ENNAKKO: Sunnuntain lasten pelissä vastassa FC Viikingit


Ennakko: sunnuntai 2.9. klo 18.30 MP-FC Viikingit, Helsinki Urskissa
otteluisäntä: LähiTapiola Savo-Karjala
ottelupallot: Tilipalvelu Toivonen Ky
pelissä mukana: Fressi Mikkeli, Huoltsikka, Kiinteistöpysäkki, McDonald´s, Mikkelin Vesilaitos, Porstua sekä Savon Talohoito

MP pelaa Kakkosen A-lohkon 19. kierroksen ottelun sunnuntaina, kun FC Viikingit saapuu vieraaksi Urskiin. Kevätkierroksella MP haki Vuosaaresta sarjapisteet 2-4(1-1) -lukemin.

Tasaisessa A-lohkon sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta viisi ja seitsemän. Vuosaarelaiset ovat keränneet pelaamassaan 18 ottelussa 26 pistettä (7 voittoa, 5 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 35-27) ja MP:llä on 29 sarjapistettä (8 voittoa, 5 tasapeliä ja 5 tappiota, maaliero 33-23).

Alexander Baranovin valmentama FC Viikingit on viime aikoina pelannut tuloksellisesti hiukan alavireisesti, mutta edellisellä kierroksella joukkue otti hienon kotivoiton, kun lohkon kuntokuntarin kärkijoukkue MYPA hävisi Vuosaaressa 2-1(2-1). Viikinkien maalintekijätilaston kärjestä löytyy viiden maalin miehet: Joel Paatelainen sekä Cheikh Toure ja neljässä maalissa ovat Julius Remes sekä Pierre Nlate. Viikingeistä peräti neljätoista pelaajaa on onnistunut maalinteossa, joten MP:n alakerta saa sunnuntaina olla tarkkana liukkaiden ja taitavien vastustajien kanssa. Viikingit haluaa varmasti jatkaa voittojen tiellä, joten MP:llä on sunnuntaina edessä iso haaste.

Vaisun paikallispelin jälkeen MP pesi kasvonsa Laajasalossa, missä kauden jälkeen Kolmoseen paluun tekevä LPS oli täydellinen vastaantulija ja MP voitti ottelun tylyin 2-7(0-4) -lukemin Miikka Oinosen tehdessä neljä maalia. MP:n ilme oli ihan toisenlainen kuin Pallo-Kissoja vastaan, mutta alakerralle sattui muutama harmittava virhe, josta LPS rokotti. Nyt nämä virheet on saatava pois, sillä vastassa on ihan eri tason joukkue kuin LPS. MP lähtee sunnuntaina hakemaan voittoa, jotta joukkue pysyisi kauden loppuun asti lohkon kärkitaistelussa mukana. MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Miikka Oinonen (12) ja Lucas dos Santos (7).

MP:n kokoonpano tähän sunnuntain kamppailuun ratkeaa lopullisesti vasta pelipäivänä, sillä voittoisassa LPS -ottelussa useammalle pelaajalle tuli kolhuja. Lisäksi harjoituksissa on ilmaantunut erinäisiä vaivoja. Varmuudella sivussa jatkaa jalkavammaa edelleen paranteleva kapteeni Jiri Haikonen. Lucas dos Santos on nyt kärsinyt neljästä varoituksesta saamansa pelikieltonsa ja on taas mukana kokoonpanossa.

Joukkue päävalmentaja Janne Wilkmanin johdolla odottaa jo kovasti sunnuntain peliä.

– Kausi jatkuu mielenkiintoisena ja se luo varmasti jokaiselle extrabuustia syksyn viimeisiin otteluihin.

– Meidän on keskityttävä omaan tekemiseemme ja siihen, että saamme pelaamisemme laadun pysymään mahdollisimman korkeana pelistä toiseen. Sunnuntaina meillä on taas mahdollisuus näyttää, missä mennään.

Vuosaarelaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 6030 MP-FC Viikingit 1,95 – 3,75 –2,90.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
9. Michael Nzekwe
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
14. Joonas Kimari
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
24. Scott Angevine (mv)
77. Shane McFaul