ENNAKKO: Ykköscupin alkulohko päätökseen huomenna KPV:tä vastaan


Ennakko: la 19.2. klo 13.30 Ykköscup: MP-KPV Jalkapallohalli, Mikkeli

Ykköscupin C-lohkon päätöskierros piti pelata huomenna, mutta FF Jaron ja SJK Akatemian välinen ottelu siirtyi viikolla eteenpäin koronatilanteesta johtuen. Mikkelissä kuitenkin pelataan, kun MP ja KPV kohtaavat. C-lohkossa on todella tasainen tilanne ennen päätöskierroksen otteluita, kun kaikilla joukkueilla on kolme sarjapistettä. MP-KPV -ottelun voittaja on varmasti jatkossa ja tasapeli vie taas molemmat jatkoon. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä lohkovaiheen päättyessä, järjestys ratkaistaan seuraavasti: 1. Keskinäisten ottelujen pisteet, 2. Keskinäisten ottelujen maaliero, 3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, 4. Kaikkien otteluiden maaliero, 5. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit ja 6. Arpa. Kaudella 2020 molemmat voittivat vieraissa, kun taas viime kaudella KPV voitti molemmat Kokkolassa pelatut keskinäiset ottelut ja Urskissa MP oli taas parempi.

KPV aloitti Ykköscupin 3-0 -kotivoitolla SJK Akatemiasta ja viime lauantaina FF Jaro haki pisteet Kokkolasta 0-2 -lukemilla. Kokkolassa on tapahtunut isoja muutoksia viime kauteen verrattuna, kun pääomistaja Matti Laitinen vetäytyi taustalta ja hetken aikaa jatko Ykkösessäkin oli vaakalaudalla. Tilanteeseen saatiin kuitenkin onnellinen päätös ja Kokkolassa pelataan Ykköstä myös tällä kaudella. Päävalmentajana aloitti Christian Sund, joka viime kaudella oli apuvalmentajana ja aikaisemmista luottopelaajista jatkavat kapteeni Sebastian Mannström, Kyle Curinga, Charalampos Chantzopoulos sekä Harri Heiermann. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet FF Jarosta Patrick Byskata ja Samuel Uusitalo sekä Klubi 04:ssa pelannut Marcello Beuker. Huomenna MP:llä on vastassa hyvä ja pelaava joukkue, joten tiedossa on varmasti tiukka kamppailu Ykköscupin sarjapisteistä.

MP avasi Ykköscupin 1-3 -vierasvoitolla Pietarsaaressa, mutta viime lauantaina esitys Seinäjoella oli heikko ja SJK Akatemia voitti 3-1 -lukemin. FF Jaroa vastaan MP:stä maalinteossa onnistuivat testissä ollut ruotsalaishyökkääjä Claes Nyman, Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Arjan Goljahanpoor. Seinäjoella MP:n kavennusmaalin teki hetkeä aikaisemmin kentälle tullut Jarkko Heimonen. Seinäjoella MP:n hyökkäyksessä pelannut Kevin Beugre jatkaa näyttöjen antamista myös huomenna. MP:n kokoonpanoon tulee lukuisia muutoksia koronan, flunssan ja pienten vaivojen takia. Huomiseen otteluun lähdetään pienellä ryhmällä. Haastavista lähtökohdista huolimatta tavoitteena on tietenkin voitto KPV:stä ja tarkoitus on hankkia jatkopaikka Ykköscupin puolivälieriin.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan parempaa tekemistä kuin viikko sitten Seinäjoella.

– Kolmas Ykköscupin peli lähestyy ja samalla alkulohkon viimeinen ottelu, joka päästään pelaamaan kotikentällä. KPV on vastassa ja on tulossa mielenkiintoinen ottelu, jossa on myös panoksena jatkopaikka, vaikkei tulokset talven peleissä olekaan se tärkein asia, niin aina on hyvä opetella voittamista sekä tietty tässä kilpailussa saataisiin ainakin yksi lisäpeli oman sarjan joukkuetta vastaan.

– Valmistautuminen huomiseen peliin on ollut hieman haastavaa pelaajistossa jylläävän flunssa takia, mutta peli saadaan pelattua ja joukkue, joka marssii kentälle on valmis parantamaan Seinäjoen pelissä ollutta heikkoa joukkuepeliä. SJK Akatemia-pelissä pelaajien välinen kommunikointi ja sitä kautta etäisyydet olivat suurin syy heikkoon esitykseen. Nyt on uudet teemat huomiselle, joita testataan ja katsotaan, miten pelaajat toteuttavat asioita hyvää vastustajaa vastaan.

– Ykköscupin jälkeen olemme viisaampia pelitavallisesti, mihin suuntaan lähdemme virittämään joukkuetta ja kaikki työ tehdään, jotta pääsiäismaanantaina joukkue on 100%:ssa iskussa.

Ottelu on Pitkävedossa: MP-KPV 2,30 – 3,20 – 2,90.

Ottelun voi katsoa Länsi-Savon sivuilta.

Kokoonpanossa:
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
8. Joona Hiltunen
14. Jesse Jäppinen
15. Santeri Karjalainen
16. Kevin Beugre
17. Valtteri Nikulainen
18. Topi Keskinen
19. Valdrin Azemi
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Eero Ylönen
25. Juuso Tarvainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
33. Otto Huuhtanen (mv)