ENNAKKO: Ykköscup käynnistyy huomenna Gnistanin vieraana


Ennakko: Ykköscup Gnistan-MP
la 21.1. klo 16.30 Talin halli, Helsinki

Huomenna MP:llä on ohjelmassa kauden 2023 ensimmäisen virallinen ottelu, kun joukkue matkaa Helsinkiin, missä Talin hallissa Ykköscupin A-lohkon ottelussa vastaan tulee rakas kilpakumppani Gnistan. Oulunkyläläiset ovat viime vuosina olleet MP:lle mieluisa vastus, vaikka viime kauden päätöskierroksen merkityksettömässä ottelussa Gnistan nousi lopussa 2-1 -voittoon.

Gnistan on rakentanut tälle kaudella vahvaa ryhmää. Runko jatkaa pitkälti samana ja joukkueeseen ovat liittyneet mm. Konsta Rasimus (FC Honka), Eero Markkanen (HIFK), Toni Takamäki (Lysekloster IL) sekä Zachary Sukunda (PEPO). Pelaajasopimuksia Gnistanilta löytyy jo parisen kymmentä ja päävalmentaja Joonas Rantasella on, mistä valita.

MP pelasi viime viikon lauantaina kauden ensimmäisen harjoitusottelun, kun Mikkelin jalkapallohallissa vastassa oli Veikkausliigan KTP. Kotkalaiset tekivät pelin ainoat maalit ja voittivat 0-2. MP:llä oli paljon testimiehiä kentällä ja heistä Egzon Avdi ja Rasmus Lehtonen jatkavat myös huomenna sinipaitojen kokoonpanossa näyttöjen antamista. Sopimuspelaajista huomenna sivussa ovat Jan Heinonen, Samuli Hölttä, Peetu Kerminen sekä Jesse Jäppinen, joten uusia vastuun kantajia tarvitaan. Nuorella joukkueella Helsinkiin matkaavalle MP:lle näin kauden alkuvaiheessa tulosta tärkeämpi asia on oman pelin kehittäminen.

Päävalmentaja Juha Pasojalla on selvä tavoite Ykköscupiin.

– Ensimmäinen merkityksellinen talven ottelu edessä ja matka käy Helsinkiin, missä vastassa on Gnistan, joka on talven aikana saanut jo tehtyä merkittäviä sopimuksia. Esimerkiksi Eero Markkanen hakee uutta kevättä Gnistanissa.

– Tulos ei näissä Ykköscupissa ole meille pääasia, vaan oikeanlaisten pelaajien löytäminen ja oman pelin kehittäminen.

– On mielenkiintoista aina pelata oman sarjan joukkueita vastaan ja nähdä missä mennään tässä vaiheessa joukkueen rakentamista ja pelitavan hiomista. KTP-pelistä otetaan muutama parannuskohde tähän peliin, kuten hyökkäyssuuntaan tilojen hyödyntäminen. Muuten nämä pelit palvelevat meitä hienosti, jotta voidaan antaa ja saada kokemuksia eri pelaajista sekä erilaisista lähestymisistä pelitavallisesti otteluun. Odotan pelistä ehjempää kokonaisuutta kuin KTP-peli oli ja kaikilta pelaajilta hyviä näyttöjä.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: Gnistan-MP 1,25 – 5,70 – 8,50.

Jos et pääse paikan päälle Taliin, voi ottelua seurata Solidsportin kautta streamiltä. (Ottelu kuvataan yhdellä kameralla ilman selostusta.)

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
4. Ville Laiho
5. Mikko Haponen
8. Niklas Leinonen
10. Veikko Karttunen
11. Rasmus Lehtonen
12. Jimi Teittinen
13. Aapo Nykänen
15. Joel Laitinen
17. Valtteri Nikulainen
20. Niklas Orjala
21. Egzon Avdi
22. Eetu Kivinen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
30. Timi Heikkinen (mv)