ENNAKKO: Huomenna toiseksi viimeinen harjoituspeli


Ennakko: PEPO-MP
la 1.4. klo 11.15 Ukonniemi-areena, Imatra

Huomenna lauantaina MP pelaa toiseksi viimeisen harjoitusottelun ennen parin viikon päästä alkavaa Ykköstä, kun joukkue matkaa Imatralla, missä Ukonniemi-areenalla vastaan tulee Kakkosessa pelaava PEPO. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat harjoitusottelun merkeissä Mikkelissä tammikuun lopussa, jolloin lappeenrantalaiset nousivat loppuhetkillä 1-1 -tasapeliin. Viime kaudella Ykkösessä molemmat voittivat kotiottelunsa.

Ykkösessä viime kaudella 11. sijoittunut PEPO putosi siis takaisin Kakkoseen ja hakee nyt uutta nousua uuden päävalmentaja Teemu Tavikaisen johdolla. Joukkue on muuttunut aikalailla, sillä viime kauden joukkueesta suurin osa runkopelaajista on siirtynyt muualle. Joukkueessa jatkuvuutta edustavat maalivahti Jirko Sorsa, laituri Markus Koistinen ja puolustaja Arttu Kotanen sekä paluumuuttaja Alex Oikkonen. Joukkuetta on myös vahvistettu monilla pelaajille, joista isossa roolissa tullee olemaan viimeiset kolme vuotta MP:n keskikentällä pelannut Jonathan Dunyin. Uusia pelimiehiä ovat myös kamerunilaishyökkääjä Patrick Loa Loa, argentiinalainen hyökkääjä Pablo Stupiski sekä kolumbialainen keskikenttäpelaaja Nicolás Murcia, joten Lappeenrannassa kasataan joukkuetta siihen malliin, että visiitti Kakkosessa ei tule olemaan kautta pidempi. Lisäksi viime lauantain 1-2 -tappioon päättyneessä KTP -harjoitusottelussa lappeenrantalaisten hyökkäyksessä pelasi myös MP:stäkin tuttu Francisco Torres, joka tällä viikolla teki lappeenrantalaisten kanssa sopimuksen tulevasta kaudesta. Huomenna MP:llä on vastassa hyvä ja iskukykyinen joukkue.

MP:n edellinen harjoitusottelu viime viikolla Kuopiossa peruuntui olosuhteiden takia, joten nyt on enää harjoitusten lisäksi kaksi harjoitusottelua aikaa hioa kuvioita tosipelejä varten. Kaksi viikkoa sitten MP voitti harjoitusottelussa Kakkosen JIPPO:n 3-1 Väinö Vehkosen, Santeri Steniuksen sekä Peetu Kermisen onnistuttua maalinteossa. Harjoituksissa kova työnteko on jatkunut ja tavoitteena huomenna on oman pelin kehittäminen sekä oikean kokoonpanon hakeminen, vaikka poissaoloja on paljon. Huomenna sivussa on loukkaantuneiden pelaajien lisäksi osa nuoriso-osastosta, jotka pelaavat Suomen Cupia STPS:ää vastaan Mikkelissä tai B-junnujen Ykköstä Lappeenrannassa. Lisäksi useampi pelaaja on tällä viikolla ollut kipeänä ja tämän johdosta huilaavat huomisen ja reissuun lähtee pieni ryhmä. Lukuisten poissaolojen takia huomenna joukkueessa on mukana myös tämän viikon harjoituksissa näyttöjä antanut 19-vuotias nigerilainen hyökkäyspään pelaaja Alhassan Temitope Rufai.

Päävalmentaja Juha Pasoja on odottavainen ennen huomista PEPO-ottelua.

– Harjoituspelejä on enää muutama jäljellä, kauden aloitus lähestyy ja joukkue on aikalailla kasassa. Tällä viikolla on ikävästi ollut pelaajia sivussa sairastelujen takia. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, mutta tervettä ja tulevissa peleissä haemme jo pelaajia, jotka onnistuvat pelaamaan hyvin yhdessä ja tukemaan toisiaan.

– Huomisen PEPO-peli on aloitusajaltaan hieman erikoinen, mutta se ei haittaa. Lähdemme hakemaan Imatralta tuloksen lisäksi positiivisia kokemuksia pelitavallisesti sekä pelaajien yhteen pelaamisesta. Ja niitä sitten ehdimme vielä hioa parisen viikkoa harjoituksissa sekä testata kenraaliottelussa JJK:ta vastaan kiirastorstaina.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
7. Samuli Hölttä
9. Peetu Kerminen
11. Rasmus Lehtonen
12. Alhassan Temitope Rufai
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi
20. Niklas Orjala
23. Eero Ylönen
25. Niila Forsell
26. Joona Kuismala
30. Jonne Uronen (mv)