ENNAKKO: Huomenna Kuopioon hakemaan kauden avausvoittoa


Ennakko: Elo-MP
la 18.2. klo 19.30 Lippumäen ylipainehalli, Kuopio

MP jatkaa valmistautumistaan kahden kuukauden päästä alkavaan Ykkösen kauteen, kun huomenna matkataan Kuopioon, missä Lippumäen ylipainehallissa vastaan tulee Kakkoseen noussut perinteinen Kuopion Elo. Luultavasti joukkueiden edellinen kohtaaminen on vuodelta 1981, jolloin SM-karsintasarjassa kuopiolaiset veivät Urskista 0-4 -voiton 855 katsojan edessä.

Elo on Kuopion vanhin toimiva jalkapalloseura, sillä se on perustettu jo vuonna 1919. Pääsarjassa kausina 1969-1970 ja 1982 pelannut joukkue ajautui 80-luvulla talousvaikeuksiin. Parin vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen Kuopion Elo palasi jalkapallokartalle vuonna 2012, jolloin homma aloitettiin Itä-Suomen Vitosesta. Viime kaudeksi kuopiolaiset nousivat Kolmoseen, jonka he voittivat ylivoimaisesti nousten Kakkoseen C-lohkoon. Eloa valmentaa Jussi Kukkonen ja heidän valmennustiimiin kuuluu myös elävä legenda Atik Ismail. Joukkue on pelannut harjoitusotteluita jo joulukuusta lähtien. Nyt alla on viime viikkoina kaksi JIPPO:a vastaan pelattua harjoitusottelua sekä tiistaina harjoitusottelussa kaatui SC Zulimanit 0-2. Joensuulaiset voittivat kotonaan 1-0 ja viime lauantaina Kuopiossa lukemat oli vieraille 0-3. Elo on vahvistunut pääsääntöisesti lähialueen joukkueen pelaajilla. Nimekkäin uusi tulokas on myös MP:ssäkin pelannut maalivahti Miika Töyräs. Lisäksi Elon riveissä on nähty toinenkin MP:ssä pelannut pelaaja, kun laituri Joonas Nissinen on ollut joukkueen mukana. Huomenna nähdään minkälaisen vastustuksen uutta nousua Suomen jalkapallokartalla tekevä Elo MP:lle antaa.

MP:n preseason on tähän asti ollut harjoitusotteluiden ja Ykköscupin suhteen murheellista seurattavaa, sillä viiden pelatun ottelun jälkeen voittosarake näyttää edelleen nollaa ja tehtyjä maalejakaan ei ole kasassa kuin yksi. Kaikki kolme Ykköscupin ottelua päättyi tappioihin (Gnistan, HIFK ja JäPS) tekemättä maaliakaan. Lisäksi harjoitusotteluissa Veikkausliigan KTP oli 0-2 -lukemin parempi ja Kakkosen PEPO tasoitti ottelun aivan loppuhetkillä 1-1:een. Näin huomenna MP lähtee Kuopioon metsästämään kauden avausvoittoa sekä hakemaan lisämaaleja Peetu Kermisen ainokaisen lisäksi. Huomenna Kuopion lauantai-illassa on varmasti vastassa nuori ja innokas kotijoukkue, joka haluaa näyttää osaamistaan sarjatasoa ylempänä pelaavaa joukkuetta vastaan. Joukkue on harjoituksissa tehnyt kovasti töitä, kuvioita on hiottu ja pelaajat ovat tutustuneet toisiinsa. Tämä ei vielä ole peleissä näkynyt kuin ajoittain ja varsinkin hyökkäyspelaamisen suhteen on vielä paljon töitä tehtävänä. Jotain iloistakin kerrottavaa meillä on, sillä huomenna kokoonpanoon palaa Samuli Hölttä, joka alkaa hiljalleen lähestymään täyttä pelikuntoa. Lisäksi näyttöjä antavat Niila Forsell, Joona Juntunen sekä Tobi. Kuopioon matkaavasta ryhmästä on poissa useampi pelaaja pikkuvaivojen ja muiden syiden takia.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomenna aikaisempaa parempaa hyökkäyspeliä.

– Huomenna on ohjelmassa viimeinen treenimatsi fyysisesti suhteellisen rankan jakson päätteeksi Kuopiossa legendaarista Eloa vastaan. Elo nousi Kakkoseen viime kauden päätteeksi ja joukkueessa on hyviä kuopiolaistaustaisia pelaajia, osa heistä on meillekin tuttuja.

– Tämä on tosiaan viimeinen matsi tähän rupeamaan ja tarkoitus olisi saada onnistumisia hyökkäyspelissä sekä parantaa yksittäisten tilanteiden puolustamista. Pelimme ei ole  tuloksellisesti ollut hyvää, mutta tulosten takana on ollut paljon hyviä juttuja sekä myös paljon kehitettävää. Tämän takiahan talvella pelataan, jotta olemme valmiita, kun kausi huhtikuun puolessa välissä alkaa.

– Itse olen poissa huomisesta pelistä hautajaisten takia, mutta eiköhän Mr. Pasanen kaiva joukkueesta paljon onnistumisia.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelusta ei ikävä kyllä ole tarjolla livelähetystä, joten jos pelin haluaa nähdä, niin tervetuloa Lippumäen ylipainehalliin lauantai-illan huumaan.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Väinö Vehkonen
4. Ville Laiho
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
13. Joona Juntunen
17. Valtteri Nikulainen
19. Tobi (Adeleke Oluwatobi Babatunde)
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
22. Veikko Karttunen
23. Niila Forsell
30. Tuomo Hiltunen (mv)