ENNAKKO: Huomenna tarjolla liigavauhtia Lahdessa


Ennakko: la 12.3. klo 14.15 harjoitusottelu: FC Lahti-MP Kisapuiston tekonurmi, Lahti

MP pelaa taas kolmen viikon tauon jälkeen, kun joukkue matkaa huomenna Lahteen, missä Kisapuiston tekonurmella vastaan asettuu Veikkausliigassa pelaava FC Lahti. Edellisen kerran joukkueen ovat kohdanneet harjoitusottelussa tammikuussa 2020, jolloin MP voitti vieraissa 0-2 ja edellinen virallinen joukkueiden välinen ottelu on helmikuulta 2017, jolloin Suomen Cupin lohkovaiheessa MP voitti Urpolassa 3-2 -lukemin.

FC Lahti jäi Liigacupin omassa lohkossaan viimeiseksi, kun Ilves kaatui vieraissa 3-4, mutta sekä FC Honka (0-4) että FC Haka (0-2) hakivat pisteet Lahdesta. Viime viikon perjantaina FC Lahti kohtasi harjoitusottelussa Ykkösen Gnistanin ja oulunkyläläiset poistuvat kotimatkalle 4-2(1-1) -tappio niskassaan. Lahtelaisista maalinteossa onnistuivat Pyry Lampinen, Chinedu Geoffrey, Arlind Sejdiu sekä Teemu Penninkangas. Ilir Zenelin valmentama ryhmä haluaa varmasti huomenna dominoida peliä ja MP:llä on edessä iso haaste pysyä liigavauhdissa mukana, mutta samalla oiva mahdollisuus testata, missä mennään.

MP pelasi kolme viikkoa sitten viimeisen Ykköscupin alkulohkon ottelun, kun KPV haki Mikkelistä pisteet 0-1 -lukemin ja MP:n pelit päättyivät alkulohkoon yhden voiton ja kahden tappion jälkeen. Viime viikon joukkue vietti hiihtolomaa yhteisharjoituksista ja tämän viikon maanantaista lähtien on harjoituksissa menty taas vauhdilla kohti Ykkösen sarja-avausta. Huominen ottelu ulkona Kisapuiston tekonurmella saattaa olla ainut ulkona pelattava harjoitusottelu ennen kuin Ykkönen alkaa Kokkolassa toisena pääsiäispäivänä, sillä näillä näkymin säästöjä hakeva Mikkelin kaupunki laittaa Urpolan pelikuntoon vasta huhtikuun puolella ja Jyväskylässäkin pelattavat harjoitusottelut pelataan sisällä. Sairastuvalta on saatu pelimiehiä takaisin treenivahvuuteen, mutta muutama pelaaja jättää huomisen pelin väliin pienten vaivojen takia. Huomenna on tarkoitus tarjota lahtelaisille hyvä vastus ja samalla kehittää omaa pelaamista kovaa vastustajaa vastaan.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa tiukkaa ja vauhdikasta ottelua.

– Kauteen valmistautuminen jatkuu pienen hiihtolomabreikin jälkeen ottelulla FC Lahtea vastaan. Hienoa, että saatiin liigajoukkue vastustajaksi ja päästään mittaamaan oma osaaminen hyvää joukkuetta vastaan. Ottelu on myös ensimmäinen peli ulkona, joka tuo oman lisämausteensa otteluun.

– Odotukset ottelusta on tiivis ja aktiivinen puolustaminen sekä pyrkimys pitää Lahti pois meidän muodon sisältä. Hyökkäyssuuntaan olemme edelleen sen rohkean pallollisen pelaamisen perässä, jossa pelaajat uskaltavat haastaa vastustajaa pallollisena sekä ilman palloa. Tavoite on löytää tiloja Lahden muodon sisältä ja sitä kautta kehittää meidän peliämme monipuolisemmaksi. Ja ilman muuta riistojen jälkeiset hetket molempiin suuntiin ovat tärkeitä ja uskon, että niistä saadaan hyviä otoksia lauantain pelissä.

– Joukkueen terveystilanne on paranemaan päin ja melkein kaikki pelaajat ovat pelikuntoisia. Viikonloppuna kaikki pelikunnossa olevat pelaajat saavat peliaikaa joko Lahdessa tai sitten reservijoukkueen mukana Mikkelissä.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
6. Vaillance Nihorimbere
7. Samuli Hölttä
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
14. Jesse Jäppinen
16. Kevin Beugre
19. Valdrin Azemi
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Juuso Tarvainen
33. Otto Huuhtanen (mv)