ENNAKKO: MP aloittaa huomenna Suomen Cupin nuorella joukkueella


Ennakko: su 20.1. klo 20.30 PEPO-MP Aviasport Areena, Imatra

Huomenna sunnuntaina on edessä kauden 2019 ensimmäinen ottelu, kun MP matkustaa Imatralle, missä Aviasport Areenalla Kakkosen Cupin myöhäisillan ottelussa vastaan tulee PEPO. Viime kausina lappeenrantalaiset ovat olleet MP:lle todella haastava vastustaja ja sunnuntainakin on varmasti edessä tiukka vääntö Kakkosen Cupin pisteistä. Kakkosen Cupin lohko 3:ssa pelaa MP:n ja PEPO:n lisäksi JIPPO Joensuusta. Lohkovoittaja pääsee jatkoon ja sen pelit jatkuu puolivälierissä. Kaksi Kakkosen Cupin parasta joukkuetta pääsee sitten varsinaiseen Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon.

MP lähtee Imatralle nuorella joukkueella, sillä ainakin seitsemän sopimuspelaajaa on sunnuntaina sivussa erinäisten syiden takia. Ensiesiintymisen miesten virallisissa otteluissa tulee tekemään useampi nuori pelimies, jotka saavat arvokasta pelikokemusta. PEPO:n kokoonpanotilanne näin kauden alkuvaiheessa taitaa olla huomattavasti parempi ja MP saattaa joutua huomenna puolustuskannalle. PEPO:n ryhmä on pysynyt hyvin kasassa ja hyökkäyksessä Hermes Palomino on vaihtunut nigerialaiseen 22-vuotias Paul Obiin, joka voitti viime kaudella C-lohkon maalipörssin 20 maalillaan oululaisessa JS Herculeksessa ja oli kaikkien Kakkosen lohkojen toiseksi paras maalintekijä.

MP:n sunnuntain kokoonpanossa on omista junioreista nostetut Arttu Loukiainen, Otto Puikkonen, Veeti Seppänen, Veikka Stålhand sekä Eero Ylönen ja näytillä on aikaisemminkin MP:n väreissä maaleja paukutellut Juuso Liukkonen, joka päätti viime kautensa iisalmelaisen PK-37:n riveissä. Lisäksi valmennustiimiin liittynyt Ozeais Graciano on valmis tulemaan puolustuksen avuksi, jos siihen on tarvetta.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa kovasti kauden ensimmäistä ottelua.

– Tavoitteenamme on selvitä tästä lohkosta voittajana seuraavaan vaiheeseen, joten onnistuminen heti ensimmäisessä ottelussa on tärkeää. PEPO tarjoaa meille todella kovan haasteen ja pääsemmekin heti kauden alkuun näkemään, missä mennään niin yksilö- kuin joukkuetasolla Kakkosen kärkijoukkuetta vastaan.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 9966 PEPO-MP 1,65 – 3,70 –4,00.

Kokoonpanossa:
2. Arttu Loukiainen
4. Iiro Äijö
7. Veeti Seppänen
10. Juuso Liukkonen
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
16. Otto Puikkonen
18. Janne Kuhmonen
19. Niila Forsell
20. Viljami Jurvanen
21. Ozeias Graciano
23. Olli Kilpeläinen
24. Veikka Stålhand (mv)
25. Juuso Tarvainen
28. Eero Ylönen
33. Sammy Ndjock (mv)