, maaliero 19-5).

Pallo-Kissat nousivat Kakkoseen kaudeksi 2017 Kakkoseen ja heti nousunsa jälkeen MiPK on vakiinnuttanut paikkansa Kakkosen kärkipään joukkueena. Tällä kolmannella peräkkäisellä Kakkosen kaudella Kissojen tahti on hiukan hyytynyt ja edelliset neljä ottelua on mennyt ilman voittoa. Vaikka kentän ulkopuolella on ollut omia haasteita, niin pelikentällä Pallo-Kissojen meno on ollut suhteellisen vakaata ja periksiantamatonta. Kymmenen pelatun ottelun jälkeen joukkue on sarjassa kolmen pisteen päässä neljän kärjestä ja 10 pistettä sarjaa johtavaa MP:tä perässä. Nyt Kissoilla on alla kaksi peräkkäistä kotitappiota, kun voittoputkessa ollut FC Viikingit haki pisteet Urskista 1-2 -lukemin ja vielä tappioitta oleva JIPPO oli maali-iloittelussa 3-4 -lukemin parempi.

Mikkelin punaisen leirin maalintekijätilaston kärjestä löytyy kokenut maalitykki Rafael, joka on viimeistellyt neljästi. Kolmessa maalissa ovat nyt loukkaantuneena oleva nopea laituri Antti Voutilainen sekä Tommi Ekmark ja kahdesti maalinteossa on onnistunut poikamaajoukkueiden vakiokasvo Aleksis Lehtonen. Keskikentällä Kissojen peliä pyörittävät Antti-Pekka Kesonen sekä Ville Kirvesoja ja puolustuksen avainhahmoja ovat kapteeni Miika Ekmark sekä japanilainen Keito Tonami. MP:llä on huomenna varmasti vastassa ärsytetty kissalauma, joka hakee paluuta voittojen tielle. Lisämielenkiintoa peliin tuo se, että MP:n huoltajan Aki Lampisen Antti -poika on Kissojen toinen maalivahti.

Kaksi peräkkäistä vierasvoittoa ottanut MP lähtee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä alla on hyvä esitys Lappeenrannasta, kun PEPO kaatui Kimpisen nurmella peräti 0-4(0-1). Joukkueessa on hyvä kilpailutilanne pelipaikoista ja vaihtopenkiltä löytyi nälkäisiä pelimiehiä. MP on pelannut tähän mennessä kymmenen ottelua ilman tappiota ja tätä putkea on tarkoitus jatkaa myös huomisen jälkeenkin. Maalinteossa MP on onnistunut tähän mennessä yhdeksäntoista kertaa ja kaikkiaan yhdeksän pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. A-lohkon maalipörssin toisella sijalla oleva Lucas on viimeistellyt kuudesti, Denis kolmesti, kahden maalin miehiä ovat Vincent Bikana, Janne Kuhmonen sekä Joonas Nissinen. Lisäksi löytyy neljä maalin miestä.

MP lähtee huomiseen derbyyn aikalailla samalla kokoonpanolla kuin aikaisempiin otteluihin. Reilun kuukauden sivussa ollut kapteeni Jiri Haikonen on jalkavamman jälkeen taas pelikunnossa ja mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Janne Wilkman on luottavaisena paikalliskamppailun aattona.

– Olemme valmistautuneet tähän otteluun kuten kaikkiin muihinkin, mutta on itsestään selvää, että pelaajilla on oma lautauksensa näihin paikallispeleihin.

– Jiri Haikonen palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen, joten pelaajatilanteemme on tällä hetkellä erinomainen.

– Paikalliskamppailut tuovat tähän sarjaan ehdottomasti oman mausteensa. Viime vuosina otteluissa on ollut hienoja yleisömääriä ja toivotaan, että tänäkin vuonna ihmiset löytävät lehtereille.

Pallo-Kissojen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 5292 MP-MiPK 1,60 – 4,00 – 4,00.

Mikäli et pääse paikalle Urskiin, niin ottelu on katsottavissa selostettuna Länsi-Savon verkkosivuilla.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
12. Matti Kohonen
13. Jiro Haikonen
14. Joonas Kimari
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
23. Joona Mäenpää
25. Juuso Tarvainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell