ENNAKKO: MP lähtee Järvenpäähän pelaamaan kunniasta


Ennakko: Ykköscup JäPS-MP
la 11.2. klo 15.15 Järvenpään monitoimihalli

MP päättää Ykköscupin A-lohkon ottelut huomenna lauantaina Järvenpäässä, missä Monitoimihallin nurmella vastaan tulee viime kaudella pirteitä otteita Ykkösessä esittänyt JäPS. Viime kaudella järvenpääläiset oli MP:lle mieluisa vastustaja, sillä molemmat keskinäiset pelit päättyivät MP:n voittoon.

Viime kauden jälkeen Järvenpäässä on tapahtunut jonkin verran muutoksia ja suurin muutos on tapahtunut penkin takana, kun nyt päävalmentajana toimii kokenut Jyrki Ahola, joka on pyrkinyt uudistamaan täysin joukkueen pelitavan. Ennen Järvenpäässä pelattiin todella suoraviivaisesti, mutta nyt JäPS pyrkii huomattavasti enemmän kontrolloimaan palloa. Harjoituskaudella pirteitä otteita esittänyt JäPS aloitti Ykköscupin viime lauantaina kotipelillä Gnistania vastaan. Tauolla vieraat johtivat kahdella maalilla, mutta tauon jälkeen JäPS laittoi hyrskyn myrskyn ja peli päättyi 5-2 -kotivoittoon. JäPS:n viime vuotinen runko on pysynyt hyvin kasassa ja joukkuetta on pyritty uudistamaan maltillisesti. Uusia pelaajia ovat mm. Omar Jama, Gullit Zolameso sekä MP:ssäkin pelannut Joona Tapani. Huomenna MP:llä on varmasti vastassa vauhdikas kotijoukkue, joka haluaa varmistaa Ykköscupin jatkopaikan jo ennen heidän viimeistä alkulohkon otteluaan.

Viime lauantaina MP pelasi Ykköscupin toisen ottelunsa ja tuloksena kotiottelussa HIFK:ta vastaan oli myös 0-2 -tappio kuten ensimmäisessä Ykköscupin ottelussa Gnistanin vieraana. Kaksi tappiota ja muut tulokset merkitsevät sitä, että MP:llä ei enää oikeastaan ole mahdollisuutta jatkoon, mutta huomenna Järvenpäähän lähdetään kuitenkin tosimielellä hakemaan Ykköscupin kauden avausmaalia sekä -pisteitä. Ajoittain MP:n peli on ollut jo ihan hyvää, mutta varsinkin hyökkäyspäässä peli on jättänyt paljon toivomisen varaa. Pelaamisesta on puuttunut paljon rohkeutta sekä päättäväisyyttä, kun päästään hyökkäyskolmannekselle. Sivussa kokoonpanosta jatkavat edelleen samat nimet, mutta huomenna saadaan uusia testimiehiä mukaan, kun viime kauden Ruotsissa pelannut Niila Forsell sekä KTP:n sopimuspelaaja Tobi (Adeleke Oluwatobi Babatunde) ovat mukana joukkueessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä rohkeaa pelaamista kovan harjoitusviikon päätteeksi.

– Kaksi peliä on nyt Ykköscupia pelattu ja ajoittain olemme pystyneet haastamaan meitä huomattavasti kokeneempia joukkueita. JäPS ei poikkea edellisistä vastustajista siinä mielessä ollenkaan, sillä joukkueesta löytyy rutkasti kokemusta.

– Meidän tavoite talven peleissä on katsastaa omien pelaajien kyky haastaa vastustajaa niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin. Samalla haluamme viedä omaa peliä eteenpäin ja pitkällä preseasonilla on hyvin aikaa hioa oman pelaamisen periaatteita erilaisia vastustajia vastaan. Totta kai haluamme myös onnistumisia peleistä ja lopputulos kertoo aina jotain pelistä, mutta näin harjoituskaudella se ei ole pääasia. Tärkeämpää on saada onnistumisia niissä asioissa, joita olemme harjoituksissa käyneet läpi.

– On hienoa päättää Ykköscup Järvenpäässä ja nähdä, onko JäPS:n pelaaminen muuttunut miten paljon viime vuodesta.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: JäPS-MP 1,25 – 5,50 – 9,00.

Ottelusta ei ikävä kyllä ole tarjolla livelähetystä, joten jos pelin haluaa nähdä, niin tervetuloa Järvenpään monitoimihalliin.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
4. Ville Laiho
6. Jan Heinonen
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jimi Teittinen
15. Joel Laitinen
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi
20. Niklas Orjala
23. Niila Forsell
24. Jesse Kilpeläinen
26. Joona Kuismala
30. Timi Heikkinen (mv)