ENNAKKO: MP lähtee Vaajakoskelle hakemaan paluuta voittojen tielle


Ennakko: pe 10.8. klo 18.30 FCV-MP Vaajakosken Liikuntapuisto

MP pelaa Kakkosen A-lohkon 16. kierroksen ottelun huomenna perjantaina, kun joukkue matkaa Vaajakoskelle FCV:n vieraaksi. Kevätkierroksella vaajakoskelaiset hakivat sarjapisteet Urskista 0-1(0-0) -lukemin.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta viisi ja yhdeksän. FCV on kerännyt 15 pelaamassaan ottelussa 16 pistettä (4 voittoa, 4 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 22-19). MP:llä on 23 pistettä (6 voittoa, 5 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 23-18).

FCV aloitti sarjan todella pirteästi ja keikkui keväällä sarjakärjessä. Ensimmäiset neljä peliä meni myös ilman takaiskumaaleja. Viime aikoina heidän vauhti on vähän hyytynyt ja kesäkuun lopun MiPK:n voiton jälkeen he ovat pelanneet kerran tasan ja kaksi viimeistä ottelua on päättynyt vierastappioihin Viikinkien ja MYPA:n vieraana. Edellisellä kierroksella kaikki näytti hyvältä Myllykoskella vielä puolisen tuntia ennen täyttä aikaa, kun FCV siirtyi 1-2 -johtoon, mutta johtomaalin tehnyt Santtu Laaksonen tuuletti liian villistä, sai ottelun toisen varoituksen ja vaajakoskelaiset joutuivat yhden vajaalle. MYPA sai kiri vaihteen päälle miesylivoimalla ja viimeisteli peräti viisi maalia viimeiseen kahteenkymmeneen minuuttiin, joten MP:llä on huomenna vastassa varmasti sisuuntunut ja ärsytetty joukkue. 11 vaajakoskelaista on tähän mennessä onnistunut maalinteossa ja heidän maalintekijätilaston kärjessä ovat neljän maalin miehet Topi Järvinen ja Matias Kiesilä.

Edellisen tappioon päättyneen FCV -pelin jälkeen MP sai pelinsä kuosiin ja pelasi seitsemän ottelua peräkkäin ilman tappiota (4 voittoa ja 3 tasapeliä, maaliero 16-7). Sen jälkeen PEPO kuritti MP:tä 60-vuotisjuhlaottelussaan 4-0(3-0) ja edellisellä kierroksella MP joutui tyytymään 1-1(0-0) -tasapeliin JäPS:iä vastaan Urskissa. Parissa viime ottelussa MP:n pelaaminen on ollut aika nihkeää ja nyt perjantaina on tarkoitus saada taas kurssi kääntymään ja palata voittojen tielle. MP:n maalintekijätilasot kärjestä löytyvät Lucas dos Santos (7) ja Miikka Oinonen (6).

MP lähtee otteluun aikalailla samalla kokoonpanolla kuin edelliseen JäPS -otteluun. Juniorivalmennustehtävissä ollut Ozeias Graciano palaa kokoonpanoon Eero Karjalaisen tilalle. Toinen matkaan lähtevä maalivahti on vielä auki.

Päävalmentaja Janne Wilkman tietää, että huomenna on edessä tiukka taistelu sarjapisteistä.

– Sarjataulukkoon on taas turha tuijotella. Sarja on osoittautunut tänä vuonna erittäin tasaiseksi ja yllätykselliseksi, joten valmiina pitää olla pistämään itsensä likoon koko 90 minuuttisen ajan.

– Edellisessä ottelussa näkyi paljon positiivisia asioita, mutta vielä on saatava oman pelaamisen tasoa nostettua, jotta saadaan pisteet mukaamme Vaajakoskelta.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmat löytyvät täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 373 FCV-MP 3,05 – 3,80 – 1,90.

Kokoonpanossa:
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
9. Michael Nzekwe
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
12. Matti Kohonen
13. Jiri Haikonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
24.  (mv)
77. Shane McFaul