ENNAKKO: Huomenna taas pelataan ja nyt on vastassa PEPO


Ennakko: ke 30.3. klo 15.15 harjoitusottelu: MP-PEPO Jalkapallohalli, Mikkeli

MP:n tiivis tahti harjoituskaudella jatkuu, kun huomenna on taas ohjelmassa harjoitusottelu. Mikkeliin vieraaksi saapuu Ykköseen kabinetin kautta noussut PEPO Lappeenrannasta. Joukkueet ovat edellisen kerran kohdanneet kaudella 2019 Kakkosen A-lohkossa.

Lappeenrantalaiset sijoittuivat viime kaudella toiseksi Kakkosen A-lohkossa, mutta kun Rovaniemellä ei osattu hoitaa talousasioita niin kuin kuuluu tehdä, avautui PEPO:lle takaportti, jonka he myös käyttivät ja näin PEPO pelaa ensimmäistä kertaa Suomen toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Janne Muhlin valmentaman joukkueen runko pysyi hyvin kasassa ja joukkueeseen on hankittu iso liuta vahvistuksia. Uusina pelaajina joukkueessa ovat mm. MP:ssäkin pelannut hyökkääjä Irfan Sadik, JIPPO:sta siirtyneet maalivahti Jirko Sorsa ja toppari Topi Pasi sekä kamerunilainen laituri Jeannot Esua. PEPO on jo osoittanut harjoituskaudella hyviä otteita ja Ykköscupissa tuloksena oli kaksi tasapeliä (Gnistan, JäPS) ja 2-0 -tappio KTP:lle. Huomenna MP:llä on varmasti vastassa vauhdikas ja pelaamaan pyrkivä joukkue.

MP:n pelaaminen on parantunut tosipelien lähestyessä ja varsinkin puolustuspeli on ollut hyvää. Viime viikolla joukkue kohtasi KuPS:n Kuopiossa, missä Veikkausliigaporukka oli maalein 2-0 parempi. Lauantaina Mikkelissä vastaan tuli yksi Ykkösen suosikeista KTP, jonka MP voitti hyvän puolustuspelin jälkeen 2-1 Kevin Beugren ja Eero Ylösen maaleilla. KTP-pelissä päävalmentaja Juha Pasoja antoi peliaikaa isolle joukolle pelaajia, sillä vaihtoja suoritettiin peräti kahdeksan. Sama suunnitelma on myös huomiselle ja peliaikaa on tarkoitus antaa koko käytössä olevalle miehistölle. Huomiseen otteluun MP lähtee melkein samalla joukkueella kuin edelliseen voitokkaaseen KTP -peliin. Ainoastaan varamaalivahti vaihtuu ja keskikenttäpelaaja Antti-Pekka Kesonen jatkaa näyttöjen antamista. PEPO-peli on preseasonin toiseksi viimeinen harjoitusottelu, joten huomenna saa vielä testailla ja kokeilla rauhassa tosipelejä varten.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiltaan hyökkäyspäässä parempaa ja rohkeampaa tekemistä.

– Jatkamme harjoitusotteluita tiukassa rytmissä ja huomenna on vastassa taas Ykkösen joukkue, kun  Mikkeliin saapuu PEPO, joka on pelannut talvella hyviä pelejä.

– Me haemme rohkeutta hyökkäyspelaamiseen sekä samalla tiivistä puolustuspeliä. KTP:tä vastaan puolustaminen oli kohtuullisella tasolla, mutta hyökkäyksiin täytyy löytää vielä enemmän malttia ja rytmiä tehdä nopeita hyökkäyksiä sekä hitaampia hyökkäyksiä, jotta saamme myös hengähtää pallon kanssa.

– Pelaajien kierrätys on yksi tämän viikon teema ja haluamme nähdä, miten eri pelaajaparit toimivat yhdessä.

– Kierrätystä on myös taustaryhmässä, kun Suomen paras jojo lähtee loppuviikosta Turkkiin ansaitusti viettämään isänsä merkkipäivää. Hyvää syntymäpäivää isä Korpela!

Otteluun on vapaa pääsy ja lisäksi sen voi katsoa selostettuna Länsi-Savon sivuilta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Jarkko Heimonen
3. Väinö Vehkonen
4. Arttu Loukiainen
7. Samuli Hölttä
8. Joona Hiltunen
9. Peetu Kerminen
10. Arjan Goljahanpoor
11. Joslyn Luyeye-Lutumba
12. Nuutti Laaksonen
16. Kevin Beugre
19. Valdrin Azemi
20. Jonathan Dunyin
21. Leevi Leinonen
22. Veli-Matti Nuija
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
26. Antti-Pekka Kesonen
27. Juuso Liukkonen
33. Otto Huuhtanen (mv)