ENNAKKO: Tauon jälkeen vastassa JIPPO


Ennakko: sunnuntai 22.7. klo 18.30 MP-JIPPO, Joensuu Urskissa
otteluisäntä: Tilipalvelu Toivonen Ky
ottelupallot: Rinta-Joupin Autoliike Oy

Reilun parin viikon tauko peleistä on nyt takana ja huomenna sunnuntaina taistellaan taas Kakkosen A-lohkon tärkeistä sarjapisteistä, kun JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi Urskiin. Kevätkierroksella vastaava ottelu Joensuussa päättyi JIPPO:n 2-0(1-0) -voittoon, joten nyt MP haluaa kaataa joensuulaiset kotiyleisön edessä.

Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla kolme ja seitsemän. Joensuulaisilla on kasassa 12 pelatun ottelun jälkeen 17 pistettä (4 voittoa, 5 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 17-14) ja MP:llä muutama piste enemmän eli 19 pistettä (5 voittoa, 4 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 19-12).

Pirteitä otteita sarjassa esittänyt JIPPO koki ennen taukoa kovia, kun MYPA haki pisteet Joensuusta tylyin 0-3 -numeroin, joten MP:llä on varmasti vastassa ärsytetty joukkue.  Jouni Lehtimäen valmentamasta joensuulaisten ryhmästä löytyy sekä kokemusta että nuoruutta. Joukkueesta löytyy mm. maalitykki Irakli Sirbiladze, joka palaa pelaavaan ryhmään loukkaantumisen jälkeen Mikkelissä sekä kokenut keskikenttäpelaaja Timo Tahvanainen. Joensuulaisten paras maalintekijä tähän mennessä on ollut kuudesti viimeistellyt Miko Mäkirinne.

MP on viimeksi hävinnyt toukokuun lopussa FC Vaajakoskelle ja sen jälkeen joukkue on pelannut kuudesti häviämättä kertaakaan (3 voittoa ja 3 tasapeliä). Nyt alla on kuitenkin kaksi tasapeliä (Gnistan ja PKKU), joten huomenna MP pyrkii pääsemään taas voittojen tielle ja näin lohkon kärki ei pääsisi karkaamaan. MP:n parhaat maalintekijät tähän mennessä ovat Lucas dos Santos (6) ja Miikka Oinonen (4).

MP:n terveystilanne alkaa olemaan hyvä ja sivussa vaivojen takia on enää Joonas Kimari. Pitkään sivussa ollut Matti Kohonen kävi viikolla farmijoukkue SavU:ssa pelaamassa täydet minuutit Kouvolassa ja on taas mukana kokoonpanossa. Mukana joukkueessa ovat nyt ensi kertaa tällä viikolla joukkueeseen liittyneet Shane McFaul sekä Michael Nzekwe.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa huomenna tiukkaa kamppailua tärkeistä sarjapisteistä.

– Edellinen keskinäinen ottelu päättyi JIPPO:n voittoon ja nyt lähdetään makselemaan kalavelkoja.

– Ensimmäinen kierros osoitti että tässä sarjassa ei saa mitään ilmaiseksi. JIPPOa vastaan oma pelaamisen taso on saatava heti alusta saakka korkealle ja tehokkuutta pitää löytyä.

– Muutamassa edellisessä ottelussa olemme menneet aika kapealla ryhmällä, mutta nyt Shanen ja Michaelin mukaantulon myötä ryhmässä on mukavasti leveyttä.

Joensuulaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 2517 MP-JIPPO 1,75 – 3,65 – 3,60.

Kokoonpanossa:
 4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
9. Michael Nzekwe
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
24. Veikka Stålhand (mv)
77. Shane McFaul