ENNAKKO: Viimeisessä harjoitusottelussa ennen Suomen Cupia vastaan tulee JJK


Ennakko: su 19.1. klo 12.00 JJK-MP Vehkahalli, Jyväskylä

Ennen viikon päästä alkavia Suomen Cupin pelejä MP kohtaa viimeisessä harjoitusottelussa ylihuomenna sunnuntaina JJK:n vieraissa. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet harjoitusottelun merkeissä tammikuussa 2018, jolloin Jyväskylässä päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Pari vuotta sitten MP:n nykyinen päävalmentaja Juha Pasoja toimi vielä JJK:n päävalmentajana.

Viime kaudella JJK kävi tiukan taistelun noususta Keski- ja Itä-Suomen Kolmosessa paikallisvastustaja FC Blackbirdin kanssa. Lopulta JJK voitti lohkon kahden pisteen erolla (16 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 72-8) ja näin jyväskyläläiset palasivat liiton sarjoihin Kakkoseen. Jyväskyläläisten joukkue on vahvistunut viime kaudesta, kun joukkueen riveihin on liittynyt mm. maalivahti Roope Järvinen (Reipas) ja Pallo-Kissoissa pelannut kolmikko Jonne Porkka, Ville Kirvesoja sekä Tuomas Koppelomäki. JJK:n nuoret pelaajat ovat tehneet kovasti töitä päävalmentaja Basam Elfadlin johdolla ja kokemusta joukkueessa edustaa Mikko Manninen sekä viime kaudella Kolmosessa 19 maalia viimeistellyt Robin Saastamoinen. Viikko sitten JJK kohtasi harjoitusottelun merkeissä hyvän viime kauden Kakkosessa pelanneen Ilveksen kakkosjoukkueen ja jyväskyläläiset voittivat maali-iloittelun 7-3 (5-3) -lukemin. Sunnuntaina on varmasti tiedossa vauhdikas ottelu.

Viime viikonloppuna Lahdessa hyvän puolustuspelin pelanneeseen ja hienon 0-2 -voiton ottaneeseen MP:n porukkaan tulee muutamia muutoksia. Reetu Räsänen loukkasi jalkansa harjoituksissa ja on sivussa, kuten myös nuori Eero Ylönen, joka on U17 -maajoukkueen mukana Valko-Venäjällä. Kapteeni Jiri Haikonen jatkaa myös jalkavaivaisena sivussa. Brasilialainen laituri Firmino ja ranskalainen keskikenttäpelaaja Walid Abdelali jatkavat näyttöjen antamista. Uusina pelaajina mukana ovat alkuviikosta vuoden sopimuksen MP:n kanssa tehnyt hyökkääjä Irfan Sadik ja kaksi edellistä kautta Hakan keskikentällä Ykköstä pelannut Joona Tapani, joka on pelasi MP:n riveissä kaudella 2016. Sunnuntaina on vielä mahdollisuus testailuihin, mutta viikon päästä on sitten jo tosi kyseessä, kun MYPA saapuu Ilkka Mäkelän johdolla Urpolaan Suomen Cupin avaukseen.

Joukkue lähtee päävalmentaja Juha Pasojan johdolla hyvistä lähtökodista viimeiseen harjoitusotteluun ennen Suomen Cupin alkua.

– Ylihuomenna pelataan kolmas ja viimeinen harjoituspeli ennen Suomen Cupin alkua ja vastassa on JJK, joka haki vauhtia Kolmosesta. Vastassa on nuori ja taitava joukkue.

– Meille tärkein asia pelissä on oman pelin kehittäminen. FC Lahti -pelissä saimme harjoitella puolustamista ja siinä saimmekin paljon onnistumisia. Ylihuomenna puolustuspelin harjoittelu jatkuu sekä siihen lisäksi pallollistakin peliä on tarkoitus viedä eteenpäin.

– Pelissä on edelleen myös testipelaajia mukana ja ottelun jälkeen olisi tarkoitus saada jonkinlaisia ratkaisuja heidän tilanteeseen. Eiköhän me ensi viikolla saada muutamia sopimuksia lisää.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
8. Walid Abdelali
9. Lyon Dantas Firmino
10. Irfan Sadik
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
14. Joona Tapani
15. Santeri Karjalainen
17. Veeti Seppänen
18.  Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
21. Leevi Leinonen
22. Olli Kilpeläinen
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
30. Tuomo Hiltunen (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell