ENNAKKO: Harjoituspelit käynnistyvät huomenna KTP:tä vastaan


Ennakko: MP-KTP
la 14.1. klo 12.15 Jalkapallohalli, Mikkeli

MP pelaa huomenna kauden 2023 ensimmäisen harjoitusottelun, kun Veikkausliigaan noussut KTP saapuu vieraaksi Jalkapallohalliin. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti. MP voitti maaliskuun lopun harjoitusottelun Mikkelissä ja Ykkösessä molemmat voittivat kolmella maalilla kotiottelunsa.

Viime kaudella kotkalaiset voittivat Ykkösen ja näin palasivat vuoden tauon jälkeen taas Veikkausliigaan. Suurin osa joukkueen runkopelaajista jatkaa ja valmennuksesta vastaa edelleen Jussi Leppälahti tiimeineen. Maalivahtiosasto meni kokonaan uusiksi ja nyt maalivahtitrion muodostavat Rasmus Leislahti, Maksym Zhuk sekä Matias Niemelä. Uusia pelimiehiä on joukkueeseen jo liittyneet hollantilainen toppari Daan Klinkenberg sekä hyökkääjä Simo Roiha. Kotkalaisten joukkueen rakennus on hyvillä mallillaan ja huomenna MP saa olla parhaimmillaan, että pysyy KTP:n vauhdissa mukana.

Viikon päästä ensimmäisen Ykköscupin ottelun Gnistanin vieraana pelaavan MP:n joukkueen rakennus on edennyt hitaasti, mutta varmasti. Tällä viikolla on saatu kolme sopimusta lisää ja nyt on kasassa 12 pelaajasopimusta ja neuvotteluja käydään koko ajan. Huomenna sopimuspelaajien lisäksi näyttöjä on antamassa joukko testipelaajia sekä omia junioreita.  Sopimuspelaajista ovat poissa Samuli Hölttä sekä Jesset Jäppinen ja Kilpeläinen, joista Jäppinen on pitkään sivussa ja Kilpeläinen huilaa pikku vamman takia. Ottelut kotkalaisia vastaan ovat vuosien varrella olleet vauhdikkaita ja kovaa taistelua ja sellainen ottelu on varmasti huomennakin edessä.

Päävalmentaja Juha Pasoja odottaa kovasti jo kauden ensimmäistä peliä.

– Nyt alkaa kauteen 2023 valmistautuminen myös harjoituspelien osalta. Aika perinteinen startti vuoteen on ollut ja paljon testipelaajia on käynyt näytillä sekä omia junioreita on katsastettu iso määrä. Ilahduttavaa on ollutkin nähdä nuorten pelaajien kehittyminen lyhyessä ajassa. Uskoisin, että useampaa omaa nuorta tullaan näkemään näissä talven peleissä.

– Huomenna lauantaina on edessä ensimmäinen ottelu tälle vuodelle ja kokeiluja tehdään varmaan molemmissa joukkueissa. KTP on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa ja pelin kehittäminen jatkuu heillä hieman helpommin. Meillä on taas isona haasteena vaihtuvuus ja sitä kautta pelin kehittämisen haasteet, mutta on mukava mitata tämän hetkinen osaamisemme joukkueena sekä yksilötasolla liigajoukkuetta vastaan.

– Odotan vauhdikasta peliä kuten aina ensimmäiset pelit ovat sekä näytillä olevista pelaajilta vakuuttavia otteita, jotta joukkueen rakentaminen jatkuu pala kerrallaan.

Huomisen vierasjoukkueen ennakkotunnelmia löytyy täältä.

Otteluun on vapaa pääsy ja lisäksi sen voi katsoa selostettuna Länsi-Savon sivuilta.

Kokoonpanossa:
1. Aleksi Honka-Hallila (mv)
2. Joel Laitinen
3. Väinö Vehkonen
4. Ville Laiho
5. Mikko Haponen
6. Eelis Varis
8. Niklas Leinonen
9. Peetu Kerminen
10. Veikko Karttunen
11. Rasmus Lehtonen
12. Jimi Teittinen
13. Aapo Nykänen
15. Egzon Avdi
16. Niilo Pirttinen
17. Valtteri Nikulainen
19. Benjamin Urgenc
20. Niklas Orjala
21. Ali Yasin
22. Eetu Kivinen
26. Joona Kuismala
30. Timi Heikkinen (mv)