ENNAKKO: Suomen Cup jatkuu huomenna vieraissa Gnistania vastaan


Ennakko: la 1.2. klo 16.15 Gnistan-MP Talin halli, Helsinki

MP:n osalta Suomen Cup jatkuu huomenna, kun joukkue matkaa Helsinkiin, missä Talin hallissa vastaan asettuu toinen sarjanousija Gnistan. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2018 Kakkosessa, jolloin Gnistan vei sarjapisteet 4-1. Silloin Urskissa päädyttiin maalittomaan tasapeliin ja kauden päätöskierroksella Gnistan oli Oulunkylässä maalein 4-2 parempi.

Molemmat joukkueet aloittivat viime lauantaina Suomen Cupin suurinumeroisilla voitoilla. MP tyrmäsi vaisun alun jälkeen MYPA:n Urpolassa 5-1 ja Gnistan haki Raaseporista EIF:iä vastaan selvän 0-4 -vierasvoiton.

Gnistanin joukkueen rakennus on edennyt maltilla, mutta jo tässä vaiheessa joukkueesta löytyy todella mielenkiintoisia pelimiehiä, kuten lähes 200 Veikkausliigaottelua pelannut keskikenttämies Joel Perovuo ja välivuoden jälkeen pelihommiin palannut kokenut maalivahti Tomi Maanoja. Raaseporissa Gnistanilla oli aika paljon poissaoloja ja he olivat liikenteessä suhteellisen nuorella joukkueella, mutta vaikka EIF piti palloa enemmän, niin Gnistan puolusti hyvin ja käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen kaksi maalia tehneet Rony Huhtalan johdolla. Ottelut Gnistania vastaan ovat vuosien varrella olleet tiukkoja taistelupelejä ja sellainen on varmasti huomennakin tulossa.

Myös MP aloitti nuorella joukkueella Cupin ja alkuvaikeuksien jälkeen MYPA kaatui selvin lukemin. MP:n pelaamista helpotti reilun 20 minuutin pelin jälkeen Samuel Lindemanin saama ulosajo käsivirheestä. Maalinteossa MP:ltä onnistui hattutempun tehnyt Irfan Sadik sekä viimeiset reilut parikymmentä minuuttia pelannut Niila Forsell, joka teki kaksi maalia. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia viime lauantaina porukkaan verrattuna. Matti Kohonen on kärsinyt pelikieltonsa ja vuoden sopimuksen MP:n kanssa tehnyt ranskalainen keskikenttäpelaaja Walid Abdelali on mukana kokoonpanossa. Lisäksi Juuso Tarvainen on taas pelikunnossa, mutta Jiri Haikonen ja Reetu Räsänen kuntouttavat vielä itseään loukkaantumisten jäljiltä sekä Antti-Ville Räisäsen joutuu koko viikon sairastelun jälkeen myös huomenna huilaamaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa tiukkaa ja viihdyttävää peliä.

– Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto alla ja vieläpä runsas maalinen sellainen, joten huomisesta pelistä on odotettavissa viihdyttävä. Oman pelin kehittäminen on meille kuitenkin se ykkösasia, joten vastustajalla tai vastustajan tekemisellä ei ole niin paljon väliä vielä tässä vaiheessa.

– MYPA -pelin voitosta saatiin taas vastauksia siihen, mitä osa-alueita pelissämme täytyy kehittää ja etäisyyksien pienentäminen on ykkösasia Gnistan -ottelussa. Lisäksi tukea pitää löytyä paremmin puolustussuunnassa sekä hyökkäyssuuntaan enemmän vaihtoehtoja lyhyille syötöille.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 6522 Gnistan-MP 2,00 – 3,60 – 3,00.

Ottelun voi katsoa Ruudusta.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
8. Walid Abdelali
9. Lyon Dantas Firmino
10. Irfan Sadik
11. Aatu Manninen
12. Matti Kohonen
15. Santeri Karjalainen
16. Eero Ylönen
17. Veeti Seppänen
18. Topi Keskinen
19. Joonas Nissinen
21. Leevi Leinonen
22. Olli Kilpeläinen
24. Jonne Uronen (mv)
25. Juuso Tarvainen
29. Yassin Daoussi
30. Tuomo Hiltunen (mv)
44. Niila Forsell