ENNAKKO: Toiseksi viimeisessä harjoitusottelussa vastassa KuFu-98


 

Ennakko: su 14.4. klo 11.00 KuFu98-MP Savon Sanomat Areena, Kuopio

MP:llä on huomenna sunnuntaina aikainen startti, kun joukkue matkaa Kuopioon, missä Savon Sanomat Areenalla klo 11 alkavassa harjoitusottelussa vastaan asettuu Veikkausliigassa pelaavan KuPS:n farmijoukkue KuFu-98. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Kakkosessa kaudella 2016, jolloin kumpikin voitti kotiottelunsa.

Kuopiolaiset eivät ole talvikaudella pelanneet kuin yhden harjoitusottelun, jossa JIPPO kaatui Joensuussa 1-5. Nuoret pelaajat ovat pelanneet junioreiden SM-karsintasarjoja ja osa pelaajista on ollut Veikkausliigajoukkueen mukana. Huomenna MP:llä on varmasti edessä tiukka kamppailu, sillä vastassa on nuorten maajoukkuepelaajia sekä KuPS:n liigapelaajia.

MP:n peli on parantanut viime otteluissa, vaikka kolmeen otteluun voittoa ei olekaan tullut. Peleissä on näkynyt niitä asioita, mitä harjoituksissa ollaan käyty läpi. Vielä kun maalipaikkoihin saadaan lisää terävyyttä, niin tuloksetkin varmasti parantuvat. Tosipelien alkuun on vielä kolme viikkoa ja tämän pelin jälkeen ei ole enää kuin yksi harjoitusottelu, joten peli pitää hiljalleen ollakin uomissaan.

MP lähtee Kuopioon näillä näkymin 17 pelaajan ryhmällä. Sivussa on vielä useita pelaajia pikkuvaivojen takia ja osa juniori-ikäisistä on A-junioreiden mukana Ykkösen sarja-avauksessa Kotkassa. Lisäksi kokoonpanossa on useampi pelaaja, joka ei vielä ole täydessä 90 -minuutin pelikunnossa. Jiri Haikonen palaa kokoonpanoon kolmen pelin tauon jälkeen ja jalkavaivoista koko alkuvuoden kärsinyt Joonas Kimari on ensi kertaa tällä pre-seasonilla mukana kokoonpanossa.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa todella tiukkaa peliä, sillä vastassa on tulevaisuuden tähtiä ja kovia KuPS:n pelimiehiä.

– Saamme jälleen tasokkaan harjoitusottelun ja pääsemme testaamaan omaa pelaamistamme taas hieman eri tyyppistä vastustajaa vastaan kuin edellisissä otteluissa.-

– Kufussa on lahjakkaita nuoria pelaajia ja heitä vahvistaa KuPS:n liigamiehistöstä mukaan tulevat pelaajat, joten liikettä ja taitoa saadaan vastaan sunnuntaina.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Kokoonpanossa:
3. Reetu Räsänen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
8. Filipe Mello
9. Juuso Liukkonen
10. Denis Lima de Assis
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
18. Janne Kuhmonen
19. Joonas Nissinen
22. Lasse Loukoila (mv)
24. Tuomo Hiltunen (mv)
25. Juuso Tarvainen
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell