ENNAKKO: Huomenna pelireissu Kuopioon


Ennakko: KuPS Akatemia-MP
ke 22.3. klo 18.15 Väre Areena, Kuopio

MP jatkaa harjoitusotteluitaan huomenna Kuopiossa, missä Väre Areenalla vastaan asettuu KuPS Akatemia. Joukkueet eivät ole aikaisemmin kohdanneet. Akatemian edeltäjän KuFu-98:a vastaan MP pelasi edellisen kerran huhtikuussa 2021, jolloin MP voitti harjoitusottelun Urpolassa 4-1. Virallisessa ottelussa joukkueet ovat kohdanneet Kakkosessa kaudella 2016, jolloin molemmat voittivat kotiottelunsa.

Viime kaudella KuPS Akatemia sijoittui Kakkosen A-lohkossa yhdeksänneksi ja he taistelivat aikalailla kauden loppuun asti sarjapaikkansa puolesta. Suurempi taistelu käytiin vielä kauden jälkeen, kun KuPS Oy ei halunnut enää jatkaa akatemiajoukkueiden ylläpitoa. KuPS ry ei ollut valmis luopumaan tästä tärkeästä pelaajapolun osasta ja halusi jatkossakin varmistaa nuorille pelaajilleen mahdollisuuden kehittyä, niinpä akatemiajoukkueet toimivat jatkossa ry:n alaisuudessa. Mika Pulkkisen valmentama nuori ja innokas joukkue tarjoaa varmasti vauhtia huomisessa Kuopion illassa.

MP sai lauantain harjoitusottelussa kauden voittotilinsä auki, kun Kakkosen JIPPO kaatui toisen jakson erikoistilannemaaleilla 3-1 (Vehkonen, Stenius ja Kerminen). Pelissä oli paljon harjoituksissa läpikäytyjä asioita, mutta parannettavaakin löytyi paljon. Huomenna on tarkoitus ottaa taas kehitysaskelia pelaamisen suhteen ja hakea toinen peräkkäinen voitto Kuopiosta. Kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia verrattuna lauantain JIPPO-otteluun ja kokoonpanossa nähdään kierrätystä vielä tässä vaiheessa.

Päävalmentaja Juha Pasoja selvät sävelet huomiseen peliin.

– Lauantain JIPPO-pelissä onnistuneita asioita lähdetään toistamaan myös Kuopiossa ja kehitettäviin asioihin halutaan parannusta KuPS Akatemiaa vastaan.

– Pientä kierrätystä nähdään vielä kokoonpanossa ja on tärkeää antaa peliaikaa usealle pelaajalle, jotta näemme, miten pelaajat yhdessä toimivat ja ennen kauden alkua löytyisi se oikea sapluuna. Hyökkäyssuuntaan haluamme löytää ajoituksia liikkeisiin sekä syöttöihin ajatus, mistä kannattaa antaa syöttöjä mihinkin osaan kenttää. Puolustussuuntaan ymmärrystä  tiiviyteen niin sivu- kuin pystysuunnassakin.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
12. Jimi Teittinen
13. Joona Juntunen
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
30. Timi Heikkinen (mv)