ENNAKKO: Sunnuntain K-Plussaottelussa vastassa LPS


Ennakko: sunnuntai 10.6. klo 18.30 MP-LPS, Helsinki Urskissa
otteluisännät ja -pallot: K-Citymarket Mikkeli, K-Supermarket Karikko, K-Supermarket Pikantti, K-Supermarket Rokkala, K-Market Kaukola, K-Market Lähemäki, K-Market Otava, K-Market Tuuliviiri, Intersport Mikkeli, K-Rauta Mikkeli ja Neste Mikkeli

MP jatkaa Kakkosen A-lohkon otteluitaan sunnuntaina, kun Urskiin saapuu vieraaksi Laajasalon Palloseura Helsingistä. Sunnuntain vieraat varmistivat Kakkosen sarjapaikan joulukuun alussa, kun Legirus Inter kuopattiin ja Uusimaan lohkojen paras lohkokakkonen LPS otti paikan ilolla vastaan. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2012 Kakkosessa. Ottelu on samalla myös K-Plussaottelu, jossa otteluisäntinä toimivat paikalliset K-kauppiaat tarjoavat ilmaisia pääsylippuja kaupoissaan. Lisäksi ottelussa on puoliajalla arvontaa (arvontalipukkeita jaetaan portilla) sekä 2500 ensimmäistä saa grillimakkaran.

Sarjataulukossa joukkueet ovat kymmenes ja kahdestoista. Helsinkiläisiltä on vielä seitsemän sarjakierroksen jälkeen pistetili avaamatta (7 tappiota, maaliero 5-33) ja MP:llä on kahdeksan sarjapistettä (2 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 7-7).

Nuoren helsinkiläisjoukkueen sarjan alku on ollut haasteellinen ja vaikea. Monessa pelissä he ovat pysyneet hyvin vastustajien vauhdissa mukana, mutta toisella puoliajalla vastustajien rutiini on tullut esiin ja paikoista on isketty voittoon tarvittavat maalit. Myös maalinteko on ollut vaikeaa laajasalolaisille kovasta yrityksestä huolimatta. Sunnuntain vieraiden paras maalintekijä on Riku-Pekka Huhanantti, joka on viimeistellyt kahdesti.

MP:n otteet ovat heilahdelleet laidasta toiseen ja tasaista suorittamista pelaaminen ei ole vielä ollut. Varsinkin maalinteon kanssa on ollut isoja ongelmia koko alkukauden. Maalipaikkoja joukkue kyllä pystyy luomaan, mutta palloa ei meinata saada hyvistäkään paikoista verkkoon asti. Vielä heikossa kunnossa oleva Urskin nurmikin on myös tuonut pelaamiseen omat haasteensa. Vaikka sunnuntain vastustaja on vielä ilman sarjapisteitä, niin mihinkään leijumiseen MP:llä ei ole varaa, vaan takin napit on tiukasti pidettävä kiinni ja tehtävä kovasti töitä, että paluu voittokantaan tappion ja tasapelin jälkeen onnistuu. MP:n paras maalintekijä on viidessä pelissä kolmesti osunut Miikka Oinonen.

MP:n kokoonpanoon tulee yksi muutos verrattuna viime viikolla pelattuun paikalliskamppailuun. Joonas Kimari loukkasi jalkansa lauantain valmistavissa harjoituksissa ja hän on sivussa. Paikallispelin varoitustilin täyttymisen takia väliin jättänyt Miikka Oinonen on taas käytettävissä ja uhkuu pelihaluja. Sivussa jatkavat edelleen polveaan vielä paranteleva Matti Kohonen sekä Niila Forsell. JJK:stä lainalla ollut Genc Kovaqi on palannut takaisin Jyväskylään ja Sami  Kariniitty pelaa loppukauden farmijoukkue SavU:n riveissä.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa joukkueeltansa tason nostoa.

– Kurssia lähdetään taas kääntämään. Tehokkuutta ja tasaisuutta meidän pitää löytää paljon lisää, jos meinataan tässä sarjassa menestyä.

– LPS on sarjan viimeisenä, mutta sitä ei pidä missään nimessä aliarvioida. Meidän tulee pystyä pitämään vastustajan vaaralliset vastahyökkäykset kurissa ja hyökättävä monipuolisesti.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 2311 MP-LPS 1,06 – 8,80 – 14,50.

Kokoonpanossa:
3. Eero Karjalainen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
33. Sammy Ndjock (mv)