eroakiireesta.fi -ENNAKKO: Huomenna Kisapuistossa vastassa legendaarinen Reipas


Otteluennakon tarjoaa: eroakiireesta.fi

MP:n Kakkosen A-lohkon ottelut jatkuvat huomenna Lahdessa, missä Kisapuiston muovilla vastaan asettuu legendaarinen vastustaja vuosien takaa, Reipas. Siitä kun joukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet on vierähtänyt vuosia, sillä tämä tapahtui kaudella 1991 Veikkausliigassa.

Joukkueet löytyvät todella tasaisen Kakkosen A-lohkon sarjataulukon sijoilta yksi ja seitsemän. Lahtelaisilla on kuuden pelatun ottelun jälkeen 9 pistettä (2 voittoa, 3 tasapeliä ja tappio, maaliero 10-9) ja MP:llä lohkon keulilla pisteitä on 12 (3 voittoa ja 3 tasapeliä, maaliero 9-2).

1891 perustettu perinteikäs seura, Reipas, teki viime kaudella vakuuttavaa tulosta Kolmosessa ja he eivät hävinneet otteluakaan. Ainoana kauneusvirheenä oli yksi tasapeli ja maaleja joukkue teki 22 ottelussa huimat 114. Hyvät otteet ovat jatkuneet myös Kakkosessa, sillä viime kierroksella tuli ensimmäinen tappio, kun JIPPO oli Joensuussa parempi maalein 2-0(1-0). Lahtelaisten avainpelaajiin kuuluvat mm. FC Lahden paidassa pelanneet keskikenttäpelaaja Riku Heini sekä maalivahti Juha Tuomi. Joukkueen riveistä löytyy myös viime kaudella MP:tä edustaneet Onuray Köse ja Eero Karjalainen. Reippaalla on yhteistyösopimus Veikkausliigan FC Lahden kanssa, joten sunnuntaina MP:llä saattaa olla vastassa myös FC Lahden sopimuspelaajia. Reippaan maalintekijätilaston kärjestä löytyy kolmella maalilla nuori Pyry Lampinen sekä kokenut Teemu Toukonen.

Kauden kolmella voitolla aloittanut MP on nyt kolmessa edellisessä ottelussa jäänyt tasapeliin (JIPPO, Klubi 04 ja Sudet). Varsinkin edellinen ottelu Urskissa Susia vastaan olisi pitänyt voittaa. Vaikka MP:n esitys tiistaina oli heikko, niin maalipaikat olisivat riittäneet reiluun voittoon, jos viimeistely olisi vaan toiminut. Huomenna vastassa on aivan eri tason joukkue ja tiistain esityksellä edessä on kauden ensimmäinen tappio. MP on tehnyt tähän mennessä yhdeksän maalia ja maalinteossa on onnistunut kaikkiaan kuusi pelaajaa. Lucas on viimeistelly kolmesti, Denis kahdesti ja muut neljä ovat maalin miehiä.

MP lähtee otteluun hyvin pitkälti samalla joukkueella kuin edelliseen Sudet -otteluun. Maalivahtiosastolle tulee muutos, sillä Sammy Ndjock palasi jo maajoukkuekomennukselta takaisin. Varamaalivahtina alkukauden toiminut Tuomo Hiltunen loukkasi jalkaansa viikolla farmijoukkue SavU:n riveissä ja hän on sivussa eli maalivahtina kaksikkona on Ndjock-Töyräs.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa omiltaan parempaa esitystä kuin tiistaina Susia vastaan.

– Edellisen ottelun pettymys on käsitelty ja sunnuntaina on uusi mahdollisuus palata voittojen tielle. Joukkueessa vallitsee tällä hetkellä sellainen henki ja voittamisen nälkä että tällaiset tulokset pistävät meidät tekemään entistä enemmän töitä yhteisen tavoitteen eteen. Pitkällä kaudella tulee välillä tuloksellisesti kompastumisia, mutta töitä on vaan jatkettava määrätietoisesti ja uskottava omaan tekemiseen.

– Sammy palasi maajoukkuetehtävistä suunniteltua aiemmin ja on joukkueen vahvuudessa jo tulevassa ottelussa. Miika jatkaa sovitusti joukkueessamme heinäkuun alkuun saakka. Jiri Haikonen on aloittanut kevyesti harjoittelemaan, mutta tämä ottelu tulee vielä liian nopeasti.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 3855 Reipas-MP 3,60 – 3,90 – 1,70  ja Vakio 1:ssä kohde 5.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
7. Lucas dos Santos
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
12. Matti Kohonen
14. Joonas Kimari
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
23. Joona Mäenpää
24. Miika Töyräs (mv)
25. Juuso Tarvainen
29. Samuli Kaasalainen
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell