ENNAKKO: MP matkustaa FC Viikinkien vieraaksi


Ennakko: la 16.6. klo 18.30 FC Viikingit-MP Vuosaaressa

MP matkustaa lauantaina Helsinkiin, missä Heteniityn nurmella vastaan asettuu viime kaudella Kakkosen B-lohkon voittanut FC Viikingit. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2010 Ykkösessä.

Tasaisessa A-lohkon sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla kolme ja seitsemän. Vuosaarelaiset ovat keränneet kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 14 pistettä (4 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota, maaliero 22-12), kun taas MP:llä on 11 pistettä (3 voittoa, 2 tasapeliä ja 3 tappiota, maaliero 10-8).

Alexander Baranovin valmentama FC Viikingit on eniten maaleja tehnyt Kakkosen A-lohkon joukkue ja helsinkiläiset kuuluvat lohkon suosikkeihin yhdessä Gnistanin ja PEPO:n kanssa. Viikinkien maalintekijätilaston kärjestä löytyy kolmen maalin miehet: Joel Paatelainen, Julius Remes ja Cheikh Toure. Kahdesti maalinteossa onnistuneitakin löytyy neljä, joten MP:n alakerta saa lauantaina olla tarkkana liukkaiden ja taitavien vastustajien kanssa. Edellisellä kierroksella Viikingit hävisi MYPA:lle vieraissa 3-2, joten MP:llä on vastassa kovasti voittojen tielle haluava joukkue.

MP palasi edellisellä kierroksella voittojen tielle, kun sarjassa vielä ilman pisteitä oleva LPS kaatui Urskissa 3-1(1-1). Kolmesta tehdystä maalista huolimatta peli oli vieläkin aika nihkeää ja maalinteko takkusi edelleen. Lucas dos Santos oli pirteällä pelipäällä ja oli mukana kaikissa MP:n maaleissa tehden kaksi ja syöttäen Mikko Hiltusen voittomaalin. Miikka Oinonen ja Lucas dos Santos jakavat MP:n maalintekijätilaston kärkipaikan kolmella maalilla.

MP:n lähtee lauantaina Helsinkiin samalla kokoonpanolla kuin edelliseen LPS -otteluun eli sivussa ovat polveaan poteva Matti Kohonen, viime viikolla itsensä loukannut Joonas Kimari sekä Niila Forsell.

Päävalmentaja Janne Wilkman tietää, että lauantaina vastaan tulee yksi A-lohkon parhaista joukkueista, joka etenkin kotonaan on todella vaikea vastustaja.

– Kova testi on meillä edessä. Viikingit on yksi lohkon ennakkosuosikeista ja heillä on laadukas pelaajamateriaali Kakkosen tasolle.

– Meidän on tärkeää saada heti alusta saakka oman pelimme taso korkealle ja  itsestämme 110% irti. Kolme seuraavaa ottelua ovat meille todella tärkeitä, jos meinataan päästä mukaan kärjen vauhtiin.

Helsinkiläisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 2504 FC Viikingit-MP 1,75 – 3,80 – 3,45 ja Vakio 1:ssä kohde 10.

Kokoonpanossa:
3. Eero Karjalainen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
33. Sammy Ndjock (mv)