ENNAKKO: Suomen Cupin lohkovaihe päätökseen huomenna Kotkassa


Ennakko: la 22.2. klo 14.00 KTP-MP Arto Tolsa Areena, Kotka

MP päättää huomenna Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut, kun Kotkassa Arto Tolsa Areenalla vastaan asettuu jo jatkopaikan varmistanut KTP. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet virallisessa ottelussa Kakkosessa kaudella 2017, jolloin KTP vei pisteet 4-1 (maaliero 1-5).

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta yksi ja kaksi. Piikkipaikalla oleville kotkalaisilla on 10 pistettä (3 voittoa ja tasapeli, maaliero 5-2) ja MP:llä pisteitä on 9 (3 voittoa ja tappio, maaliero 10-4). Vaikka MP hävisi viime lauantaina EIF:lle, niin he ovat vahvasti kiinni Suomen Cupin jatkopaikassa. MP on kolme pistettä raaseporilaisia edellä ennen päätöskierrosta ja tasapisteissä ratkaisee maaliero, joka MP:llä on seitsemän maalia parempi kuin EIF:llä.

Viime kaudella neljänneksi Ykkösessä sijoittunut KTP on uudistunut jonkin verran viime kaudesta. Kotkalaiset ovat hankkineet mm. keskikenttäpelaaja David Ramadingayen AC Oulusta, Valtteri Vesiahon HJK:sta sekä Viron pääsarjassa maaleja tehneen Zakaria Beglarishvilin. Cupissa kotkalaisryhmä on voittanut vieraissa MuSa:n ja MYPA:n. Kotkassa kaatui EIF ja Gnistanin kanssa hallinnasta huolimatta peli päättyi maalittomaan tasapeliin. Kaikki KTP:n viisi tehtyä maalia on tehnyt eri pelaaja. Maalinteossa ovat tähän mennessä onnistuneet: Thomas Agyiri, Zakaria Beglarishvili, Kimi Kolsi, Antti Mäkijärvi sekä Taaniel Usta. KTP on vuosien varrella ollut MP:lle todella haastava vastustaja etenkin kotonaan, joten huomenna MP:ltä vaaditaan hyvää tekemistä, jotta pisteitä saadaan mukana Mikkeliin.

Edellisellä kierroksella kauden ensimmäisen tappion kokenut MP ei saanut EIF:iä vastaan parasta irti. Varsinkin ensimmäinen puoliaika raaseporilaisia vastaan oli heikko ja kunnon maalipaikoillekaan ei oikein päästy. Toisella jaksolla pelaaminen parantui ja vaikka olosuhteet oli haastavat, niin MP sai luotua lukuisia maalipaikkoja, mutta tällä kertaa viimeistely ei onnistunut. MP:n jatkopaikka ei ole täysin varma, joten huomisessa pelissä on täysi panos. Ilman muuta MP:llä on tavoitteena pääsy 16 parhaan joukkoon ja näin saada Veikkausliigajoukkue Urpolaan neljännesvälieriin. MP on tähän mennessä tehnyt kymmenen maalia Cupin peleissä ja maalinteossa ovat onnistuneet: Firmino (3), Irfan Sadik (3), Niila Forsell (2), Olli Kilpeläinen (1) sekä Eero Ylönen (1). MP:n kokoonpanoon tulee useita muutoksia. Walid Abdelali sai EIF -ottelussa kaksi varoitusta ja hän huilaa pelikiellon takia tämän lohkovaiheen päätöskamppailun. Lisäksi Reetu Räsänen jatkaa jalkavaivojen takia edelleen sivussa sekä viikolla harjoituksissa itsensä loukanneet Jiri Haikonen ja Irfan Sadik joutuvat jättämään huomisen ottelun väliin.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa omiltaan tason nostoa edelliseen otteluun verrattuna.

– Viimeinen Cupin lohkopeli edessä ja vastassa kärkipaikkaa pitävä KTP. Tavoiteena on syrjäyttää heidät ykkössijalta. Tulosta tärkempää on kuitenkin meidän peliesitys ja parannettavaa jäi joka osa-alueelle EIF -pelistä.

– Puolustussuuntaan haetaan puolustusmuodossa liikkumista erilaista pelitapaa ja ryhmitystä vastaan. Tärkeässä osassa on etäisyydet, ettei muodon sisään pääse liian helposti pelaamaan. Hyökkäyspelissä pyritään luomaan maalipaikkoja aina enemmän kuin vastustaja sekä luomaan niitä erilaisilla malleilla.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 7058 KTP-MP 1,70 – 3,70 – 3,90.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
9. Lyon Dantas Firmino
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
16. Eero Ylönen
17. Veeti Seppänen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
21. Leevi Leinonen
22. Olli Kilpeläinen
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
29. Yassin Daoussi
33. Sammy Ndjock (mv)
34. Antti-Ville Räisänen
44. Niila Forsell