ENNAKKO: Ykköscupissa HIFK vieraaksi Mikkeliin


Ennakko: Ykköscup MP-HIFK
la 4.2. klo 12.00 Jalkapallohalli, Mikkeli

Huomenna MP pelaa toisen Ykköscupin ottelun, kun vieraaksi Mikkelin jalkapallohalliin saapuu perinteinen HIFK. Joukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet kaudella 2013 Kakkosen Itäisessä lohkossa. Huominen ottelu on yksityistilaisuus, johon sisäänpääsy vain MP:n kausikortilla 2023 sekä MP:n junioreilla ja toimihenkilöillä. Lisäksi pieni ennalta sovittu joukko IFK-faneja tulee kutsuvieraina paikalle.

HIFK aloitti viime lauantaina Ykköscupin Gnistanin vastaan Talissa, missä tiukka kamppailu päättyi 1-1 -tasatulokseen, kun IFK nousi loppuhetkillä vaihtomies Aleksi Wahlmanin maalilla tasoihin. HIFK:n joukkue, kuten MP:kin, tulee muuttumaan todella paljon, sillä viime kauden joukkueesta sopimuksen ovat tähän mennessä tehneet vain Obed Malolo, Mosawer Ahadi sekä Eetu Puro. Joukkueesta löytyy kuitenkin monia tuttuja paluumuuttajia, kuten Matias Hänninen, Erikson Carlos, Nikolas Saira sekä Antti Ulmanen. Ulmasen lisäksi MP-taustaa joukkueessa edustavat Jarkko Heimonen ja Iiro Äijö. Päävalmentajana toimii JIPPO:sta ”kaapattu” Sami Okkonen, jonka johdolla nähdään varmasti taisteleva, kovasti töitä tekevä ja prässäävä IFK. Huomenna MP:llä on edessä varmasti hyvä testi.

MP sai viime lauantaina kauden kolmannessa harjoitusottelussa maalitilinsä auki, kun Peetu Kerminen osui PEPO-maaliin. Lappeenrantalaiset kuitenkin tasoittivat loppuhetkillä kulmapotkusta ja MP:ltä jäi vielä kauden avausvoitto ottamatta kahden 0-2 -tappion jälkeen. Huomenna MP:n olisi otettava pisteitä, mikäli halutaan jatkaa Ykköscupissa alkulohkosta eteenpäin, sillä Ykköscupin avauksessa Gnistan oli maalein 2-0 parempi. Huomenna sivussa ovat Samuli Hölttä, Jesse Jäppinen ja useampi nuoriso-osaston edustaja. Viime kaudella MP:n riveissä pelannut oma kasvatti Eero Ylönen on mukana joukkueessa, mutta Eerolla ei vielä ole sopimusta. Reilun viikon joukkueen mukana ollut nigerialainen hyökkäyspään pelaaja Michael Cletus Odey ei kuulu MP:n suunnitelmiin ja hän on jatkanut matkaansa Mikkelistä eteenpäin. MP:n peli on kehittynyt, kun on saatu pelejä ja harjoituksia yhdessä alle. Huomenna toivottavasti otetaan taas seuraavat kehitysaskeleet.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä oman pelaamisen kehittymistä.

– Huomenna on Ykköscupin kotiottelussa vastassa HIFK, joka viime vuoden jälkeen tippui sarjaporrasta alemmas. He ovat mielenkiintoinen vastustaja, joka sytyttää joka paikkakunnalla niin pelaajat kuin yleisönkin. Joukkue on muuttunut melkolailla viime kaudesta ja onkin mielenkiintoista nähdä, millaisella porukalla he saapuvat Mikkeliin.

– Meillä fokus on omassa tekemisessä ja kolmen pelin jälkeen voin todeta, että pelaamisemme menee oikeaan suuntaan. Missään nimessä se ei vielä ole valmista varsinkaan hyökkäyspelin osalta ja löytyy puolustussuuntaankin parannettavaa, esimerkiksi joukkueen tiiviyden ja tasapainon kanssa. Onneksi talvi on pitkä ja meillä on aikaa korjata pelaamistamme paremmaksi sekä löytää oikeita pelaajakombinaatioita kentälle ja totta kai vielä haetaan vahvistuksia, etenkin hyökkäyspäähän.

– Huomenna lähdemme ehdottomasti hakemaan voittoa, mutta sitäkin tärkeämpää on oman peli-ilmeen ja pelitavan vieminen kohti kesän pelejä.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-HIFK 3,80 – 3,80 – 1,77.

Ottelun voi katsoa NetTicket Live -palvelun kautta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jimi Teittinen
15. Joel Laitinen
17. Valtteri Nikulainen
20. Niklas Orjala
22. Eetu Kivinen
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
30. Timi Heikkinen (mv)