ENNAKKO: Ykköscup käynnistyy huomenna Pietarsaaressa


Ennakko: la 5.2. klo 15.15 Ykköscup: FF Jaro-MP Tellushalli, Pietarsaari

Ykköscup palaa melkein 20 vuoden tauon jälkeen taas kilpailukalenteriin. Nyt Ykköscup pelataan kolmessa maantieteellisessä alkulohkossa. Lohkojen neljä joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan, jossa viime kaudella parhaiten sijoittuneet joukkueet saavat kaksi kotiottelua. MP pelaa Ykköscupin C-lohkossa FF Jaron, KPV:n sekä SJK Akatemian kanssa. Jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta lohkokolmosta jatkavat kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin, jotka pelataan yksiosaisina ottelupareina. Finaali pelataan 12. maaliskuuta.

MP aloittaa Ykköscupin huomenna Pietarsaaressa, missä Tellushallissa tulee vastaan FF Jaro. Pietarsaarelaiset ovat olleet MP:lle todella haastava vastustaja kahdella edellisenä kautena, sillä Jaro on voittanut kolmesti ja kerran on pelattu tasan. Huomenna MP:llä on edessä iso haaste, sillä FF Jaron joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja uudet pelaajat (Severi Kähkönen, Jacob Bushue, Adam Vidjeskog, Frankline Okoye ja Emile Paul Tendeng) ovat Ykköseen todella kovia. Pietarsaarelaiset ovat pelanneet yhden harjoitusottelun, kun pari viikkoa sitten Veikkausliigan AC Oulu oli maalein 3-0 parempi.

Huomisen vastustajan tapaan MP on pelannut yhden harjoitusottelun, kun kaksi viikkoa sitten Kakkoseen noussut Komeetat kaatui Topi Keskisen kahdella, Joona Hiltusen sekä Eero Ylösen maaleilla 4-1. Korona on tuonut omat haasteet kauteen valmistautumiseen: yksi harjoitusottelu jäi pelaamatta ja viikonpäivät yhteisharjoitukset olivat tauolla. Nyt kuitenkin muutama viikko on saatu harjoitella suhteellisen normaalisti ja joukkueen rakennuskin on edennyt. Ykköscupissa saa peluuttaa kahta testimiestä per peli ja tässä ensimmäisessä ottelussa MP:llä näyttöjä antavat puolustaja Jesse Kilpeläinen sekä ruotsalainen hyökkääjä Claes Nyman. Kilpeläinen on ollut joukkueen mukana jo muutaman viikon ja Nyman liittyi harjoitusvahvuuteen tämän viikon alussa. Muutama pelaaja on sivussa pikkuvaivojen ja sairastelujen takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä, miten harjoituksissa läpi käydyt asiat onnistuvat pelissä.

– Tässä on nyt alkuvuosi treenattu hyvin ja rauhallisesti saatu käytyä läpi meidän pelitavallisia juttuja harjoituksissa, jotta asiat selkiytyvät uusille pelaajille.

– Komeetat -pelissä pääsimme testaamaan puolustuksellisesti prässipeliä ja hyökkäyssuuntaan syntyi paljon laitapeliä kehittäviä tilanteita. Nyt kun Ykköscup alkaa, niin on hienoa testata samoja asioita oman sarjan joukkueita vastaan ja Jaro-peli sopii todella hyvin mittariksi niihin teemoihin, joita ollaan käyty läpi harjoituksissa.

– Pari testipelaajaa on mukana Pietarsaaressa ja katsotaan löytyykö esitysten perusteella heistä meille vahvistuksia.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: FF Jaro-MP 1,54 – 4,00 – 5,30.

Ottelun voi katsoa Österbottens Tidningin sivuilta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
18. Topi Keskinen
19. Valdrin Azemi
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
27. Claes Nyman
33. Otto Huuhtanen (mv)