ENNAKKO: Kausi päätökseen lauantaina Gnistanin vieraana


Ennakko: la 29.9. klo 15.00 Gnistan-MP Mustapekka Areena, Helsinki

Huomenna lauantaina pelataan Kakkosen päätöskierros. MP matkaa Oulunkylään, missä Mustapekka Areenan muovilla vastaan tulee Gnistan. Heinäkuun alussa vastaava ottelu Urskissa päättyi 0-0 -tasapeliin.

Todella tasaisessa Kakkosen A-lohkon sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta kuusi ja seitsemän. Oulunkyläläiset ovat keränneet 21 ottelussa 31 pistettä (8 voittoa, 7 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 31-29) ja MP:llä on 33 pistettä (9 voittoa, 6 tasapeliä ja 6 tappiota, maaliero 37-27).

Roberto Nuccion valmentama Gnistan -ryhmä lähti kauteen yhteen suurimpana Kakkosen A-lohkon voittajasuosikkina. Alkukausi menikin oulunkyläläisiltä hyvin ja joukkue keikkui kärkipaikoilla. Kauden mittaa heidän pelinsä alkoi kuitenkin yskähdellä ja vaikka joukkuetta vahvistettiin  heinäkuun siirtoikkunssa puolen kymmenellä uudella pelaajalla, niin joukkueen kurssi ei ole kääntynyt voittoputkeen. Joukkueeseen liittyi mm. Veikkausliigastakin tuttu Aleksi Ristola. Hienon PEPO -voiton jälkeen Gnistan on pelannut viimeiset neljä ottelua ilman voittoa (2 tasapeliä ja 2 tappiota). Toissa kierroksella Myllykoskella joukkueelta meni kuppi todella nurin sekä kentällä että sen laidalla ja kirvelevän tappion lisäksi tuliaisena oli kolme ulosajoa, joiden johdosta Gullit Zolameso sekä Cherif Ndiaye huilaavat vielä ensi kaudellakin. Vaikka Gnistanin viime aikojen esitykset ovat olleet mollivoittoisia, niin varmasti kauden päätökseen löytyy yritystä ja lauantaina on tiukka taistelu sarjapisteistä. Gnistanin maalintekijätilaston kärjestä löytyy mikkeliläisille tuttu pelimies, sillä MP -kasvatti Teemu Pastila on tehnyt pelaamissaan 19 ottelussa 10 maalia. Seuraavia löytyvät Aleksander Akbar (7) sekä Naoyuki Yamazaki (3).

Nurmijärven mahalaskun jälkeen MP teki kauden viimeisessä kotiottelussa kasvojen pesun, mutta se ei riittänyt kuin 1-1 -tasapeliin sarjaa johtavaa MYPA:a vastaan. MP sai luotua sunnuntaina huomattavasti enemmän maalipaikkoja kuin MYPA, mutta palloa ei saatu verkkoon asti kuin kertaalleen. Lauantaina etelään suunnataan sillä mielellä, että kaudelle saadaan positiivinen päätös ja haetaan voitto Oulunkylästä, mistä ei ihan kamalasti ole vuosien varrelta sarjapisteitä haettu. MP:stä eniten vastustajan maaliverkkoa ovat heiluttaneet Miikka Oinonen (15) ja Lucas dos Santos (7).

MP lähtee kauden päätösotteluun 17 pelaajan kokoonpanolla. Sivussa ovat loukkaantuneet Mikko Hiltunen ja Matti Kohonen sekä pelikiellossa oleva Miikka Oinonen.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa tiukkaa taistelua päätökierroksella.

– Omaan juttuumme lähdetään taas keskittymään ja hakemaan ehjää 90 -minuuttista. Olin tyytyväinen moniin asioihin viime ottelussa ja samalla rohkeudella ja aktiivisuudella pitää kohdata myös Gnistan.

– Molemmat joukkueet haluavat varmasti voittaa kauden viimeisen ottelunsa, joten tiukka vääntö on pisteistä tulossa.

Kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 6742 Gnistan-MP 2,00 – 4,00 –2,70.

Kokoonpanossa:
3. Eero Karjalainen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
8. Elliot Simmons
9. Michael Nzekwe
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
15. Markus Brusila
16. Onuray Köse
17. Lucas dos Santos
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
24. Scott Angevine (mv)
77. Shane McFaul