ENNAKKO: MP kohtaa MYPA:n keskiviikkona


Ennakko: ke 20.6. klo 18.30 MYPA-MP Kymenlaakson Sähkö Stadionilla

MP pelaa taas keskiviikkona, kun joukkue matkaa Myllykoskelle, missä Kymenlaakson Sähkö Stadionilla vastaan asettuu sarjanousija MYPA. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Suomen Cupissa 2012.

Kakkosen A-lohkon todella tasaisessa sarjataulukossa joukkueet löytyvät jaetulta kolmannelta sijalta ja molemmilla joukkueilla on 14 pistettä. Molempien saldo yhdeksän sarjakierroksen jälkeen on neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Maalierossa on sentään pientä eroa, kun myllykoskelaisten maaliero on 18-17 ja MP:n 14-10.

Keskiviikon ottelua isännöivät myllykoskelaiset ovat esiintyneet todella pirteästi ja sarjanousija on nyt viiden ottelun tappiottomassa putkessa (4 voittoa ja tasapeli). Edellisellä kierroksella MYPA nousi lisäajalla tasoihin Nurmijärvellä ja vältti näin kauden neljännen tappion. Koko Kakkosen paras maalintekijä löytyy MYPA:n riveistä, sillä Jussi-Pekka Rämä on onnistunut maalinteossa jo peräti 11 kertaa. Rämää hyvin tukevat muut hyökkääjät Tomi Räikkönen (3) ja Kaarel Usta (2).

MP:n peli on parantunut kauden edetessä. Viime otteluissa vaikeuksia aiheuttanut maalintekokin on parantunut ja kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa on onnistuttu seitsemän kertaa. Keskiviikkona on edessä varmasti tiukka ottelu tärkeistä sarjapisteistä,  sillä MYPA on pelannut pirteästi ja varsinkin kotona MYPA ollut todella hyvä poislukien kolmen maalin johdon menettämistä järvenpääläisiä vastaan. MP:n maalintekijätilaston kärjessä on viiden maalin Lucas dos Santos. Seuraavina ovat Miikka Oinonen (3) ja Janne Kuhmonen (2).

MP:n Myllykoskelle matkaava ryhmä on hyvin pitkälti sama, millä haettiin pisteet lauantaina Vuosaaresta eli sivussa jatkaa edelleen Niila Forsell, Joonas Kimari sekä Matti Kohonen. Lauantaina Viikingit -pelin kesken jättäneiden Mikko Hiltusen ja Iiro Äijön pelikunto selviää lopullisesti vasta pelipäivänä. Vielä B-juniori-ikäinen Leevi Leinonen on taas pelikunnossa ja ensi kertaa mukana kokoonpanossa.

Päävalmentaja Janne Wilkman tietää, että MYPA on todella paha vastus.

– MYPA on todella kovassa iskussa ja sieltä löytyy tällä hetkellä lohkomme kovin maalintekijä.

– Kova ottelu on keskiviikkona tulossa ja on selvää, että molemmille joukkueille kelpaa vain voitto tästä ottelusta.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 6910 MYPA-MP 2,75 – 3,65 – 2,05.

Kokoonpanossa:
3. Eero Karjalainen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
8. Elliot Simmons
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
21. Leevi Leinonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
33. Sammy Ndjock (mv)