ENNAKKO: Kenraalissa vastassa JJK


Ennakko: MP-JJK
to 6.4. klo 18.15 Jalkapallohalli, Mikkeli

Vuosi on tullut siihen vaiheeseen, että huomenna on ohjelmassa preseasonin viimeinen harjoitusottelu, kun jalkapallohallissa vastaan asettuu JJK Jyväskylästä. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat harjoitusottelun merkeissä viime vuoden huhtikuun alussa Jyväskylässä, missä JJK oli maalein 2-0 parempi. Edellinen joukkueiden virallinen ottelu oli Suomen Cupin lohkovaiheesta 2017, jolloin JJK voitti 4-2. Ykkösessä joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2015 ja silloin molemmat voittivat kotiottelunsa.

JJK nousi täksi kaudeksi Ykköseen päävalmentaja Toni Lehtisen johdolla. Jyväskyläläiset voittivat viime kaudella Kakkosen oman lohkonsa häviten vain yhden ottelun. JJK:n joukkue on säilynyt hyvin kasassa ja sieltä löytyy kovia pelimiehiä, kuten maalivahti Ville Viljala, kokenut keskikenttäpelaaja Mikko Mannisen, puolustaja Juho Luoma sekä maaliahne hyökkääjä Robin Saastamoinen. Lisäksi joukkueen riveissä on useampi viime kausina MP:stä tuttu pelaaja, sillä Arjan Goljahanpoor, Aatu Manninen sekä Reetu Räsänen edustavat nykyään kettupaitoja. JJK jäi MP:n tapaan omassa Ykköscupin lohkossaan viimeiseksi, mutta jyväskyläläiset ottivat yhden pisteen 3-3 -tasapelillään SJK Akatemiaa vastaan. JJK:n edellinen ottelu on vajaa kaksi viikkoa sitten pelattu derby JJK-FC Vaajakoski, jonka JJK voitti 1-0 Saastamoisen maalilla. Huomenna nähdään varmasti tiukka ja vauhdikas harjoituspeli, jossa haetaan lähtökohtia reilun viikon päästä alkavaan Ykköseen.

MP vieraili lauantaina Imatralla, missä vastaan tuli kovia satsauksia joukkueeseen tehnyt Kakkosen PEPO. MP hallitsi ottelua, mutta maalit jäivät tekemättä ja peli päättyi maalittomaan tasatulokseen. MP oli lauantaina liikenteessä pienellä ryhmällä, kun loukkaantumisten ja sairastelun lisäksi osa nuorista pelasi MP/SavU:n ja B-junioreiden riveissä. Joukkueesta on vielä useampi pelaaja kipeänä tai kärsii loukkaantumisista. Heidän kanssaan ei nyt oteta mitään riskejä, vaan he huilaavat huomisen pelin, jotta reilun viikon päässä pelattava Ykkösen avaus ei vaarannu. Kokoonpanossa on myös mukana kaksi KuPS:n nuorisomaajoukkuepelaajaa, Otto Ruoppi ja Lauri Sahimaa. Huomenna hiotaan vielä viimeisen kerran kuvioita ja voidaan tehdä kokeiluja ennen kuin kauden 2023 tosipelit alkavat ensi viikon sunnuntaina sarjanousija KäPa:n vieraana Brahen kentällä Helsingissä.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa jatkaa nousujohteisia otteita, vaikka poissaoloja onkin.

– Huomenna on ohjelmassa viimeinen harjoituspeli ennen kauden alkua. Pyrimme jatkamaan samanlaista aktiivista peliä, mitä kaksi viimeistä peli ovat olleet, suoraviivaisesti eteenpäin ja selkeää puolustamista. Toki haussa myös tehoja, jotta itseluottamus kohenisi.

– JJK on mieluisa vastus ja mielenkiintoista nähdä, miten JJK lähtee kauteen ja minkälaisella miehityksellä.

– Meillä on ollut hieman haasteita viime viikkoina, kun on tullut muutamia ikäviä loukkaantumisia sekä flunssa on vaivannut. Saamme kuitenkin kentälle melkein kaikki ne pelaajat, jotka todennäköisesti aloittavat sarja-avauksessa KäPa:a vastaan reilun viikon päästä.

Vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelusta tulee livelähetys Veo Live -palvelussa (vaatii rekisteröitymisen).

Kokoonpanossa:
1. Jonne Uronen (mv)
3. Väinö Vehkonen
4. Ville Laiho
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
13. Joona Juntunen
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
22. Otto Ruoppi
23. Eero Ylönen
25. Lauri Sahimaa
26. Joona Kuismala
30. Tuomo Hiltunen (mv)