ENNAKKO: Vielä ennen taukoa matkustetaan Keravalle


Ennakko: to 5.7. klo 18.30 PKKU-MP Kalevan Urheilupuistossa

MP aloittaa toisen kierroksen ottelut torstaina Keravalla, missä Kalevan Urheilupuiston nurmella vastaan asettuu Pallokerho Keski-Uusimaa. Kevätkierroksella MP otti Hänskissä niukan, mutta ansaitun voiton 1-0(1-0) -lukemin.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta kolme ja yksitoista. Keravalaiset ovat keränneet 11 pelatun kierroksen jälkeen 11 sarjapistettä (3 voittoa, 2 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 14-19) ja MP:llä on 18 pistettä (5 voittoa, 3 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 18-11).

Keravalaiset aloittivat sarjan mollivoittoisesti, mutta kesän mittaan heidän peli on kohentunut ja sarjapisteitä on alkanut tulemaan. Rami Hakanpään valmentama joukkue on nuori, taitava ja he pyrkivät pelaamaan roiskimisen sijaan. PKKU tekee yhteistyötä Veikkausliigan FC Lahden kanssa ja ovat saaneet vaihtelevasti apuja Lahden suunnalta. Torstain kotijoukkueen keskikentällä taituroi MP:ssäkin pelannut Milo Jung. Keravalaisten maalintekijätilaston kärjestä löytyvät viiden maalin miehet: Robbie Azodo sekä Hedi Khayat. Edellisen ottelun loppuhetkillä PKKU nousi MYPA:a vastaan 3-3 -tasapeliin ja sitä ennen alla on kaksi vierasvoittoa (LPS, NJS).

MP on nyt pelannut viisi tappiotonta ottelua (3 voittoa ja 2 tasapeliä). Edellinen maalittomaan tasapeliin päättynyt Gnistan -kotiottelu oli vähän vaisumpaa tekemistä MP:ltä, mutta sitä edellisissä peleissä MP:n otteet ovat olleet hyviä ja maalintekokin on alkanut sujumaan paremmin alkukauden nihkeyden jälkeen. Keravalta on tarkoitus hakea voitto ja lähteä näin hyvillä mielin pienen kesätauon viettoon. MP:n parhaat maalintekijät tähän mennessä ovat Lucas dos Santos (6) sekä Miikka Oinonen (4).

MP lähtee syyskierroksen ensimmäiseen otteluun aikalailla samalla kokoonpanolla kuin edelliseen Gnistan otteluun, sillä vain Miikka Oinonen on kyseisestä ryhmästä sivussa pelikiellon takia ja A-juniori Tuomas Jerkkola on mukana. Sivussa jatkavat hiljalleen harjoittelun aloittava Joonas Kimari sekä jo joukkueen mukana harjoittelevat Matti Kohonen ja Niila Forsell. Maalivahti Sammy Ndjock pelaa viimeisen ottelun MP:n maalilla ennen siirtymistään Etelä-Afrikan pääsarjaan.

Päävalmentaja Janne Wilkman muistuttaa, että PKKU on parempi joukkue kuin sarjasijoitus antaa ymmärtää.

– PKKU on parantanut selkeästi otteitaan viime otteluissa ja se tulee olemaan täysin eri  tasoa kuin edellisellä kierroksella Mikkelissä.

– Joukkueesta löytyy hyviä yksilöitä, joiden kanssa meidän täytyy olla hereillä. Meidän on tärkeää saada oma pelaamisemme taso laadukkaaksi heti alusta saakka.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 3829 PKKU-MP 2,90 – 3,85 – 1,95.

Kokoonpanossa:
3. Eero Karjalainen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
26. Tuomas Jerkkola
33. Sammy Ndjock (mv)