ENNAKKO: MP matkaa LPS:n vieraaksi


Ennakko: la 25.8. klo 17.00 LPS-MP Hertta Areena, Helsinki

MP pelaa Kakkosen A-lohkon 18. kierroksen ottelun lauantaina Helsingissä, missä Hertta Areenan muovilla vastaan asettuu LPS. Kevätkierroksella Urskissa MP voitti laajasalolaiset 3-1(1-1) -lukemin.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta viisi ja kaksitoista. LPS on kerännyt pelaamissaan 17 ottelussa 5 pistettä (voitto, 2 tasapeliä ja 14 tappiota, maaliero 18-62) ja MP:llä on 26 pistettä (7 voittoa, 5 tasapeliä ja 5 tappiota, maaliero 26-21).

Kakkosen ottelut ovat olleet haasteellisia ja vaikeita nuorelle helsinkiläisjoukkueelle ja paluu Kolmoseen on selvä, kun viisi sarjakierrosta on vielä pelaamatta. Monessa pelissä LPS on pysynyt hyvin vastustajien vauhdissa mukana, mutta toisella puoliajalla vastustajien rutiini on tullut esiin ja paikoista on isketty voittoon tarvittavat maalit. Tappiot ovat pääsääntöisesti olleet niukkoja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, mm. edellisellä kierroksella loistavaan vireeseen päässyt MYPA tykitti tylyt 7-3(4-1) -lukemat. LPS:n paras maalintekijä on kahdeksan maalin Topi Rihtniemi, joka on viimeistellyt melkein puolet laajasalolaisten maaleista.

MP:n ailahtelevat otteet jatkuivat, kun ehjän ja voitokkaan Vaajakosken vierailun jälkeen MiPK oli derbyssä selvästi parempi ja paikallisvastustaja otti tärkeät sarjapisteet 1-3(0-3) -lukemin ja MP oli ihmeen vaisu. Kakkosen A-lohkon kärki on todella tasainen ja kaikki on vielä mahdollista, mutta paikalliskamppailun kaltaisella esityksellä sarjapisteitä ei kyllä MP:n laariin tule, vaan esitykset kentällä pitää parantua ja joukkueen herätä taisteluun. Sarjataulukkoa on ihan turha tuijottaa, vaan lauantaina Laajasalossa joukkueen pitää laittaa itsensä likoon ja taistella, jotta sarjapisteet matkaavat mukana Mikkeliin. MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Miikka Oinonen (8) ja Lucas dos Santos (7).

MP lähtee huomenna lauantaina Helsinkiin 16 pelaajan ryhmällä. Sivussa on Lucas dos Santos, joka sai kauden neljännen varoituksen derbyssä. Lisäksi jalkavaivojen takia LPS -ottelun huilaavat Jiri Haikonen ja Joonas Kimari.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa joukkueeltansa selvää tason nostoa ja puolustuspelin parannusta.

– Puolustuspelaamisemme on muodostunut meillä syyskierroksella suurimmaksi haasteeksi. Sinällään missään ottelussa vastustaja ei ole päässyt mässäilemään maalipaikoilla, mutta maaleja, joita meille esimerkiksi viime ottelussa tuli, ei kestä mikään joukkue yhden pelin sisällä. Mentaliteettimme puolustamiseen ja etenkin oman boksin puolustamiseen on taas muututtava, jotta saamme hyvän lopun tälle kaudelle.

– Tuleva ottelu tulee olemaan kaikkea muuta kuin helppo, mutta uskon, että jokaisella pelaajalla on valtava nälkä päästä takaisin voittojen tielle. Edellinen ottelu toimi monella tapaa herättävänä tekijänä, että tässä sarjassa et saa mitään ilmaiseksi.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
9. Michael Nzekwe
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
24. Scott Angevine (mv)
77. Shane McFaul