ENNAKKO: Huomenna Kakkosen Cupissa vastassa JIPPO


Ennakko: su 27.1. klo 14.00 MP-JIPPO Rantakylän liikuntahalli, Joensuu

MP jatkaa huomenna sunnuntaina Kakkosen Cupin otteluitaan Joensuussa, missä Rantakylän uutukaisessa liikuntahallissa vastaan tulee JIPPO. Kyseinen ottelu on MP:n kotiottelu, mutta kun Mikkelistä ei löydy pelipaikkaa, missä voisi virallisen ottelun näin tammikuun pakkasissa pelata, niin ottelu siirrettiin Joensuuhun. Viime kaudella Kakkosen A-lohkossa molemmat voittivat kotiottelunsa tiukoissa taisteluissa.

JIPPO on pelannut pari viikkoa sitten kauden ensimmäisen harjoitusottelun, kun Veikkausliigan KuPS voitti uuden hallin virallisen avausottelun 0-2(0-1). Joensuulaisten joukkue on pysynyt suhteellisen hyvin kasassa, mutta päävalmentaja on vaihtanut ja Jussi Leppälahti toimii pääkäskijänä tulevalla kaudella. Joensuulaisten riveistä löytyy monia mielenkiintoisia pelimiehiä, kuten maalikuningas Irakli Sirbiladze, viime kaudella 10 maalia Kakkosessa viimeistellyt Miko Mäkirinne sekä Suomen mestari Timo Tahvanainen. Huomenna MP:n nuorella joukkueella on taas edessä hyvä kokemus ja testi, kun vastaan tulee huomattavasti kokeneempi ja rutinoituneempi joukkue.

MP avasi kauden ja viralliset ottelut viime viikonloppuna, kun Kakkosen Cupin kolmoslohkon avauksessa Imatralla vastassa oli PEPO. Nuorella ryhmällä matkassa ollut MP taisteli hyvin ja tuliaisina oli tasapelipiste 1-1(1-0) -lukemin. Avauspelissä on paljon hyvää ja nuoret esiintyivät ennakkoluulottomasti, mutta ajatus ei vielä pysynyt koko ajan mukana, mikä on ymmärrettävää näin alkukaudesta ja ensimmäisissä peleissä.

MP:n huomiseen Joensuuhun matkaavaan porukkaan tulee aikalailla muutoksia verrattuna viime viikkoiseen PEPO -otteluun. Uusina pelaajina mukaan tulevat välivuoden jälkeen pelihommiin paluun tehnyt Joona Mäenpää, ensi kerran kokoonpanossa oleva Samuli Kaasalainen, A-juniori Tuomo Jukarainen sekä testissä oleva 26 -vuotias brasilialainen hyökkääjä Jose Wilkson Teixeira Rocha, jonka pelilupa-asiat on saatu kuntoon. Joukkueessa on tällä viikolla ollut flunssaa ja näillä näkymin jopa viisi Imatralla avauksessa ollutta pelaajaa jää kotiin parantelemaan itseään. Lopullinen Joensuuhun matkaava joukkue ratkeaa vasta pelipäivänä.

Päävalmentaja Janne Wilkman odottaa kovasti sunnuntain ottelua loistavissa olosuhteissa.

– Näin Imatralla paljon positiivisia asioita niin joukkue- kuin yksilötasolla, mutta myös asioita, joissa meillä on vielä paljon kehitettävää. JIPPO on vaihtanut valmennusta ja heidän pelaamisensa on tällä hetkellä minulle arvoitus, mutta meidän on keskityttävä ennen kaikkea oman pelimme kehittämiseen. Olosuhteet tulevat olemaan huippuluokkaa uudessa jalkapallohallissa.

Joensuulaisten ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa kohde 1077 MP-JIPPO 3,60 – 3,90 – 1,70.

Kokoonpanossa:
2. Arttu Loukiainen
3. Tuomo Jukarainen
6. Ozeias Graciano
7. Veeti Seppänen
9. Juuso Liukkonen
11. Tomi Janhunen
15. Jose Wilkson Teixeira Rocha
19. Samuli Kaasalainen
20. Viljami Jurvanen
21. Leevi Leinonen
23. Joona Mäenpää
26. Eero Ylönen
33. Sammy Ndjock (mv)
44. Niila Forsell
77. Olli Kilpeläinen