ENNAKKO: MP matkaa Samsonin ja SJK Akatemian vieraaksi Seinäjoelle


Ennakko: la 12.2. klo 15.00 Ykköscup: SJK Akatemia-MP Wallsport Areena, Seinäjoki

Ykköscup jatkuu MP:n osalta huomenna lauantaina, kun joukkue matkaa C-lohkon toiseen otteluun Seinäjoelle, missä Wallsport Areenalla vastaan asettuu SJK Akatemia. Joukkueiden ainoat kohtaamiset ovat pari vuotta sitten kaudelta 2020 Ykkösestä, kun molemmat voittivat kotiottelunsa.

Viime kaudeksi Kakkoseen pudonnut SJK Akatemia teki nopean paluun Ykköseen, kun he voittivat selvästi Kakkosen C-lohkon ja ovat taas mukana Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. SJK Akatemia aloitti viime lauantaina Ykköscupin 3-0 -vierastappiolla Kokkolassa, missä kokeneempi kotijoukkue KPV oli tehokkaampi maalipaikoissaan ja näin Ykköscupin pistetili jäi vielä seinäjokelaisilta avaamatta. Veikkausliigassa pelaavan SJK:n farmijoukkueesta löytyy monia todella mielenkiintoisia pelaajia kuten viime kaudella Kakkosen C-lohkon vuoden pelaajaksi valittu Kingsley Ofori. Täksi kaudeksi Brian Pagen valmentamaan joukkueeseen ja varsinkin sen hyökkäyspäähän on tullut lisää Ykkösessä jo tulivoimansa todistaneita hyökkääjiä, kun Jonathan Muzinga (PK-35) ja MP:n viime kauden maalikuningas Samson Ebuka ovat liittyneet joukkueeseen. Huomenna MP:llä on vastassa nuori ja innokas joukkue, joka varmasti haluaa avata pistetilinsä kotiottelussaan.

MP avasi viime lauantaina Ykköscupin pelit Pietarsaaressa, mistä tuliaisina oli kolme pistettä 1-3(0-1) -vierasvoitolla. FF Jaroa vastaan MP:stä maalinteossa onnistuivat testissä ollut ruotsalaishyökkääjä Claes Nyman, Joslyn Luyeye-Lutumba sekä Arjan Goljahanpoor. Nyt MP:n hyökkäyksessä näyttöjä antaa Norsuuluurannikon ja Norjan passit omaava Kevin Beugre, joka pelasi jo PEPO:n riveissä Ykköscupia ja teki maalinkin Gnistania vastaan 2-2 -tasapeliin päättyneessä ottelussa pari viikkoa sitten. MP:n kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia sairastumisten takia ja näin avauskin muuttuu jonkin verran voitokkaaseen Jaro -peliin verrattuna. Huomenna Seinäjoelle lähdetään sillä mielin, että pisteitä tulee mukana Mikkeliin ja paikka Ykköscupin jatkopeleihin varmistuisi jo ennen päätöskierrosta.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan aktiivisempaa ja rohkeampaa peliä.

– Pietarsaaressa puolustuspelimme toimi hyvin silloin, kun olimme matalassa blokissa. Tavoite Seinäjoella on myös prässätä rohkeasti ja toivottavasti saamme vastauksia prässin toimivuuteen. Jaro -pelin pallollista peliä on tavoite parantaa ja eri toten rohkeus pelata myös muodon sisään.

– Huomisesta ottelusta tulee varmaankin melko vauhdikas, kun vastassa on kaksi nuorekasta joukkuetta.

– Meillä on testattavana on hyökkääjä, joka on Norjassa pelannut useamman vuoden ja tehnyt maaleja hyvällä keskiarvolla.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: SJK Akatemia-MP 2,30 – 3,50 – 2,70.

Ikävä kyllä ottelusta ei ole tarjolla livestreamiä.

Kokoonpanossa:
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
14. Jesse Jäppinen
16. Kevin Beugre
18. Topi Keskinen
19. Valdrin Azemi
20. Jonathan Dunyin
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
30. Timi Heikkinen (mv)
33. Otto Huuhtanen (mv)