ENNAKKO: Vieraita Kotkasta


Ennakko: la 26.3. klo 12.15 harjoitusottelu: MP-KTP Jalkapallohalli, Mikkeli

MP jatkaa valmistautumista kohti reilun kolmen viikon päästä alkavaa Ykköstä ja huomenna taas harjoituspelataan, kun vielä viime kaudella Veikkausliigassa pelannut KTP saapuu vieraaksi jalkapallohalliin. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Ykkösessä kaudella 2020, jolloin molemmat voittivat vieraissa.

Kotkalaisten riveissä viime kauden runkopelaajista jatkavat mm. David Ramadingaye, Antti Mäkijärvi, Thomas Agyiri, Aleksi Tarvonen sekä Michael Ogungbaro. Joukkueen valmennus on muuttunut viime kaudesta ja päävalmentaja toimii nyt kolme edellistä kautta JIPPO:a valmentanut Jussi Leppälahti. Uusina pelaajina joukkueeseen on liittynyt Santeri Stenius (HJS), Juho Lehtiranta (HJK Klubi 04), Lassi Nurmos (AC Oulu), Jere Hiltunen (JIPPO), Besart Mustafa (KäPa), Joni Mäkelä (Florö SK), Samuel Mahlamäki (Assyriska IK) sekä Nathael Ishii. Kotkalaiset julkaisivat tänään vielä kaudella 2020 KTP:n riveissä pelanneen hyökkääjä Miguel Ángel Junco Martínezin eli Mikan sopimuksen, joten tulivoimaa KTP:n riveistä löytyy. Ykköscupissa kotkalaiset voittivat oman lohkonsa, mutta puolivälierissä PK-35 teki ottelun ainoan maalin ja meni jatkoon. Virallisten pelien jälkeen KTP pelasi tasan KuPS:n kanssa ja voitti PEPO:n 2-4. Kotkalaisia on uumoiltu Ykkösen kärkikahinoihin TPS:n ja Jaron kanssa, joten huomenna MP:lle on tulossa hyvä testi.

MP jatkaa tiivistä tahtiaan harjoitusotteluissa ja huomenna pelataan jo kolmas ottelu viikon sisään. Viikko sitten kaatui Kakkosen Komeetat Jyväskylässä 1-4 ja keskiviikkona MP kävi Kuopiossa puolustamassa KuPS:ia vastaan. Viime kauden Veikkausliigan kakkoset saivat tehtyä pari maalia ja voittivat 2-0. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia keskiviikkoon verrattuna, kun sairastuvalta joukkueeseen palaavat: Joona Hiltunen, Jesse Kilpeläinen sekä Nuutti Laaksonen. Sopimuksettomina pelaajina MP:n mukana jatkaa hyökkääjä Juuso Liukkonen sekä uutena keskikenttäpelaaja Antti-Pekka Kesonen, joka viime kaudella pelasi Atlantiksessa Kakkosta (20 ottelua/2 maalia). MP:ssä Kesonen on pelannut neljänä kautena 2014-2017 ja sen jälkeen kolme kautta Pallo-Kissoissa.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa hyvän puolustuspelin lisäksi huomenna myös laadukasta hyökkäyspelaamista.

– Me ollaan nyt Ykköscupin jälkeen pelattu kaksi peliä liigajoukkueita vastaan ja puolustuspeli on parantunut huomattavasti ja pallollisessakin pelaamisessa on ollut hyviä aihioita.

– Huomenna pelataan taas oman sarjan joukkuetta vastaan ja on hyvä nähdä, miten meidän puolustaminen toimii sekä kuinka paljon pystytään parantamaan pallonhallintaa verrattuna liigajoukkueita vastaan pelattuihin peleihin.

– Tavoite Kotkaa vastaan onkin opetella pelaamaan ja treenaamaan fiksusti otteluruuhkassa sekä toki pelin sisällä tapahtuvien asioiden parantaminen, rohkeaa pallollista peliä ja aktiivista puolustamista eri osa-alueilla kenttää.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Otteluun on vapaa pääsy ja lisäksi sen voi katsoa selostettuna Länsi-Savon sivuilta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
16. Kevin Beugre
19. Valdrin Azemi
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
22. Veli-Matti Nuija
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Antti-Pekka Kesonen
27. Juuso Liukkonen
30. Tuomo Hiltunen (mv)