ENNAKKO: Huomenna aloitetaan Ykkösliigacup


Ennakko: Ykkösliigacup: PK-35-MP
la 3.2.2024 klo 17.00 Talin halli, Helsinki

Huomenna lauantaina aloitetaan kauden 2024 kilpailulliset ottelut, kun Ykkösliigacupin B-lohkon ottelussa vastaan tulee sarjanousija PK-35. Viime vuosina PK-35 on ollut MP:lle haastava vastustaja, sillä kausilla 2021 ja 2022 joukkueet kohtasivat Ykkösessä kuusi kertaa. PK voitti näistä neljästi, kerran pelattiin tasan ja viimeisin keskinäinen kamppailu syyskuussa 2022 päättyi MP:n 1-0 -kotivoittoon.

Mikä on Ykköliigacup?

Kauden 2024 Ykkösliigacup pelataan kahdessa lohkossa. A-lohkossa pelaavat FF Jaro, KäPa, SalPa, SJK Akatemia sekä TPS ja B-lohkossa jatkopaikoista kamppailevat MP:n lisäksi JIPPO, JäPS, KTP sekä PK-35. Ykkösliigacupissa pelataan yksinkertainen lohkovaihe, jossa jokaisella joukkueella on kaksi koti- ja vieraspeliä. Lohkovaiheessa saa peluuttaa kolmea vakuutettua testipelaajaa per peli. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenevät välieriin. Välierissä kumpikin lohkovoittaja isännöi toisen lohkon kakkosta ja finaalin kotijoukkue arvotaan. Ykkösliigacupin voittaja saa 10 000 euron rahapalkinnon ja finaalin hävinnyt joukkue 3 000 euron rahapalkinnon.

Viime kaudella PK-35 sijoittui Kakkosen A-lohkossa jaetulle kärkisijalle, mutta he jäivät maalierolle JIPPO:n taakse. Jatkokarsinnan ensimmäisellä kierroksella kaatui EPS 1-0 ja Kakkosen finaalissa PK-35 voitti toisen osaottelun jatkoajalla JIPPO:n vieraissa 2-3. Näin pihlajamäkeläiset palasivat vuoden tauon jälkeen Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kim Raimin valmentaman joukkueen rakennus on edennyt hyvin ja tärkeiden jatkosopimusten lisäksi joukkueeseen on liittynyt useita Ykkösliigan tasolle loistavia pelimiehiä, kuten  Tiquinho (HIFK), Daniel Rantanen (TPS), Samba Sillah (FF Jaro) ja tällä viikolla sopimuksen tehnyt maalivahti Ville Viljala (JJK). PK-35:n harjoitusottelut sujuivat tuloksellisesti hyvin ennen viime perjantaita. Gnistan ja TPS kaatuivat, Ilvestä vastaan molemmat jäivät ilman maaleja, mutta viime perjantaina Atlantis oli maalein 3-0 parempi. Huomenna MP saa varmasti vastaansa sisuuntuneen kotijoukkueen ja edessä on tiukka kamppailu Ykkösliigacupin avauspisteistä.

Viime viikkoina MP:n harjoituksissa on menty kovaa ja tehty pohjia kesän Ykkösliigaa varten. Joukkue on pelannut tämän vuoden puolella kolme harjoitusottelua. Veikkausliigan KuPS oli Kuopiossa 3-0 parempi, mutta Kakkosessa pelaavat Elo (4-1) sekä PEPO (1-0) on kaadettu. MP:n peli ei missään nimessä ole vielä ollut valmista, mutta ajoittain harjoituksissa läpikäytyjä asioita on jo näkynyt peleissä ja kun pelaajat tulevat tutummaksi toisilleen, niin pelikin varmasti tästä kehittyy ennen huhtikuun puolessa välissä alkavaa Ykkösliigaa. Tällä hetkellä on kasassa 20 pelaajasopimusta ja joukkueen rakennus on edennyt ihan mukavaa tahtia. Muutamia sopimuspelaajia on sivussa erinäisten vaivojen takia ja huomenna on mukana muutama testipelaaja antamassa näyttöjä. Lisäksi osa juniori-ikäisistä pelaajista pelaa P20 SM-karsintasarjan avauksessa sunnuntaina. Nämä Ykkösliigacupin pelit ovat valmistavia pelejä kesää varten ja näissä MP ei hae väkisin tulosta, vaan kokeilut jatkuvat.

Päävalmentaja Juha Pasoja haluaa nähdä omiensa pelaamisen kehittyvän.

– Nyt on hyvin mennyt tammikuu takana ja joukkueeseen on jo löydetty vahvistuksia eli joukkueen rakentaminen etenee aikalailla aikataulussa. Nyt pääsemme mittaamaan tasoa oman sarjatason joukkuetta vastaan ja ensimmäisenä vastassa on nousijajoukkue PK-35. He ovat vahvistuneet viime kaudesta ja huomenna meillä on edessä mielenkiintoinen peli.

– Me haluamme kehittää omaa pallollista peliämme ja viime lauantain PEPO-pelin heikot viimeisen kolmanneksen ratkaisut on yksi teema huomiselle. Myös puolustamisessa eri alueilla tapahtuvien prässien yhtenäistäminen on yksi tavoite.

– Testipelaajia tulee olemaan muutama mukana ja katsotaan, miten he onnistuvat muiden pelaajien kanssa huomenna Talin hallissa.

Huomisen kotijoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Ottelu on Pitkävedossa: PK-35-MP 2,00 – 3,60 – 3,15.

Ottelusta ei ole tulossa livelähetystä, joten ainoa paikka ottelun seuraamiseen on paikan päällä. Kotijoukkue PK-35 pyrkii julkaisemaan ottelusta koosteen sunnuntaina omalla Youtube-kanavallaan.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
3. Arvi Liljaniemi
6. Jan Heinonen
7. Niila Forsell
10. Ajack Deng
11. Rasmus Lehtonen
12. Badreddine Bushara
13. Benjamin Dahlström
15. Joel Laitinen
19. Ville Kurki
24. Jesse Kilpeläinen
25. Kasper Viramäki
26. Joona Kuismala
27. Veeti Määttä
28. Veikko Karttunen
29. Eero Ylönen
30. Tuomo Hiltunen (mv)