ENNAKKO: Viimeinen harjoitusottelu huomenna Jyväskylässä


Ennakko: la 2.4. klo 15.15 harjoitusottelu: JJK-MP Vehkahalli, Jyväskylä

Maailman pisin preseason alkaa olla siinä vaiheessa, että huomenna pelataan viimeinen harjoitusottelu ennen kuin Suomen Cup (la 9.4. Jäntevä-MP) ja Ykkönen (ma 18.4. KPV-MP) MP:n osalta alkavat. MP matkustaa Jyväskylään, missä Vehkahallissa vastaa tulee yksi Kakkosen C-lohkon suosikeista JJK. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet harjoitusotteluiden merkeissä viime keväänä, jolloin MP voitti Mikkelissä 3-0 ja Jyväskylässä päädyttiin 1-1 -tasapeliin.

Jyväskylässä on mielenkiintoinen tilanne, kun sieltä löytyy kolme Kakkosen joukkuetta (JJK, FCV ja Komeetat). JJK on kolmikosta ehdottomasti vahvin joukkue ja heiltä löytyy todella monta Kakkosen tasolle loistavaa pelimiestä. Myös MP:stä tuttuja pelaajia löytyy heidän riveistä, kun Reetu Räsänen ja Aatu Manninen pelaavat tällä kaudella Keski-Suomessa. JJK:n uutena päävalmentajana toimii viime vuodet SJK:ssa toiminut Toni Lehtinen. Huomenna MP:llä on vastassa innokas ja pelaamaan pyrkivä joukkue, joten edessä on varmasti tiukka ottelu ja hyvä harjoitustapahtuma.

MP:n harjoitusotteluiden härkäviikot, viisi ottelua kahteen viikkoon, päättyvät huomenna JJK:n vieraana. Veikkausliigaporukoille (FC Lahti, KuPS) hävittiin, mutta Ykkösen (KTP, PEPO) ja Kakkosen (Komeetat) joukkueet voitettiin. Peleissä on ollut paljon hyvääkin, mutta kyllä vielä hiomista löytyy ennen tosipelien alkua. Harjoituspeleissä on kierrätetty isoa pelaajajoukkoa ja näin kaikki terveenä olleet ovat saaneet näyttöpaikkoja. Huomenna osa pelaajista pelaa SavU:n riveissä ja osa matkaa Jyväskylään, joten huomenna ei ole käytössä ihan niin paljon pelaajia kuin parissa edellisessä harjoitusottelussa. Maajoukkuekomennuksilla olleet ja kolme edellistä harjoitusottelua väliin jättäneet Topi Keskinen ja Vaillance Nihorimbere ovat taas joukkueen mukana. Vaikka PEPO kaatui keskiviikkona Peetu Kermisen loppuhetkien maalilla, niin siinä pelissä oli paljon parannettavaa. Harjoitusottelut on tarkoitus päättää hyvään ja ehjään esitykseen ja sen jälkeen viettää muutama päivä ansaittua taukoa yhteisharjoituksista ennen tosipelien alkua.

Päävalmentaja Juha Pasojalla on selvät sävelet viimeiseen harjoitusotteluun.

– Huominen JJK-peli päättää meidän onnistuneen kahden viikon jakson, jossa pelattiin paljon pelejä hyviä joukkueita vastaan sekä harjoiteltiin palautumista ja treenaamista tiiviissä ottelurytmissä.

– Pelaajia kierrätetään taas ja mahdollisimman monelle annetaan peliaikaa, mutta samalla myös katsastetaan sopivia ryhmityksiä sekä pelaajapareja kentälle. Vehkahallin alusta ei ole aivan yhtä priimaa kuin Mikkelin hallissa, joten siinäkin on hyvä harjoittelun paikka erilaisella alustalla.

– Tämän pelin jälkeen huilataan muutama päivä ja sitten onkin Cupin peli ja viimeistelyt sarjan alkuun edessä, Huominen onkin sitten pelaajille viimeinen mahdollisuus antaa näyttöjä sarja-avausta ajatellen.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Kokoonpanossa:
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
16. Kevin Beugre
18. Topi Keskinen
19. Valdrin Azemi
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Antti-Pekka Kesonen
27. Juuso Liukkonen
33. Otto Huuhtanen (mv)