ENNAKKO: Huomenna jalkapallohalliin vieraita Joensuusta


Ennakko: MP-JIPPO
la 18.3. klo 12.15 Jalkapallohalli, Mikkeli

MP jatkaa valmistautumista kohti kuukauden päästä alkavaa Ykköstä, kun kuukauden tauon jälkeen huomenna taas harjoituspelataan. Mikkelin jalkapallohallissa vastaan tulee Kakkosessa pelaava JIPPO Joensuusta. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet kauden 2021 Ykkösen päätöskierroksen ottelussa, jossa MP varmisti sarjapaikkansa 2-0 -voitolla.

Viime kaudella Kakkosen A-lohkossa toiseksi sijoittunut JIPPO on tämän vuoden puolella pelannut neljä harjoitusottelua. Joukkue on voittanut kahdesti Kuopion Elon, PEPO on kaatunut kerran ja viime lauantaina vieraspeli PEPO:a vastaan päättyi runsasmaaliseen 3-3 -tasapeliin. Joensuulaisten runko on pysynyt hyvin kasassa ja joukkueessa jatkavat mm. maalivahti Pyry Piirainen, puolustaja Jens Harju ja MP:ssäkin pelannut hyökkääjä Toni Tahvanainen. Suurin menetys on varmasti viime kaudella 15 maalia viimeistellyt Miro Turunen, joka siirtyi Seinäjoelle. Lisäksi päävalmentaja vaihtui, kun Sami Okkonen siirtyi HIFK:n penkin taakse ja nyt joukkoja johtaa viime kaudella JIPPO:n B-junnuja valmentanut ja JIPPO-junioreiden toiminnanjohtajana toiminut Mikko Hallikainen. Uusista pelaajista kannattaa mainita nopeajalkainen laitapelaaja Nuutti Tykkyläinen, joka palasi kasvattajaseuraansa vuoden tauon jälkeen. JIPPO kuuluu Kakkosen A-lohkon voittajasuosikkeihin ja tarjoaa varmasti huomenna MP:lle hyvän haasteen.

MP:n preseasonin harjoitusottelut tähän mennessä ovat menneet mollivoittoisesti, sillä kuuden pelatun ottelun jälkeen voittotili on edelleenkin avaamatta, kun kahdesti on pelattu tasan ja neljästi on tullut tappio. Ykköscupissa MP jäi oman A-lohkonsa viimeiseksi ja kaikkien preseasonin otteluiden maaliero on surullinen 2-11. MP on tehnyt kovasti harjoituksissa hommia ja yrittää huomenna saada kurssia kääntymään. Tavoitteena JIPPO-otteluun on oman pelin kehittäminen sekä oikean kokoonpanon hakeminen. Huomenna sivussa on loukkaantuneiden pelaajien lisäksi osa nuoriso-osastosta, jotka ovat pelaamassa Suomen Cupia Komeettojen vieraana Jyväskylässä tai pelaavat sunnuntaina B-junnujen Ykköstä. Sopimuspelaajien lisäksi huomenna MP:n riveissä näyttöjä antaa 21-vuotias uusiseelantilainen keskikenttäpelaaja Luis Toomey, joka pelasi viime kauden lopun Pallo-Iiroissa Raumalla.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa huomista peliä.

– Nyt alkaa harjoituspelien viimeinen puristus ennen kauden alkua. Edellisestä pelistä on jo tovi aikaa ja olemme saaneet harjoitella ja levähtää hyvin ennen viimeistä rupeamaa kohti Ykkösen alkua. Joukkue alkaa hiljalleen rakentumaan ja terveystilannekin näyttää suhteellisen hyvältä tässä vaiheessa preseasonia.

– Olemme käyneet läpi meidän pelaamista harjoituksissa. Huomenna on edessä ensimmäinen mittari, kun JIPPO saapuu Mikkeliin. Tavoite harjoittelussa on ollut painotus aktiivisemmassa pelitavassa molempiin suuntiin, nopeus puolustaa ja hyökätä sekä tilanteenvaihtojen selkiyttäminen.

– JIPPO on hyvä vastus meille tässä vaiheessa. Onkin hienoa nähdä, miten harjoittelemamme asiat toimivat käytännössä. Noin kuukausi on aikaa sarja-avaukseen ja uskon, että olemme hyvin aikataulussa joukkueen yhteispelin suhteen.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Otteluun on vapaa pääsy ja lisäksi JIPPO toteuttaa ottelusta maksullisen lähetyksen. Lähetyksen voi ostaa täältä.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Benjamin Urgenc
3. Väinö Vehkonen
6. Jan Heinonen
7. Samuli Hölttä
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Egzon Avdi
11. Rasmus Lehtonen
13. Luis Toomey
15. Joel Laitinen
16. Santeri Stenius
17. Valtteri Nikulainen
20. Niklas Orjala
21. Joslyn Luyeye-Lutumba
23. Eero Ylönen
24. Jesse Kilpeläinen
25. Niila Forsell
26. Joona Kuismala
30. Tuomo Hiltunen (mv)