ENNAKKO: Huomenna torstaina pelataan taas kaupungin herruudesta


Ennakko: torstai 16.8. klo 18.30 MP-MiPK, Mikkeli Urskissa
otteluisäntä: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy
ottelupallot: Betonointityö Nurminen Oy

Huomenna pelataan kauden toinen Mikkelin derby, kun MP saa Urskin sametilla vastaansa Pallo-Kissat. Kesäkuun alussa Kissojen isännöimässä paikalliskamppailussa päädyttiin 1-1(1-0) -pistejakoon.

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät sijoilta viisi ja kahdeksan. Pallo-Kissat on kerännyt 16 pelaamassaan ottelussa 21 pistettä (6 voittoa, 3 tasapeliä ja 7 tappiota, maaliero 22-21), mutta pistemäärä tulee nousemaan vielä kolmella, kunhan Gnistan -tappion vastalauseen käsittely joskus saadaan maaliin. MP:llä on 26 pistettä (7 voittoa, 5 tasapeliä ja 4 tappiota, maaliero 25-18). Sarjan kärki tasoittui viime kierroksella, kun JIPPO voitti sarjakärki PEPO:n Lappeenrannassa loppuhetkien maalilla.

Kissojen hyvä ja kivasti pisteitä tuottanut vaihe päättyi edellisessä ottelussa, kun MYPA haki pisteet Urskista loppuhetkien maaleilla 1-2(1-0). Kissojen joukkue on muuttunut edellisestä kohtaamisesta, sillä brassikolmikko (Victor, Ronie ja Erlon) on poistunut joukkueesta palkkaepäselvyyksien johdosta ja tilalle on tullut Martin Stamboliyski. Viime peleissä kokenut Rafael on tehnyt maaleja taas entiseen tahtiin ja Isaac Kannah on hyvin tukenut Rafua, joten MP:n alakerta saa huomenna olla tarkkoina näiden herrojen kanssa. Kissojen maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Rafael (5), Tommi Ekmark (4), Isaac Kannah (3) sekä Tuomas Koppelomäki (3).

Kahden vähän vaisumman ottelun jälkeen MP pelasi edellisellä kierroksella Vaajakoskella hyvin ja tuliaisina oli tärkeät kolme sarjapistettä 0-2(0-1) -lukemin. Kokenut Miikka Oinonen viimeisteli FCV:tä vastaan molemmat maalit ja ensiesiintymisen MP:n maalilla tehnyt Scott Angevine piti maalinsa puhtaana debyytissään. MP lähtee paikallispelistä tietenkin hakemaan voittoa ja kaupungin herruutta, mutta Kissat varmasti puolustavat hyvin joukkueena ja pallon sekä miesten pitää liikkua aktiivisesti, jotta tiloja löytyy. MP:n maalintekijätilaston kärjestä löytyvät Miikka Oinonen (8) ja Lucas dos Santos (7).

MP:n kokoonpanoon tulee kolme muutosta verrattuna viime perjantain voitokkaaseen FCV -vierailuun. Sivussa ovat vaivojen takia Elliot Simmons, Matti Kohonen sekä Onuray Köse. Joukkueessa mukana ovat Eero Karjalainen, jalkavavoistaan toipunut ja viime viikolla farmijoukkue SavU:n riveissä hattutempun tehnyt Joonas Kimari sekä Niila Forsell.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa kovaa taistelua sarjapisteistä.

– MiPK on taisteleva ja yhtenäinen joukkue, mutta joukkueesta löytyy myös pari hyvää yksilöä, joiden kanssa meidän pitää olla hereillä.

– Meidän on tärkeää saada oman pelimme taso korkealle heti alusta saakka ja olla kärsivällisiä. Vaikka kysymyksessä onkin paikalliskamppailu, on resepti voittamiseen ihan sama tässä ottelussa kuin kaikissa muissakin.

Punaisen leirin ennakkotunnelmat löytyvät täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 6917 MP-MiPK 1,85 – 3,75 – 3,20.

Kokoonpanossa:
3. Eero Karjalainen
4. Iiro Äijö
5. Vincent Bikana
6. Ozeias Graciano
7. Mikko Hiltunen
9. Michael Nzekwe
10. Miikka Oinonen
11. Tomi Janhunen
13. Jiri Haikonen
14. Joonas Kimari
15. Markus Brusila
17. Lucas dos Santos Oliveira
18. Janne Kuhmonen
22. Jonne Uronen (mv)
23. Olli Kilpeläinen
24. Scott Angevine (mv)
44. Niila Forsell
77. Shane McFaul